Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
  (22.11-30.11) найбільшим читацьким попитом користувались:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів 
двотомник Наталії Забіли "Велика збірка віршів"


    Забіла, Н.  Велика збірка творів. Вірші. Проза. / Наталя Забіла; худ. Є. Житник. — Xарків: ШКОЛА, 2005. — 304 с.: іл. 
    Двотомник, містить кращі віршовані та прозові твори Наталі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.
    До збірки не ввійшли деякі твори та окремі фрагменти, що зображували певні історичні та ідеологічні реалії, незрозумілі або ж нецікаві сучасному читачеві.
    Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійного читання — молодшим школярам.

у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Анатолія Сивирина "Відрікаюсь тебе, сатано"



 
    Сивирин, А. Відрікаюсь тебе, сатано: пригодницький роман / А. Сивирин; ред. П. Ктитор. — Тернопіль: Джура, 2004. —108 с.

    Анатолій Сивирин — автор низки творів драматично-пригодницького жанру. В 2003 році побачили світ його книги "Хрест Лугового", "Окупація" та "Лежачого не б'ють" (трилогія).
    Пригодницький роман "Відрікаюсь тебе, сатано" та повість "З Мечем духовним" розкривають духовну суть людського буття на тлі життєвих пристрастей.
    Твори розраховані на широке коло читачів.











(15.11-21.11) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Івана Франка "Коли ще звірі говорили"


 
    Франко, І. Я. Коли ще звірі говорили: казки / І. Я. Франко; мал. Т. Килівник. - Львів: Аверс, 2000. - 88 с.















у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Cтепана Процюка "Марійка і Костик"


    Процюк, С.  Марійка і Костик / Степан Процюк; худ. О. Полоскіна. - К.: Грані-Т, 2008. - 64 с.: іл.

   
 Марійка і Костик не чекали на нього, а воно раптом прийшло. На нього ніхто не чекає, адже воно Перше. Несміливе, полохливе і до кінця не усвідомлене. Про кохання Марійки і Костика, здається, знала вся школа. Поза очі їх називали Ромео і Джульєтою. Їм заздрили, чинили перешкоди й не хотіли зрозуміти. Однак від того вони ще дужче вірили у своє кохання, а тому ця історія має інший фінал, аніж у шекспірівських героїв. Узагалі з до фіналу історії ще далеко.













(8.11-14.11) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
нашої землячки Оксани Небесної  "Ойкумена"


    Небесна, О.  Ойкумена: казки / Оксана Небесна; іл. Терези Проць. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2007. - 48 с.
  
     
Чудові казки Оксани Небесної навчать юних читачів щиро любити рідний край і все живе довкола, захоплюватися красою ніжної пісні та чистотою вірної душі.
"Казка про Скрипаля" долучить дітей до світу мистецтва, "Ойкумена" стане зразком працелюбності, а "Пригоди сонячних братів" навчать цінувати вірну дружбу.
    Яскраво ілюстрована картинами Терези Проць, ця книга займе особливе місце в дитячій бібліотеці.









у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Cтепана Процюка "Залюблені в сонце"


 
    Процюк, С.  Залюблені в сонце. Друга історія Марійки і Костика / Степан Процюк; худ. А. Котова. - К.: Грані-Т, 2008. - 64 с.: іл.
    
    Марійка і Костик не чекали на нього, а воно раптом прийшло. На нього ніхто не чекає, адже воно Перше. Несміливе, полохливе і до кінця не усвідомлене. Про кохання Марійки і Костика, здається, знала вся школа. Поза очі їх називали Ромео і Джульєтою. Їм заздрили, чинили перешкоди й не хотіли зрозуміти. Однак від того вони ще дужче вірили у своє кохання, а тому ця історія має інший фінал, аніж у шекспірівських героїв. Узагалі з до фіналу історії ще далеко. Про те чи стане перше кохання єдиним, читайте в повісті відомого сучасного українського письменника Степана Процюка "Залюблені в сонце. Друга історія Марійки і Костика". 
    ...Минув рік. Перше кохання Марійки і Костика подорослішало разом із героями. Тепер між ними не лише солодкі поцілунки - іноді трапляються отруйно-пристрасні ревнощі та непевно-гіркуваті сварки. Але й це відступає перед всемогутніми словами: "Я люблю тебе!".








(1.11-7.11) найбільшим читацьким попитом користувалась:

    у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Тетяни Щербаченко " Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала"

     Щербаченко, Т.  Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала / Тетяна Щербаченко; [худ. Анна Сарвіра]. - К.: Грані-Т, 2007. - 56 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза)
  
    Підсунути свиню нареченим, викинути коники, сплутати дивака з маніяком, ба навіть упоратися з пупом Землі - на все це здатна Даринка. Бо вона - з роду диваків, а диваки, як відомо, уміють і можуть усе!
    Утім, дивовижні історії про хитрулю й вередулю, а водночас про надзвичайно милу й винахідливу дівчинку Даринку, які створила для вас письменниця Тетяна Щербаченко,  не залишать байдужими не лише дівчаток, а й хлопчиків (не кажучи вже про батьків). Бо ж усім так цікаво знати, що ж воно, врешті-решт, таке - жіночий характер...




у відділі обслуговування учнів 5-9 класів  книга
Богдана Жолдака "Капосні капці"

    Жолдак, Б. Капосні капці: кіноказка: [для мол. та серед. шк. віку] / Богдан Жолдак; худ. Марія Кисельова. - К.: Грані-Т, 2008. - 80 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза)
  
     Іван Франко переповів свого часу сповнену дивовижних пригод східну історію про Абу-Касимові капці, котрі завдали ч
имало клопотів їхньому власникові, аж доки, врешті-решт, звели його в могилу. Утім, по смерті оголосили-таки через це Абу-касима - такого бідного, що мав лише ті капці - святим...
    Гадаєте, на тому історія скінчилася? Ох, ні! Виявляється, згодом доля занесла оті злощасні капці в Україну, і тут з ними теж було чимало мороки. Якої саме і що з того врешті-решт вийшло - це відстежив у своїй новій пригодницькій повісті відомий сучасний український письмен
ник Богдан Жолдак. І його історія вийшла динамічною, як гостросюжетний фільм!