Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 Віра Паронова

   Паронова Віра Іванівна народилася 17 червня 1948 року в м. Порт-Артур, Китай. У дитинстві готувалася до професії художника, навчалася в образотворчій студії.
    Вірші почала писати з 13 років. Освіту здобула в Тернополі. Спочатку в загальноосвітній школі №4, у якій навчався композитор Ігор Поклад. Потім – інститут народного господарства. Стала працювати економістом. У 39 років змінила фах – пішла вихователем у дитсадок, де знадобились її здібності з малювання та римування.
    Після закінчення Рівненського педінституту – злет творчої активності.
    Пише вірші, казки, пісні.



Паронова, В. Оповідання про сім'ю / Віра Паронова; худож. О.Томків. - Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2017. - 32с.

 Збірка оповідань Віри Паронової розкриває непрості ситуації, що виникають у сім’ях, підказує шляхи вирішення проблем чи непорозумінь між дорослими і дітьми. Видання призначене для вчителів і учнів початкової школи, для сімейного прочитання, для студентів педагогічних навчальних закладів.









 

Паронова, В. Царівна-жабка: казка / Віра Паронова; худож. Н. Анікіна. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2016. — 64 с. — (Давня добра казка).


Відома народна казка, яку талановито переповіла у віршах Віра Паронова, без сумніву, сподобається малим читайликам — адже римовані тексти діти легше сприймають і більше люблять. Цей чудовий літературний твір іще раз переконує, що «серце, сповнене любові, творить подвиги казкові», тому добро завжди перемагає.









Мої улюблені вірші / уклад. В. Паронова; худож. оформлення С. Демчак, О. Демчак. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2016. - 416 с.: іл.


Збірка складається з віршів поетів-класиків та сучасних українських поетів, віршованих казок, творів усної народної творчості. Матеріал укладено за тематичним принципом, що дозволяє використати його для навчання, проведення ранків, свят, розваг, а також для домашнього читання.
Для вихователів дошкільних закладів, вчителів молодших класів, студентів і викладачів педвузів та педучилищ, батьків.






Мої улюблені казки / уклад. В. Паронова; худож. оформлення Ю. Литвин. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2016. - 352 с.: іл.

Збірка складається з віршованих казок поетів-класиків та сучасних українських поетів. Матеріал  збірки  може бути використаний для навчання, проведення ранків, свят, розваг, а також для домашнього читання. Казки подано в доступній але високохудожній формі дитячими слов'янськими поетами. Легкість мови, яка породжена любов'ю до дітей та ллибоким знанням дитячої душі робить їх легкими для сприйняття.
 Для вихователів дошкільних закладів, вчителів молодших класів, студентів і викладачів педвузів та педучилищ, батьків.







  
 
Паронова, В. Іспит милосердя: оповідання / В. Паронова; худ. В. Дунаєва. - Тернопіль: Навч. книга-Богдан, 2010. - 32 с.















    Паронова, В. Велике серце: оповідання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку / В. Паронова; худ. В. Дунаєва. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2010. - 16 с.











    Паронова, В. На стежині: оповідання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку / В. Паронова; худ. В. Дунаєва. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2009. - 12 с.











    Паронова, В. Казки про квіти: для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку / В. Паронова; худ. О. Козак. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. - 16 с.













    
 Мої улюблені вірші / уклад.: Віра Паронова. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. - 480 с.

  
 Ознайомлення із цією збіркою сприятиме вихованню в дитини любові до живого світу, спостережливості, допитливості, роботи.
    Збірка складається з віршів поетів-класиків, сучасних українських поетів, віршованих казок, творів усної народної творчості. Матеріал укладено за тематичним принципом, що дозволяє використати його для навчання, проведення ранків, свят, розваг, а також для домашнього читання.
    Для вихователів дошкільних закладів, вчителів молодших класів, студентів і викладачів педвузів та педучилищ, батьків.








    Паронова, В.  Для дитячої душі / В. Паронова. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан.












    
1400 загадок для дітей / упоряд. В. І . Паронова. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2006. - 196 с. 
 
   
 Посібник містить 1400 віршованих  загадок, систематизованих за темами і віковими групами, та відповіді, що подаються в алфавітному порядку. Різноманітність і доцільна структуризація матеріалу дозволяють використовувати його для навчання, проведення ранків, шкільних свят, інтелектуальних ігор, вікторин, а також для розваг у родинному колі.
    Для вихователів, учителів початкових класів, студентів педагогічних навчальних закладів, а також для дітей та їхніх батьків.










 
 Паронова, В. Щедре Різдво: оповідання / Віра Паронова; худ. Є. Рудюк. - Тернопіль: Тернопільсько-Кременецька єпархія, 2013. - 32 с.: іл.













 

Паронова, В. І. Казковий калейдоскоп: загадки / В. Паронова; худож. Н. Анкіна. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2011. - 64 с.: іл. - ISBN 978 - 10 - 0708 - 5.













 


Паронова, В. І. Велика сила: оповідання: [для дітей мол. шк. віку] / В. І. Паронова. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2012. - 32 с. - (Для дитячої душі). - ISBN 978 - 966 - 10 - 2695 - 6.














 

Паронова, В. Щедре Різдво. Мої добрі справи: оповідання / В. Паронова; худож. Є. Рудюк. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2015. - 32с. - (Для дитячої душі). - ISBN 978 - 966 - 10 - 4085 - 3.














 

Мої улюблені казки: для дітей дошк. і мол. шк. віку / уклад. В. І. Паронова; худож. Ю. Литвин. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2015. - 352 с.: іл. - 978 - 966 - 07 - 2691 - 8.





















 
 

Паронова, В. Казки про квіти: для дошк. та мол. шк. віку / Віра Паронова; худож. Олена Козак. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2015. - 16 с.

















 
Збірочки віршиків для наймолодших
 
             
 

Паронова , В. Оповідання про сім'ю / Віра Паронова; худож. О.Томків. - Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2017. - 32с.

        Збірка оповідань Віри Паронової розкриває непрості ситуації, що виникають у сім’ях, підказує шляхи вирішення проблем чи непорозумінь між дорослими і дітьми. Видання призначене для вчителів і учнів початкової школи, для сімейного прочитання, для студентів педагогічних навчальних закладів.











Паронова, Віра.
     Як стати метеликом [Текст] / В. Паронова. — Тернопіль : Навчальна книга-Богдан, 2021. — 18 с. : іл. – ISBN 978-966-10-6248-0.