Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2011 рік / 29 квітня 2011 р. Чорнобиль - біль для України

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Федчина, Л.
Чорнобиль - біль для України [Текст]: [до 25-ї річниці трагедії в обласній бібліотеці для дітей відбувся вечір скорботи "Прислухайся... то дзвони лиха"] / Л. Федчина // Вільне життя. - 2011. - 29 квітня. - С. 6.


Чорнобиль - біль для України

   На відзнаку 25-ї річниці трагедії в обласній бібліотеці для дітей відбувся вечір скорботи "Прислухайся ... то дзвони лиха". На захід запросили ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС, голову асоціації "Чорнобиль" в області Зіновія Бичка. Він розповів учням 7-А класу української гімназії ім. І. Франка про події, що відбувалися в Чорнобилі у 1986 році після вибуху реактора, про людей, що брали участь у ліквідації наслідків аварії.
   Учасники заходу - учениці 7-А класу Анна Литвинець, Аліна Теребецька, Анна Дворянська декламували вірші, приурочені до сумного ювілею.
    Присутні переглянули слайд-презентацію "Чорнобиль - наш біль", а також хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС. Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто 25 років тому пішов у ядерний вогонь, щоб зупинити хвилю смерті, тими, хто виконував синівський обов'язок і після 26 квітня 1986 року.

Л. ФЕДЧИНА,
завідувачка відділу обслуговування
учнів 5-11 класів
обласної бібліотеки для дітей.