Книгоманія / Автор дарує книгу / Хом'як Володимир

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 












 
       Володимир Хом'як


    Володимир Хом’як народився 18 лютого 1950 року в с. Кабарівці Зборівського району Тернопільської області в сім’ї селянина.
     Після закінчення Зборівської середньої школи деякий час працював завідувачем клубу с. Вільшанка та завідувачем бібліотеки с. Кабарівці Зборівського району.
  Відтак навчався у Львівському електротехнікумі зв’язку й одночасно працював електромонтером Львівської телефонно-телеграфної станції.
     Після служби в армії працює електромонтером, електромеханіком, а згодом — інженером Тернопільської телефонно-телеграфної станції. Роботу вдало поєднував з навчанням в Одеському електротехнічному інституті зв’язку, який успішно закінчив 1980 року.
   З 1978 року — голова первинної профспілкової організації Тернопільської телефонно-телеграфної станції, заступник голови Тернопільської обласної організації працівників зв’язку, а з 2000 року — голова профспілкової організації Тернопільської філії ВАТ «Укртелеком».
    Віршувати почав, ще навчаючись у восьмирічній школі. Поезії Володимира Хом’яка були надруковані в місцевих періодичних виданнях.
Автор збірок поезій "Сонцецвіт" (2004), "Дивограї серця", "Трояндою любов цвіте" (обидві - 2008).



 
        Хом'як, В.  Дітям у дарунок віршиків пакунок / Володимир Хом'як. - Тернопіль: Астон, 2011. - 16 с.
















   Хом'як, В. Дивограї серця: поезія / Володимир Хом'як. — Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. — 160 с.

    До другої поетичної збірки Володимира Хом'яка увійшли здебільшого твори, які він написав за останніх три-чотири роки. Порівняно з попередньою книжкою «Сонцецвіт», вона багатогранніша за змістом, багатша за тематикою. Зокрема, автор доволі вдало поглиблює поезію громадянського звучання. Чимало творів порушують важливі теми сенсу людського життя, родовідних витоків, історії рідного краю, краси навколишньої природи... Як і в першій збірці, поет найбільше утверджує себе як лірик.









    Хом'як, В. Трояндою любов цвіте: поезія / Володимир Хом'як. - Тернопіль: Воля, 2008. - 128 с.
 
     Збірка поезій із поетичною назвою "Трояндою любов цвіте" - третя у творчому доробку Володимира Хом'яка. До неї увійшли в основному вірші, які автор написав упродовж останніх двох років. Як і у перших двох книжках, знайдемо тут палкі зізнання автора у вірності рідній Україні, разом з ним переживемо хвилюючі миті кохання, замислимось над метою свого життя... Твори цієї книги пронизані тонким ліризмом, філософською мудрістю, багаті на художню образність.