Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей




Відділ мистецтв


тел.: 23 - 59 - 48

Карпич Ольга Олексіївна
(завідувачка відділу)


    



   

    Естетичне виховання – одна із складових у формуванні особистості дитини та її характеру. Головним завданням працівників відділу мистецтв є розвиток творчих здібностей користувачів бібліотеки. Запропонована література допомагає читачам розширити світ своїх захоплень та надихає їх на творчість.
    Відділ відвідує понад 1700 читачів усіх вікових груп. Книжковий фонд складає майже 3000 книг, 27 найменувань газет і журналів, аудіо та відеоматеріали, електронні носії.
 Працівники відділу допомагають відвідувачам бібліотеки відкрити чарівний світ прекрасного, отримати можливість поспілкуватися з мистецтвознавцями, акторами, послухати музику, а також познайомитися зі своїми талановитими однолітками. Зокрема: "Співачка рідного міста" (зустріч з Олесею Малою), "Лялькових справ майстер" (зустріч з головним художником Театру актора і ляльки Володимиром Якубовським) .
    Крім того, до послуг читачів створено довідковий апарат: картотека назв пісень, картотека репродукцій, картотека електронних носіїв.
     Відділ співпрацює з педагогами та учнями музичних шкіл міста та школи мистецтв, музичного училища ім. С. Крушельницької, музеями міста, центром дитячої та юнацької творчості, актор
ами і режисерами Тернопільського академічного театру актора і ляльки.                                 
           У відділі розроблено комплексні програми естетичного розвитку користувачів: 
«У світ через мистецтво»
, «Музика з тобою», які включають в себе ряд заходів, направлених на допомогу дітям щодо поглиблення їх знань в галузі мистецтва, розвитку естетичних смаків та художньо-творчих здібностей.
      Значне місце в роботі відділу займає видавнича діяльність. Багато корисної інформації читачі мають змогу отримати з бібліографічних довідок «Нагороджена долею»«У полоні пісень Володимира Івасюка» та систематичних випусків рекомендаційних інформаційних списків «Нові надходження з питань мистецтва».
       У відділі постійно діє ряд книжково-ілюстративних тематичних виставок: «Хіт-парад нових книг», «Мистецькі скарби», «Шедеври світової архітектури» та ін.
   На виставках творчих робіт читачів експонуються картини художників-початківців та відомих у нашому краї митців, вироби народно-прикладного мистецтва, вироби з паперу та бісеру.
   Особливо вражають виставки «Чарівний світ долоньок», «Для братика і сестрички», «Я малюю радість» .

     
       
     Велика увага приділяється проведенню масових заходів.
  При їх підготовці поєднуємо різні форми впливу мистецтва, це: пісні, танці, музика, відео та мультимедійні презентації. Однією з найпоширеніших форм роботи є проведення майстер-класів з виготовлення ляльки-мотанки та
з пластилінопластики.
     
     
         

    Впродовж всієї роботи відділ активно використовує усі наявні технічні можливості для організації переглядів мультфільмів, відеофільмів, віртуальних мандрівок.
    Свою роботу будуємо так, щоб нашим користувачам було приємно і комфортно отримувати потрібну інформацію.