Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2014 рік / 8-10 жовтня 2014 р. "У бібліотечної родини справжні іменини"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
к Пилипчук, У. У бібліотечної родини справжні іменини [Текст]: [Всеукраїнський день бібліотек в обл. книгозбірні для дітей] / У. Пилипчук // Свобода. - 2014. - 8-10 жовтня. - С. 3.

   
   Ось і проминув ще один рік із життя Тернопільської обласної книгозбірні для дітей. Це був непростий рік як для української бібліотеки, так і для нашої держави в цілому. Та, злегка привідкривши завісу минулого, розуміємо, що 30 вересня – у Всеукраїнський день бібліотек, нам є що святкувати і є чим пишатись.
   У стінах книгозбірні зросло не одне покоління грамотних, інтелектуально та культурно багатих громадян України. Все це результат щоденної наполегливої праці, а також потужної підтримки з боку покровительок Віри, Надії та Любові, день вшанування яких співпадає із професійним святом бібліотечного працівника.
   Напередодні свята працівники книгозбірні провели для улюблених читачів низку цікавих заходів, літературних зустрічей, презентацій, а також представили кілька книжкових виставок. Серед інших стартувала і акція «Літературний гурман».
   Колектив книгозбірні здійснив цікаву екскурсію культурно-історичними пам`ятками Підволочиського району, де відвідали музей-садибу Леся Курбаса, що у селищі Старий Скалат, пройшли Хресну дорогу, яка є окрасою та гордістю села Полупанівка, а також побували у Скалатському замку.
   Не менш цікава культурна програма очікувала на читачів, які 30 вересня завітали до книгозбірні на урочистий захід з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. 
    Приємним сюрпризом для усіх присутніх став виступ вихованців школи №6 ім. Назарія Яремчука.
   До урочистих вітань приєдналась Наталя Собкович – представниця департаменту культури релігій і національностей Тернопільської ОДА, голова обласної організації НСПУ Євген Безкоровайний, представник видавництва «Навчальна книга-Богдан» Тарас Миськів.
    Студенти музичного училища ім. С. Крушельницької Христина Пилип та Ігор Мержиєвський виконали на визначні твори світової музичної класики.
    Директор бібліотеки для дітей Надія Новіцька подякувала шановним гостям за те, що розділили із колективом книгозбірні радість святкування, і нагадала, що наступного року бібліотека відзначатиме 75-річний ювілей.


Уляна Пилипчук