Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(27.10. - 02.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Катерини Перелісної "Скажу на вушко!"


 

    Перелісна, К. Скажу на вушко!: казки та вірші для дітей / Катерина Перелісна; упоряд. і передм. Г. М. Кирпи; худ. В. А. Дунаєва. - К.: Школа, 2008. - 159 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

   До збірки входять казкові та поетичні твори письменниці з діаспори Катерини Перелісної, що складають основу української класики. Більшість із них в Україні друкуються вперше.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Маріо Варгаса Льоса "Сон кельти"



    Варґас, Л. М. Сон кельта: роман / Маріо Варґас Льоса; пер. з ісп. В. Й. Шовкуна; худож.-оформл. О. М. Іванова. — Харків: Фоліо, 2013. — 539 с. — (Б-ка нобелівських лауреатів).

   Маріо Варгас Льоса (нар. 1936) — всесвітньо відомий перуано-іспанський прозаїк, драматург, есеїст, філософ, публіцист, політичний та громадський діяч, лауреат Нобелівської премії 2010 р. за «зображення прихованих механізмів влади і найяскравіші картини людської боротьби, бунту і поразки». Таке формулювання перш за все відноситься до роману Льоси «Сон кельта» (2010).
    В основу сюжету покладено реальну історію легендарного борця за незалежність Ірландії Роджера Кейсмента. Колишній британський консул, якому надали широкої популярності звіти про лиходійства, що чиняться колонізаторами в Конго і Амазонії, був страчений за заклики до заколоту проти панування Британської імперії. Останні свої дні Кейсмент провів у камері у повній ізоляції, зраджений друзями та соратниками, обуреними його змовою з німцями і гомосексуальними зв’язками, про які стало відомо з його щоденника — чи то справжнього, чи то сфальсифікованого.
 


(20.10. - 26.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Українські літературні казки"


   Українські літературні казки: У 2-ох т. - К.: Грані-Т, 2006. - Т. 1. - 168 с.: іл.

   
Книги серії «Джерельце» відкриють читачеві мудрий і чарівний світ казок. Найкращі казки зі скарбниці класиків української літератури, що супроводжуються чудовими ілюстраціями, сподіваємось, стануть безцінними помічниками у залученні Вашої дитини до витоків рідної культури та прикрасять Вашу домашню бібліотеку.
      Для дітей молодшого і середнього шкільного віку. 




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олеся Гончара "Бригантина"



    Гончар, О. Т. Бригантина: повість: для серед. шк. віку / Олесь Гончар; передм. Я. Гояна; худож. К. Штанко. - 2-ге вид. допов. – К. : Веселка, 2008. – 240 с.: іл. 

   Чому дорослим часто так важко з підлітками, у яких на все свій погляд, своє розуміння добра і зла, честі й безчестя? Про це книжка відомого українського письменника Олеся Гончара.







(13.10. - 19.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Івана Франка "Коли ще звірі говорили"


   Франко, І. Я. Коли ще звірі говорили / іван Франко; худ. С. Артюшенко. - К.: Веселка, 2001. - 85 с.: іл.















у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Лесі Українки "Вірші. Драматичні поеми"



     Українка, Л. Вірші. Драматичні поеми / Іван Франко; худ.-оформл. І. В. Осіпов. — Харків: Фоліо, 2008. — 351 с. — (Українська класика).

    До видання увійшли вибрані вірші, поеми та драматичні твори Лесі Українки (справжнє ім'я Лариса Петрівна Косач, 1871 — 1913) — геніальної поетеси і драматурга, чиї твори стали класикою української літератури. За словами М.Стельмаха, «колискою самобутньої поезії й драматургії Лесі Українки були зелені низинні ліси Волині, розвоєм поезії і драматургії Лесі Українки стала вся наша планета сподівань, бо до верхів'я людського духу сягнуло нетлінне слово творця!»






(06.10. - 12.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталі Забіли "Веселий корабель"


   Забіла, Н. Веселий корабель: вірші, оповідання та казки: для дошк. та мол. шк. віку / Наталя Забіла; мал. О. Г. Якутович; упорядкув. та передм. О. С. Яремійчук. - К: Веселка, 2004. - 119 с.: іл. - (Українській дитині).

    Наталю Львівну Забілу (1903-1985) з повним правом називають класиком української дитячої літератури. Її твори стали улюбленими не для одного покоління юних читачів. Письменниця першою в Україні була відзначена премією імені Лесі Українки.
    До цієї книжки з різних збірок письменниці відібрані вірші, казки та оповідання для дошкільнят та молодших школярів.



 

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Оноре де Бальзака "Шагренева шкіра. Батько Горіо. Гобсек"



     Бальзак, О. де Шагренева шкіра; Батько Горіо; Гобсек: романи, повість: [для ст. шк. віку] /  Оноре де Бальзак; пер. з фр.; мал. Є. Є. Котляра. - К.: Веселка, 1998. - 527 с.: іл. - (Шкільна бібліотека).

     
До книжки увійшли два романи та повість із славнозвісної епопеї "Людська комедія" великого французького письменника-реаліста Оноре де Бальзака