Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 










Гасай Єфрем




Народився 1 квітня 1938 року в с.Токи Підволочиського району на Тернопільщині. Закінчив історичний факультет Кам'янець-Подільського педінституту. Працював старшим науковим співробітником Тернопільського краєзнавчого музею. З 1989 р. - старший науковий редактор редакції Тернопільської обласної Книги Пам'яті. Він автор книг: "Село Токи та його околиці" (Тернопіль, 1992), "Не втомлюся шукати" (Тернопіль, 1998), "Повернуті імена" (Тернопіль, 2002). Є.О. Гасай - член Всеукраїнської спілки краєзнавців і Національної спілки журналістів України.




Гасай, Є. Втрачені та знайдені. — Тернопіль: Принтер-Інформ, 2007. — 269 с.

У пропонованій читачам новій книжці тернопільського дослідника і краєзнавця Єфрема Гасая зібрано надзвичайно хвилюючі розповіді про людські долі, які в силу тих чи інших обставин були втрачені на життєвих перехрестях, але завдяки важким пошукам віднайдені, повернуті із забуття або вкарбовані у безсмертя.
Кожен рядок книжки проникнутий великою любов'ю до людини, яка чекає на хвилюючу зустріч з матір'ю, родиною чи з історичною подією, що відійшла у далеке минуле. Жоден епізод не залишить читача байдужим, найчастіше викличе у нього жаль за тим, що не повернути, але збудить радість від того, що вдалося повернути...