Ресурси для батьків / Інтернет ресурси для батьків

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
                              

                                      
       В цьому розділі представлені посилання на ресурси Інтернет, створені для батьків, в тому числі для тих, хто виховує дітей з особливими потребами.
   Як правило, кожен з сайтів надає Вам різноманітні можливості: отримати відомості про закономірності розвитку дітей різного віку і стану здоров'я, інформацію про навчальні і виховні заклади, поради з виховання; задати питання спеціалістам, висловити власну думку. Особливості конкретних сайтів вказані в анотаціях.
      В окремі сторінки виділені посилання на сайти, присвячені вихованню дітей з різними вадами: мовлення, слуху, зору, інтелекту, з ДЦП, аутизмом, порушеннями поведінки. Перейти на них можна, користуючись рядком меню.


Крім цього розділу Вам можуть бути цікаві такі розділи та підрозділи сайту "Крок":

Нормативні акти - тут Ви можете ознайомитись з текстами законів, положень та інших нормативних документів, які регулюють питання освіти та соціального захисту дітей з особливими потребами
Організації - тут Ви знайдете інформацію про центри, клініки, дитячі заклади, фонди, благодійні установи, об'єднання людей з особливими потребами
Бібліотека - тут можна знайти посилання на сайти бібліотек, в тому числі - електронних, а також відшукати необхідну інформацію в тематичних енциклопедіях, довідниках, словниках, почитати статті та книги зі спеціальної психології та педагогіки
Досвід - в підрозділі Методики можна ознайомитись з діагностичними, розвивальними та корекційними методиками для дітей з особливими потребами; в підрозділі Консультації знаходяться посилання на сайти, де можна отримати пораду від фахівців
Форум - Ви можете скористатись можливістю висловити власну думку, поспілкуватись з іншими батьками в спеціальному розділі форуму. Окремо зазначаємо: можливості отримати консультацію спеціалістів на даному сайті поки не передбачено.


Сайти для батьків: загальні

Діти України www.children.edu-ua.net/documents.php?section_id=79
Сторінка для батьків порталу "Діти України", містить посилання на ресурси мережі Інтернет, які можуть бути корисні батькам, в тому числі - дітей з особливими потребами.
Український сімейний ресурс www.baby.com.ua
Сайт присвячений питанням народження, розвитку та виховання дітей і призначений для батьків, які шукають докладну інформацію в Інтернет. Надана інформація охоплює період від планування дитини до молодшого шкільного віку. В окремому розділі - розвиваючі комп'ютерні ігри www.baby.com.ua/igr.html
Інтернет-енциклопедія сім'ї, материнства, дитинства www.uaua.info
Статті, огляди, відгуки, думки на теми: планування дитини, вагітність, розвиток дитини; здоров'я, хвороби, лікування дітей; психологія дітей і підлітків, сімейних стосунків та інші. Також: новини, каталоги необхідних товарів і послуг по Україні, інформація про організацію дозвілля. Є можливість отримати консультацію лікаря, психолога, юриста; взяти участь в обговоренні проблем.
"Малеча" - ресурс для сучасних батьків www.malecha.org.ua
Інформація про планування дитини, вагітність, пологи, догляд, виховання та розвиток дітей, здоров'я, красу. Фотоконкурси, форуми, журнали, приватні сторінки.
"Мама-Тато" www.mama-tato.com.ua
Інформація для батьків: вагітність та пологи, грудне вигодовування, виховання та навчання дітей, статті, форум, консультації спеціалістів, законодавство про сім'ю. Для дітей - скоромовки, загадки, вірші та пісні, розфарбовки.
Дитячий портал "Солнышко" www.solnet.ee
Проект орієнтований на три основні групи відвідувачів: на дітей (ігри, конкурси, казки, розмальовки, дитячий журнал, віртуальна школа, форуми); на батьків (on-line консультації з виховання, раннього розвитку і освіти дітей, обмін досвідом, форуми); на педагогів (скарбничка дидактичного та сценарного матеріалу, авторські методики і розробки).
Сторінка "Виртуальная школа" - уроки, тексти, ілюстрації за темами: готовність до школи, навчання історіі, математиці, російській мові, малювання і т.д. www.solnet.ee/school/index.html
"Словограй". Літературний сайт Ігоря Січовика http://slovogray.narod.ru
Дитячі вірші, ігри зі словами, оповідання, казки, загадки, скоромовки, каламбури, дражнилки.
Дитячий розважально-розвиваючий сайт "Кошки-Мышки" http://koshki-mishki.ru
Пісеньки, вірши, ігри, загадки, прислів'я, розвиваючі ігри, розмальовки, статті, конкурси, форум.
Ребенок.ру www.kid.ru/index.php3
Сайт для батьків. Містить довідкову інформацію, бібліотеку для батьків і дітей, ігрові матеріали, загадки, розмальовки, пісенькі (тексти і караоке). Є форум, об'яви.
Детский сад.Ру www.detskiysad.ru
Сайт для батьків і педагогів. Містить статті про фізичний розвиток дітей, про основи дитячої гігієни, про значення дитячих ігор у виховному процесі, про трудове виховання дитини, про організацію святкових ранків у дитячому садку, про деякі дитячі хвороби та про багато іншого.
Дитяча психологія для батьків http://psyparents.ru
Головна мета сайту - психолого-педагогічна просвіта батьків з вікових проблем навчання, виховання і розвитку дітей, а також профілактики порушень особистісного розвитку. Сайт містить інформацію про особливості розвитку дітей різного віку, статті, психологічний словник, каталог ресурсів Інтернет, інформацію про книжки. Є можливість задати питання спеціалісту.
Дитячий психолог: статті, консультації http://mir-detej.kiev.ua
Inter-Педагогіка www.inter-pedagogika.ru
Сайт Ірини Хоменко для вчителів і батьків. Є бібліотека книг, методичних рекомендацій з педагогіки, психології дітей і підлітків; форум, можливість отримати консультацію.
"Детисайт". Ліцей для батьків www.detisite.ru/parents
Популярні статті та методичні матеріали з дитячої психології, педагогіки, медицини. Можливість отримати відповідь на запит. Є розділ для дітей: бібліотека, ігри, галерея малюнків.
"До и после трех" http://azps.ru/baby/index.html
Розділ для батьків сайту А.Я.Психологія. Виконаний у вигляді довідника, збірника занять і вправ, які батьки можуть проводити зі своєю дитиною.
Сторінки дитячого психолога Олени Прудіус http://eprudius.narod.ru/glavnaya.htm
Статті, рекомендації дитячого психолога; дидактичні, творчі, психокорекційні ігри, казки, каталог посилань.
Презентації для дітей http://gankeshet.com/play.html
"Почемучка" - Сайт для дітей та їх батьків http://pochemu4ka.ru
Розвиваючі заняття, стінгазети, ігри власними руками, презентації, розмальовки, аплікації, вірші, оповідання, казки для дітей, книжки для батьків.
Безплатна дитяча електрона бібліотека КП http://flashsait.com
Ігри, мультфільми, дитячі вірші, дитячі книжки та аудіо-книжки, казки та аудіо-казки, дитячі пісні mp3.
Іграшка - енциклопедія майстерності http://igrushka.kz
Іграшки, ігри, дитячі ігри та розваги.

Для батьків дітей з особливими потребами

"Єдність дітей" - портал для дітей з обмеженими можливостями та їх батьків www.kidsunity.org
Містить статті та книги з проблем виховання, навчання, реабілітації дітей з обмеженими можливостями, каталог закладів (Білорусь), пропонуються можливості співробітництва. В розділі "Статті" - матеріали про організацію допомоги дітям з ДЦП, аутизмом, вадами слуху, а також про гіперактивність, гідроцефалію, артрогрипоз, цукровий діабет, синдром Ретта, вроджені пороки серця. Є розділ "Вправи".
"Особливе дитинство" www.osoboedetstvo.ru
Сайт присвячений проблемам дітей з особливими потребами в Росії. Розділи: права, книги, організації, діти (історії дітей), форум.
Сайт для батьків, які хочуть знати більше про розвиток своєї дитини www.defectolog.ru
На сайті можна дізнатись про вікові норми розвитку дитини до 7 років, знайти рекомендації дефектолога, логопеда, психолога з багатьох питань, ознайомитись з розвиваючими іграми, поспілкуватись на форумі.
"Дорога в мир" http://dorogavmir.ru
Сайт міжрегіональної суспільної організації допомоги дітям з особливостями психомовленнєвого розвитку та їх сім'ям.
Форум батьків особливих дітей http://www.kid.ru/forum/index.php?showforum=82
Форум "Особые дети" на сайті клубу "Родим и вырастим" www.rodim.ru/conference/index.php?showforum=124
"Особые дети - МОГУТ!" www.forum.littleone.ru/forumdisplay.php?f=36
Форум батьків особливих дітей.
Форум для батьків дітей з пороком серця на сайті Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії http://cardio.org.ua/talks/index.php
Психологічний центр Адалін http://adalin.mospsy.ru
Сайт психологічного центру "Адалін" (м. Москва). Містить опис нормального розвитку дитини, особливостей дошкільного та молодшого шкільного віку; інформацію з дитячої психопатології; описи діагностичних, колекційних і розвивальних методик.
Віртуальний реабілітаційний центр "Особлива дитина" www.invalid-detstva.ru
Мета проекту - інформаційна допомога з реабілітації інвалідів дитинства з вадами опорно-рухового апарату та іншими. Консультації спеціалістів, бібліотека, форум.
V спеціалізована виставка реабілітаційного обладнання та адаптаційних технологій для людей з обмеженими фізичними можливостями "ІНВАЕКСПО 2008" (28 - 30 травня 2008 року, Київський Палац спорту) www.spalace.com.ua/inva
Докладніше про виставку
Город Золотой www.gold-child.ru/index.html
Сайт для батьків дітей-інвалідів. Містить рекомендації лікарів і педагогів, методики реабілітації, ігри для дітей. Є форум.
Особлива дитина http://deti.e1.ru
На сайті розміщені статті про дітей з різними вадами розвитку, тести, розвиваючі ігри, календар розвитку дитини в перші роки. Є можливість задати питання спеціалісту, форум.
Діти з особливостями розвитку www.specialneeds.ru
Сайт містить базу даних спеціальних закладів для дітей з особливими потребами м. Москви. Є статті з окремих питань спеціальної психології та педагогіки, форум.
Російська Лекотека www.lekoteka.ru/parents.htm
Російська Лекотека - це система психолого-педагогічного супроводу сімей, які виховують дітей з проблемами розвитку. На сторінці для батьків - інформація про права інвалідів, календар розвитку дитини до 3 років, описи різних відхилень у розвитку дитини, методів діагностики та лікування.
Наші діти http://nashideti.narod.ru/main.html
Сайт створений для підтримки Інтегративного Батьківського Клубу, організованого при Інституті Раннього Втручання в Санкт-Петебурзі. Є публікації з газети клубу, форум, статті з окремих питань.
Дитяча патопсихологія http://children.csa.ru
Сайт містить інформацію про різні порушення психічного розвитку дітей, методи ранньої діагностики, небезпечні медикаменти. Є можливість задати питання спеціалісту.

Відкриття батьківства

http://www.materinstvo.ru, http://www.parenting.ru - ресурси сайтів "Материнство", "Мамам про дітей" допоможуть молодим мамам підготуватися до народження дитини, дадуть корисні поради щодо розвитку дитини від народження до дошкільного віку, організації дитячого харчування, взаємовідносин у сім'ї, де з'явився новий мешканець. Розділ "Бібліотека" містить щоденники молодих мам та веселі історії про дітей.
http://www.mother.ru - сайт "Мати" пропонує статті та інтерактивне спілкування з педіатром, логопедом, психологом; "Скарбничку родинного досвіду", поради щодо раннього розвитку дитини.
http://www.mamochki.ru, http://mamadoma.narod.ru, http://baby.com.ua - "Мамочки", "Мама дома" та "Бебіком"- це сайти про все, що може бути цікавим для молодої матусі - про вагітність та пологи, про виховання малят, про жіночу красу та здоров'я, про рукоділля та домашнє господарство, про сімейне дозвілля та відпочинок.
http://www.cooking.ru/cats/children_kitchen - дитяче харчування - від народження малюка до шкільного віку.

Секрети родинної педагогіки

http://www.detisite.ru - психолого-педагогічний сайт. Його рубрика "Ліцей для батьків" відкрита для тих, кого цікавлять питання розвитку, виховання і здоров'я дітей; "Інститут розвитку дитини" допоможе в підготовці малюка до школи, а у "Дитячому містечку" знайшлося місце для дитячої цифрової бібліотечки, художньої галереї та ігротеки.
http://aim.h1.ru/index.html - "Радетели": матеріали сайту присвячені ранньому розвитку дитячих обдарувань.
http://www.bibicall.ru - "Про харчування та виховання", а також - методики педагогіки Монтесорі, "Художники в памперсах", перша допомога та уроки масажу, батьківські тести та конференції, веб-консультації у лікарів-педіатрів.
Як впливає музика на розумовий та емоційний розвиток немовляти? Яку іграшку варто пропонувати дитині? Як допомогти дитині позбутися шкідливих звичок? Про це та багато іншого - у розділі "Дитина і сім'я" на сайті Inlife: http://baby.inlife.ru/baby.php?level=0.
http://www.forkids.ru - батькам цей ресурс пропонує важливу інформацію про здоров'я дітей, корисні поради для тих, хто разом з дітьми збирається виїхати у краї далекі чи близькі на відпочинок.
http://www.idea.dp.ua/baby/learning.htm - уроки, що стануть у пригоді батькам майбутніх першокласників.
http://baby.com.ua/razdel.php3?sch - а тут - корисні поради для батьків школяриків різного віку.
http://www.moyadytyna.com.ua/ Електронний журнал "Моя дитина" буде корисним педагогічним джерелом незалежно від того, якого віку ваші діти: від першого року життя і до складного етапу переходу від дитинства до дорослості супроводжуватимуть вас опубліковані тут поради та консультації.
http://www.grandland.newtech.ru/Sschool.htm - школа сексуального виховання - для підлітків та їхніх батьків.

Батьківський Web-клуб


http://www.rodclub.newmail.ru -"Батьківський клуб" широко відчиняє віртуальні двері для всіх, хто зацікавлений проблемами виховання і здоров'я дітей, їхньої освіти та розвитку творчих здібностей. А рубрика "Діти і звірі" допоможе знайти рішення тим, хто стоїть перед важкою дилемою щастя від спілкування з домашнім улюбленцем і зайвого клопоту на власну шию.
http://www.7ya.ru - сайт "7Я" має підзаголовок "Все про дітей". Додамо - і не лише про дітей: також і про побут, і про організацію харчування родини, і про родинне дозвілля.
Конференція мам і татусів http://www.7ya.ru/conf/conf-Teenagers.htm стане в пригоді тим, чиї діти стоять на порозі зрілості.
http://www.8ya.ru - веб-клуб багатодітних родин запрошує до спілкування. Якщо ж ваша родина надзвичайно особлива, бо маєте трійню, то сайт "Тройняшки" - саме для вас!: http://www.triplets.ru
http://www.ed.gov/pubs/parents/internet/index.html - Parents Guide to the Internet = Батьківський гід по Інтернету, англійською мовою
http://kidmath.ru/?KidMathru - сайт, присвячений розвитку математичних здібностей у дітей дошкільного віку

Дозвілля у домашньому колі

http://childrecords.narod.ru/musictales.html - музичні казки: "Аліса в Країні Чудес", "Бременські музики", "Пригоди капітана Врунгеля" та ще з десяток найулюбленіших музичних версій літературних і фольклорних творів.
http://playroom.com.ru/ - "Дитяча ігрова кімната". Тут ви знайдете улюблені дитячі пісні з мультиків і кінофільмів, комп'ютерні та розвиваючі ігри для свого малюка, "розмальовки" допоможуть йому розвивати вправність руки та художній смак, а конкурс дитячого малюнка - продемонструвати свої здібності й помилуватись художньою вправністю ровесників вашої дитини.
http://www.varja.narod.ru - "ОДИ-БЕДЯ" - родинна веб-сторінка, що має підзаголовок "Малючковий мережевий журнал". Хто ви для вашого малюка (батьківський тест)? Чим малюють наші діти? Куди варто зазирнути в Інтернет? - Відповіді на ці та подібні запитання пропонують його автори.
http://serg-klymenko.narod.ru/index.html - родовід Сергія Клименка. А родовід вашої сім'ї? Чи досліджували ви його разом зі своїми дітьми? З Інтернетом здійснити подібний проект буде легше: http://www.familysearch.org
http://www.idea.dp.ua/baby - іменини хлоп'яток і дівчаток. Знайдіть серед них "день ангела" своєї дитини!

Запропонуйте дітям:

Написати власну казку і опублікувати її на сайті бібліотеки (сторінка "Моя казка"): http://www.library.kherson.ua/child/tales/tales.htm
Намалювати ілюстрації до улюбленої книги для нашого "Електронного вернісажу" http://www.library.kherson.ua/vernisaj/vernisage.htm

Сімейне читання.


Читайте дітям, читайте разом з дітьми:
http://www.fabtales.com.ua - "Чарівні казки" - українською мовою;
http://www.skazka.com.ru, http://skaski.chat.ru/ukraine - українські казки, казки народів світу, літературні казки - російською мовою;
http://www.kid.ru/libtxt/lib/poisk/kidlibindex.html - Велика дитяча бібліотека на сайті "Кid.ru";
http://www.lib.ru/MILN - Алан Олександр Мілн - "Вінні-Пух" і все-все-все;
http://www.lib.ru/JANSSON, http://mumidol.narod.ru - Туве Янсон із мешканцями Мумідолу;
http://www.kulichki.com/inkwell/hudlit/inolit/darrel.htm Джеральд Даррелл - розповіді про звірів - реалістичні й фантастичні;
http://www.rusf.ru/vk - Кращі твори Владислава Крапівіна - на офіційному сайті письменника.
http://www.kulichki.com/comics/zoo - "Сивка-бурка" - ілюстровані оповідання про тварин.
http://www.chg.ru/Fairy - сайт "Дитяча казка" збирає і пропонує своїм відвідувачам казки, створені дітьми різного віку.
http://www.library.ks.ua/child/e_library/e_lib.htm - почитайте вашим діткам оповідання й вірші херсонських письменників!
http://www.kid.ru - містить бібліотеки - батьківську та дитячу; довідники для батьків ("Дитячі хвороби", "Дитячі ліки", "Дитячі проблеми", "Календар розвитку дитини" тощо).
http://www.idea.dp.ua/baby - книги для батьків та тих, хто хоче стати батьками.
http://list.mail.ru/10926/1/0_1_0_1.html - каталог ресурсів для батьків, для дітей та про дітей.

Слухайте разом з дітьми:

http://www.umka.com.ua/child.shtml - українські казки, дитячі вірші, дитяча поп-музика on-line та на CD.
http://childrecords.km.ru - казки, інсценівки, мультфонограми та вірші російською мовою, у форматі mp3.

Обереги вашої дитини

http://www.gdo.kiev.ua/files/2002/07/273.htm - Сімейний Кодекс України. Його варто знати - щоб захистити права своїх дітей та власні.
http://donmolod.gov.ua/law/international/k1.htm - Конвенція про права дитини
http://school-sector.relarn.ru/prava - права дітей - для їхніх батьків, учителів та для них самих.
http://www.un.kiev.ua/ua/unicef/ss-raw.php - ЮНІСЕФ в Україні (сторінки Дитячого Фонду Об'єднаних Націй)
http://m.health.gov.ua/ СНІД: що роблять державні структури для профілактики його поширення в молодіжному середовищі? Офіційна інформація Департаменту молодіжної та сімейної політики.
http://www.chl.kiev.ua/UKR/p_safeu.htm - "Посібник з Інтернет-безпеки дітей для батьків" (на сайті Державної бібліотеки України для дітей)

Сайти для педагогів і психолога школи


     В цьому розділі ми розмістили посилання на Інтернет-ресурси, орієнтовані на педагогів і психологів, в тому числі - спеціалістів з навчання і виховання дітей з вадами розвитку. Як правило, кожний сайт надає різні можливості: ознайомитись зі статтями, скористуватися довідником, обговорити проблему на форумі і т. ін.
      В окремі підрозділи винесені сайти більш вузької тематики, присвячені проблемам навчання, виховання, лікування дітей з певним дефектом.


Українська асоціація корекційних педагогів http://uasp.org.ua
Діти України www.children.edu-ua.net/documents.php?section_id=122
Сторінка для освітян порталу "Діти України", містить посилання на ресурси мережі Інтернет, які можуть бути корисні педагогам, в тому числі - працівникам спеціальної освіти.
Острів Знань http://ostriv.in.ua
Освітній шкільний інтернет-портал. Містить статті, методичні матеріали та ін. Є розділ "Навчання дітей з особливими потребами"
"INTERn@t" http://internat.org.ua
Сайт спрямований на інформаційну підтримку діяльності спеціальних шкіл-інтернатів. Містить нормативні документи, навчальні плани, статті.
Товариство Живого Журналу, присвячене проблемам дефектології http://community.livejournal.com/defektologija
Товариство Живого Журналу "Спеціальна психологія" http://community.livejournal.com/specpsy
Все для дитячого садка www.ivalex.vistcom.ru
Методичні розробки, консультації для вихователів, конспекти занять, матеріали з безпеки життєдіяльності, ігри, казки, пісеньки; працює форум.
Освітній портал "Учеба" http://ucheba.com
Некомерційний інформаційний ресурс Російського Інтернету для тих, хто професійно пов'язаний зі сферою освіти. Розділи: Посібники, Уроки, Методики.
Канадсько-українська мережа досліджень www.canada-ukraine.org
Сайт англійською та українською мовами, присвячений співробітництву в галузі спеціальної педагогіки. Частина сторінок - ще в розробці. Електронний журнал www.canada-ukraine.org/ukr_Journal.htm
А.Я.Психологія http://azps.ru
Сайт містить статті з різних галузей психології, в тому числі - з дитячої психології http://azps.ru/articles/kid (фактично - гіперпідручник), тести, програми тренінгів, словник психологічних термінів, є розділ для батьків.
Дитячий психолог: психологія для спеціалістів www.childpsy.ru
Сайт є тематичним науково-методичним авторським проектом з вікової психології та деяких галузей дитячої психології. Містить публікації наукових результатів психологічних і педагогічних досліджень, призначені для широкого кола читачів: психологів, педагогів, студентів. Є матеріали з нейропсихології, педагогічної, клінічної, спеціальної психології, психодіагностики, з питань організації діяльності психологічної служби.
Енциклопедія шкільного психолога www.psihologu.info
Діагностична і корекційна робота: методики, корисні поради, статті; бібліотека психолога, документація. Каталог посилань, форум.
На допомогу психологу. Діагностичні тести і методики для дошкільного і шкільного віку www.psiholognew.com
Сайт призначений для студентів психологічних і педагогічних спеціальностей, шкільних психологів, педагогів і батьків. Містить психологічні методики для різних вікових груп, ігри і вправи на розвиток уваги, пам'яті, мислення і корекцію емоційної сфери, особистості, порушень спілкування, наукові та популярні статті, книги, посилання на корисні ресурси з психології.
Нейропсихологія дитячого віку www.psy.org.ru
Сайт створений співробітниками "Центру інтелектуального розвитку дитини", заснованого на базі кафедри клінічної психології Московського Психолого-Соціального інституту. Містить статті, анотації книг з нейропсихології дитячого віку.
"Детисайт" www.detisite.ru
Психолого-педагогічне Інтернет-видання. Містить наукові та практичні матеріали з питань дитячої психології, педагогіки, медицини, запрошує до участі в дискусіях і семінарах. Розділи: психологія раннього віку, психологія навчання дитини, логопатологія, практика виховання дошкільників, методичні матеріали.
Всеросійська інтернет-педрада http://pedsovet.org
Розділи сайту: "Інформація", "Технології", "Навчальні заклади", "Методика і досвід" та інші. Працює форум, в тому числі - розділ "Спеціальна (корекційна) освіта ".
Inter-Педагогіка www.inter-pedagogika.ru
Сайт Ірини Хоменко для вчителів і батьків. Є бібліотека книг, методичних рекомендацій з педагогіки, психології дітей і підлітків; форум, можливість отримати консультацію.
Методичне об'єднання шкільних психологів у мережі http://som.fio.ru/subject.asp?id=10001814
Об'єднання шкільних психологів у мережі – це розділ сайту Федерації інтернет-освіти, призначений для методичної підтримки шкільних психологів. В ньому розміщуються різноманітні нормативні документи, діагностичні методики, корекційно-розвивальні програми, матеріали з роботи з вчителями та батьками.
Важкі діти www.otrok.ru
Сайт для вчителів, лікарів, батьків про порушення поведінки у підлітків, шкідливі звички, розлади шкільних навичок. Є бібліотека повнотекстових видань з теми, форум.
Російська Лекотека www.lekoteka.ru
Російська Лекотека - це система психолого-педагогічного супроводу сімей, які виховують дітей з проблемами розвитку. Для спеціалістів пропонується нормативна документація, каталог обладання, ігрових і методичних матеріалів, відповіді на питання, інформація про курси.
Діти з особливостями розвитку www.specialneeds.ru
Сайт містить базу даних спеціальних закладів для дітей з особливими потребами м. Москви. Є статті з окремих питань спеціальної психології та педагогіки, форум.
Каталог медичних сайтів України http://ukrmed.org.ua
База даних-реєстр медичних ресурсів УкрНету, в якій зібрані всі відомі авторам сайту сторінки медичної тематики, які стосуються України.
Інформаційна медична мережа "Невронет"www.neuro.net.ru
Об'єднує сайти з неврології, психоневрології та суміжних галузей медицини. Загальний для сайтів усіх учасників мережі перелік посилань дозволяє швидко знайти необхідну інформацію.
Служба практичної психології освіти МО РФ http://psyinfo.ru
Офіційний сайт Федерації психологів освіти Росії.
Товариство казкотерапевтів http://skazkater.narod.ru
Є приклади терапевтичних казок, посилання на колекції казок.