Книгоманія / Автор дарує книгу / Безкоровайний Євген

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  Євген Безкоровайний
 
    Євген Іванович Безкоровайний народився 24 березня 1947 року в селі Ворвулинці Заліщицького району в селянській родині. Середню освіту здобув у Заліщиках, вищу - у Львівському Національному університеті ім. І. Франка, де опанував фах журналіста. З журналістикою пов'язані і його життєві дороги.
    У різні роки працюва в у Заставнівській, Заліщицькій, Тернопільській районних газетах, кореспондентом Держтелерадіо у Тернопільській області, головним редактором обласних газет «Ровесник» та «Селянська доля», а також на громадській та державній управлінській роботі. Зараз - виконавчий секретар обласної організації НСЖУ.
    У 1997 році вийшла його перша книжка віршів «Яворина» у 2003 - «Профіль любові». «Душа як сонях» - третя, книжка поета. Помер 19 травня 2015 р.


 

«Отче наш, Тарасе всемогущий…»: Шевченкіана Тернопілля: поезія, графіка / ред.-упоряд. Є. І. Безкоровайний; худож. Є. Удін. – Тернопіль: Терно-граф, 2014. – 212 с.: іл.

У цій книзі представлено кращітвори літераторів - уродженців Тернопілля, присвячені Тарасові Шевченку.

 












    
    Безкоровайний, Є.   Душа, як сонях / Є. Безкоровайний; ред. Б. Бастюк; худ. Є. Удін. — Тернопіль: Горлиця, 2006. — 136 с.


    До третьої книжки поета увійшли вірші широкого громадянського та ліричного діапазону, що тонко виражають духовний світ сучасника. Це і непроминальне почування вини за пережите в минулому і відповідальність за сучасне і майбутнє.
    Філософія високої моральності, органічне поєднання інтимних і громадянських цінностей, відкритість перед світом, близькими і рідними — провідні мотиви книжки.