Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

  
                                                                                                                              Ірина Мацко
 
            Ірина Мацко - письменниця, ілюстратор дитячих видань, публіцист, видавець.
Авторка численних творів для дітей та дорослих, фіналіст першого конкурсу малої прози „Сила малого”, призер конкурсу творів для дітей "Мистецької Сторінки" та часопису "Захід-Схід" (казка „Пригоди дубового листочка”).
    Народилася 21 травня 1978р. на Тернопільщині. Шкільні роки пройшли у с.В.Ходачків Козівського району, Тернопільської області. З 1995 року проживаю у м.Тернопіль.
Пишу дитячі казки, оповідання та жіночі новелли, есе. Ілюструю, укладаю хрестоматії та прописи для дошкільнят.
      Перший власний доробок створений у 2004 році - фотоальбом-казка для новонароджених „Казка твого народження”, який побачив світ у видавництві „Навчальна книга Богдан” у березні 2007 року.
      З квітня 2007 року – почала публікуватись серія дитячих казочок про маленькі букви з власними ілюстраціями у Чернігівській газеті „Деснянська правда”.
        Казки про маленькі букви, а також пізнавальні казки про природу друкуються у дитячому журналі „Ангелятко” та у журналі „Літературний Тернопіль”
Фіналіст першого конкурсу малої прози „Сила малого”. Твір увійшов у 100 кращих творів та книгу „Сила малого”, що була видана за результатами конкурсу.
           З січня 2007 року - початок роботи приватним підприємцем-видавцем, видавництво „ІрМа” та видання чотирьох книжечок з серії розмальовок „Розмалюй та вивчи”.
Призер конкурсу творів для дітей "Мистецької Сторінки" та часопису "Захід-Схід" (казка „Пригоди дубового листочка”).

 
       Мацко, І. О. Мамине серденько: казка: [для дошк. та мол. шк. віку] / І. О. Мацко; худ. В. Стецюк та ін. - Тернопіль: ІрМа, 2011. - 14 с.

Чи знаєш ТИ, що таке мамине серденько?
Думаєш, воно таке, як на малюнку в енциклопедії?
Ні, дитино, серце набагато більше.
Цього незобразиш на жодному малюнку.
А головне, що у серці основне місце займаєш ТИ.
Так-так, саме ТИ...
Дивне серце, правда? Поки Тебе не було, там поміщалося багато всього. Але після Твого народження це все потіснилось, і більшу частину серденька зайняла дитина.
Саме діти є господарями маминого серденька.
І лише вони його можуть розбити.






    Мацко, І. О. Пригоди маленького Мобіка: розповідь-казка: [для мол. шк. віку] / Ірина Мацко; худ. Д. Тимоніна. - Тернопіль: ІрМа, 2010. - 42с.: іл.








 


 

Мацко, І. О. Зернятка мудрості: збірка казок, переказів та оповідок: [для  дошк. і дітей мол. шк. віку] / уклад. І. Мацко. — Тернопіль: Підручники і посібники, 2013. — 176 с.

До збірки увійшли авторські та фольклорні казки, перекази, легенди й оповідки.
Для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку, вихователів дитячих садків, батьків, усіх небайдужих до художнього слова.






 

Мацко, І. О. Рости, моє деревце, з міцного коріння / І. Мацко; худ. оформл. К. Бібіка. - Л.: Видавництво Старого Лева, 2012. - 35 с.: іл.









Мацко, І. О. Мамине серденько [для дошк. та мол. шк. віку] / І. О. Мацко; Тернопіль: Підручники і посібники: 2015. - 8 с.

Чи знаєш ТИ, що таке мамине серденько?
Думаєш, воно таке, як на малюнку в енциклопедії?
Ні, дитино, серце набагато більше.
Цього незобразиш на жодному малюнку.
А головне, що у серці основне місце займаєш ТИ.
Так-так, саме ТИ...
Дивне серце, правда? Поки Тебе не було, там поміщалося багато всього. Але після Твого народження це все потіснилось, і більшу частину серденька зайняла дитина.
Саме діти є господарями маминого серденька.
І лише вони його можуть розбити.



Мацко, І. О. Загублена писанка [для дошк. та мол. шк. віку] / І. О. Мацко; Тернопіль: Підручники і посібники: 2015. - 8 с.














 

Мацко, І. Голочка та подушечка: казка / І. Мацко; худож. Оля Левус. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2015. - 24 с. - ISBN 978-966-07-2821-6

Ця незвичайна історія трапилася із сестричками Оленкою та Світланкою. Маленька чарівна лялечка, що ожила на сторінках казки, показала їм, як вони чинили одна з одною, що відчували і як болюче робили іншим… Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та їхніх батьків.






Медовий Сухарик
Мацко, І. Медовий сухарик: дитяча казка / І. Мацко; худож. Наталія Шевчук. — Тернопіль: Підручники і посібники, 2015. — 20 с.: іл. -  ІSBN 978-966-07-2821-9

Красивий, смачний, медовий... «Як такого не любити, адже він найкращий!» — подумає кожен про нашого головного героя — Медового Сухарика, прочитавши казку. Так думали і сусіди Сухарика по столу, а ще й мати Булочка та дочка Скибочка. Але чи так важлива зовнішня краса, коли серце черстве, а душа порепана? Тут уже ніяким медком не змастиш і не виправиш.
Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та їхніх батьків.


Картинки по запросу мацко перехідний вік

Мацко, І. Перехідний вік моєї мами: повість / Ірина Мацко. - Київ: Академія, 2016. 

Їй не подобається у собі все. У свої тринадцять Аля гостро переживає непорозуміння в сім'ї. Допитливо приглядається до мами, в якої свій «перехідний» вік. Її бентежать стосунки з однокласниками, перші місячні, пригоди в таборі, поцілунки і пробуджене кохання... І щось дуже важливе відкриває мамина розповідь про її перше кохання.
Порозуміння завжди можливе, якщо його прагнути, — переконують події повісті Ірини Мацко «Перехідний вік... моєї мами».









Мацко, І. Тік-Так: казка / І. Мацко; худож. Ксенія Рибалко. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2015. - 24 с. - ISBN 978-966-07-2820-2

Тік-Так… І в уяві виникає образ старенького годинника, який безперестанку наспівує пісеньку: тік-так, тік-так, тік-так… Про що ця казка, думає читач, нетерпляче перегортає сторінку і … знайомиться з допитливим хлопчиком Сергійком, який через свою цікавість потрапляє в казкову країну часу, де й відбувається пригода. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та їхніх батьків.









Мацко, І. Чарівна дудочка: оповідання, казки / Ірина Мацко. - Харків: Белкар-книга, 2015. - 64 с.: іл. - (Веселка).

Ця книжка вчить дітей доброті, щирості, порядності, чуйності, розвиває вміння дружити, обирати й цінувати друзів. Саме ці риси перш за все необхідні кожній людині для того, щоб її поважали.












Мацко, Ірина Олександрівна.
     Казочки до свята  : для дітей дошк. та мол. шк. віку / І. О. Мацко ;  літ. ред. Б. Мельничук ; обкл. К. Бібік. — Тернопіль : ІрМа, 2010. — 32с.