Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 (29.06. - 3.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Катерини Лебедєвої "Птаха Корабель"
    
    Лебедєва К. Птаха корабель / К. Лебедєва. – К: Грані-Т, 2007. – 128 с., іл. - (Сучасна дитяча проза)
    
    Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють. Такими пригодами сповнена і наша книга. Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він? Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового.





у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Анатолія Дімарова "На коні та під конем"


    Дімаров, А.А. На коні й під конем: Повість / А.А. Дімаров; худож.-оформлювач Є.В. Вдовиченко. – Харків: Фоліо, 2009. - 319 с. - (Укр. літ.).

    Відомий український письменник Анатолій Дімаров народився у 1922 році у Миргороді на Полтавщині. Пережив страшні роки голодомору, у Велику Вітчизняну воював на фронті, був командиром партизанського загону, має кілька поранень. Увесь цей життєвий досвід пізніше відбився в творах письменника. У 1982 році за досягнення в галузі літератури він був удостоєний Шевченківської премії.
Анатолій Дімаров написав кілька захоплюючих книжок для дітей, серед них і автобіографічна повість «На коні й під конем» - весела історія про збитошного хлопця, з яким увесь час трапляються кумедні пригоди.




(20.06. - 26.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Анатолія Григорука "Волелюбний Вітер"


    Григорук, А. Волелюбний вітер / А. Григорук. – К.: Грані-Т, 2008. – 56 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза)

    Якщо ти полюбляєш подорожувати, то повинен знати, що мандрувати в далекі казкові краї краще з Вітром, але не звичайним, а Волелюбним. Адже він літав за море та гори, де зустрічав дивовижних звірів і цікавих людей, бував у будиночку Діда Мороза, подорожував разом із цьвіріньчиком і навіть бачив котів-вегетаріанців, які вирощують на своєму городі овочі. Вирушай разом із ним у подорож – і ти побачиш усе на власні очі.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ярослава Стельмаха "Митькозавр з Юрківки"

    Стельмах, Я. М. Митькозавр із Юрківки: повість та оповідання / Я.М. Стельмах худож.-ілюстратор О.Г. Жуков; худож.-оформлювачі: Б.П. Бублик, В.А Мурликін. – Харків: Фоліо, 2006. – 223 с. - (Українська література).

 Історія ця починалась зовсім звичайно. Друзі-п'ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання – зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах хлопці почнуть полювати... на страшну химеру, що живе в озері. Звідки взялась та потвора, як її захопити? Друзі починають діяти...
Про незвичайні, таємниці пригоди Сергія та Митька (і не тільки їх) весело розповідає відомий український письменник Ярослав Стельмах у своїй книжці повістей та оповідань «Митькозавр із Юрківки».




(13.06. - 19.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталки Сняданко "Країна полпманих іграшок та інші подорожі"

    
    Сняданко, Н. Країна поламаних іграшок / Наталка Сняданко. - К.: Грані-Т, 2008. - 80 с., іл. (Сучасна дитяча проза)
    
    Нові речі не завжди кращі за старі.
Хлопчик Матвійко ніколи не думав, що поламаними іграшками гратися набагато цікавіше. А переконався він у цьому, побувавши разом із рожевою свинкою Параскою на справжньому бенкеті поламаних іграшок.
    Як Матвійкові вдалося заслужити звання дійсного члена Клубу дитячою самовиховання, і що обговорюється на Конгресі м'яких іграшок - читайте у повісті сучасної письменниці Наталки Сняданко.



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Стефені Маєр  "Сутінки"

    Маєр, С. Сутінки: Роман / Стефені Маєр; пер. з англ. - К. : Країна Мрій, 2010. - 384 с. - (Сутінкова сага).


    Буття у похмурому містечку Форкс, куди Белла Свон змушена перебратися, спершу видається напрочуд нудним. Аж поки вона не зустрічає загадкового й принадного Едварда Каллена – тоді в її світ вдираються страх і небезпека. Едвард, із його порцеляновою шкірою, золотавими очима, чарівливим голосом і надприродними здібностями, водночас таємничий і звабливий. Досі йому вдавалося зберегти свої темні секрети, та Белла затялася викрити ЇХ. От тільки Белла поки що не усвідомлює: близькість до Едварда ставить під загрозу не лишень їі власне життя, а й життя її рідних. Ще трошки - і вороття не буде...





(6.06. - 12.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олександра Олеся "Все навколо зеленіє"


    Олесь, О. Все навколо, зеленіє: вірші, поеми, казки: для мол. та серед. шк. віку / О.Олесь; упоряд., передм. Р.П.Радишевського; худож. І.І.Литвин. – К.: Веселка, 1990. - 318 с. -: іл.
    
    До книжки відомого українського письменника, одного 3 яскравих самобутніх ліриків, увійшли вірші, поеми та казки. Значна частина підібраних творів виходить уперше. Вона допоможе юному читачеві ширше і глибше уявити і збагнути тривожну душу, великий патріотизм і справжнє художнє бачення світу й природи («світ в мені, і в світі я») недооціненого раніше поета.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олександра Дюма  "Три мушкетери"


    Дюма, О. Три мушкетери: роман: [для серед. та ст. шк. віку] / О.Дюма; з фр. пер. О.Столбцов; іл. В. А. Дунаєвої. - К: Школа, 2007. - 544 с.: іл. - (Моя улюбл. книжка).

    Роман «Три мушкетери» О. Дюма був написаний у 1844 році У співпраці з Огюстом Маке. У творі йдеться про юного саксонця Д'Артаньяна, сповненого відважних думок підкорити Париж. Його вправність і спритність, життєрадісність і благородство приваблює не лише друзів, але й ворогів, котрі хотіли б бачити цю мужню і вірну людину на своєму боці. Віддані своїм королю і королеві, три мушкетери і Д'Артаньян живуть життям, насиченим змовами, інтригами, поєдинками і подвигами. Вони завжди разом, а їхній девіз «Один за всіх і всі за одного».





(30.05. - 05.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Редьярда Кіплінга "Казки"

    Кіплінг, Джозеф Редьярд Казки / Редьярд Кіплінг; пер. з англ. В. Панченка; худож. П. Репрінцев. - К.: Махаон-Україна, 2006. - 112 с.: іл. - (Подорож у казку).

Чому кіт гуляє, де сам собі знає?
Чому мангуст не дружить із пітонами?
Звідки в слоненятка довгий хобот?
Чому у верблюда з'явився горб?
Звідки взялися броненосці?
На ці та інші не менш цікаві запитання юний читач знайде відповіді, прочитавши цю цікаву та захоплюючу книжку класика англійської літератури, одного з перших лауреатів Нобелівської премії Редьярда Кіплінга.
  
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олекси Стороженка  "Скарб"

   
     Стороженко, О. Скарб: [для мол. та серед. шк. віку] / Олекса Стороженко; упорядкув. та передм. О. Шевченко. - К.: Школа, 2008. - 208 с.: іл. - ( «Хрестоматія школяра»).

     До збірки увійшли твори українського письменника Олекси Петровича Стороженка (1806-1874). Побут, звичаї, повір'я українського селянства, героїчнi сторінки козацької вольниці, пов'язані з останнім періодом існуванна Запорозької Січі, Коліївщина - основні теми творчості письменника.