Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
(25.07. - 31.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

Григорія Квітки-Основ'яненка "Сватання на Гончарівці"



     Квітка-Основ'яненко, Г. Ф. Сватання на Гончарівці: повісті, п'єси / Г. Ф. Квітка-Основ'яненко; худож.-оформлювач А. С. Ленчик. - Харків: Фоліо, 2008. - 351 с. - (Укр. класика).

      Григорій Квітка-Основ'яненко (1778-1843) - перший український прозаїк, талановитий драматург, творчість якого мала значний вплив на розвиток української літератури. Головним творчим принципом Квітка-Основ'яненко вважав "писання з натури", про те, що було йому знайоме і близьке. А знав він найкраще і любив свою рідну Харківщину, її природу, звичаї її мешканців, які стали героями його творів.
     Творчий доробок письменника складають комедії, повісті та оповідання, більшість яких здобули визнання сучасників та зберегли свою художню цінність до наших днів.
До збірки ввійшли повісті «Маруся», «Козир-дівчина» і «Конотопська відьма» - один з перших творів у європейській літературі так званої химерної прози, а також популярні драматичні твори письменника: «Шельменко-денщик» і «Сватання на Гончарівці».



 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

Наталки Сняданко "Країна поламаних іграшок та інші пригоди"



   Сняданко, Н. Країна поламаних іграшок та інші подорожі. / Наталка Сняданко. - К: Грані-Т, 2008. - 80 с., іл. (Сучасна дитяча проза). 

       Нові речі не завжди кращі за старі.
Хлопчик Матвійко ніколи не думав, що поламаними іграшками гратися набагато цiкавіше. А переконався він у цьому, побувавши разом із рожевою свинкою Параскою на справжньому бенкеті поламаних іграшок.
   Як Матвійкові вдалося заслужити звання дійсного члена Клубу дитячого самовиховання, і що обговорюється на Конгресі м'яких іграшок - читайте у повісті сучасної письменницi Наталки Сняданко.





(18.07. - 24.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

Богдана Мельничука "Скрипка від старого"



     Мельничук, Б. Скрипка від старого: нові новели. Із щомісячника-2002./ Б. Мельничук. - Тернопіль: Джура, 2003.- 104 с. (Українська Реконкіста).

    Як і опубліковані в попередніх книжках твори, нові новели тернопільського письменника порушують животрепетні проблеми сьогодення.
 Динамічні оповідки відрізняються несподіваними сюжетами, рельєфно окресленими характерами героїв, умінням автора помітити колоритні деталі й передати їх по-сучасному лаконічною і разом з тим образною мовою. При творенні новел прозаїк використав різні їх форми, в т. ч. такі оригінальні, як новелет, новелинка, новелятко.
     Новелістичними барвами позначені й сторінки щомісячника.



у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

Олександра Волкова "Чарівник Смарагдового міста"



       Волков, О. М. Чарівник Смарагдового міста; Урфін Джюс і його дерев'яні солдати: повісті-казки: [для мол. та серед. шк. віку] / О. Волков; пер. з рос. Ф. М. Ксензенко; іл. Л. В. Владимирського. - К: Школа, 2002.- 414 с.: іл.- (Золота б-ка).

  У повістях-казках відомого російського письменника розповідається про дивовижні пригоди дівчинки Еллі та її друзів - Страшила, Хороброго Лева, Залізного Дроворуба - в Чарівній країні.
   Упродовж кількох десятиліть історію героїв цієї книжки, що перекладена багатьма мовами світу, читають і переказують одне одному мільйони хлопчиків і дівчаток.