Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

                                                                    Едуард Гром 

 Гром Едуард Віталійович, народився 28 березня 1982 року в м. Цюрупинську Херсонської області.
   У 1988 році пішов до першого класу ЗОШ І — III ступенів № 4 м. Цюрупинська. У шкільному віці з легкістю писав вірші на задану та вільну теми. Брав активну участь у різних постановках шкільного театру та Будинку культури. У 1999 році після закінчення школи вступив до Херсонського державного університету на філологічний факультет. У 2004 році закінчив повний курс згаданого університету за спеціальністю «Українська мова та література. Українознавство».
    Після закінчення університету присвоєно кваліфікацію вчителя української мови та літератури, зарубіжної літератури, українознавства.
    З вересня 2004 року працював на різних роботах: вчителем української мови та літератури, адміністратором та приватним підприємцем.
    Писав вірші та прозу. З 2013 року почав друкуватися в Херсонській літературно-художній збірці «Вишиванка» Таврійської фундації «ОВУД» Херсонського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта», а також у літературно-художньому альманасі «Степ».
   Член Літературної студії ім. Василя Вишиваного Херсонського державного університету.
    Батько Кравченко Віталій Іванович 1958 року народження, помер у 1999 році. Мати Гром Тетяна Генріхівна 1961 року народження, працівник культури.
    Захоплення: теніс, йога, рибалка, садівництво.


Гром, Е. Казки Грома / Едуард Гром; іл. П. О. Гімпеля. - Херсон: Графіка, 2013.- 54 с.: іл.

   Ця книга - послання до маленьких читачів, до наших діток. Саме вони - наше майбутнє, наша радість. Ці казки роблять світ, де панує добро і мрії, кольоровим. Чарівні герої казок допоможуть дітям бути розумними, цікавими, щасливими. Бо коли діти вірять у добру казку, вона обов'язково здійсниться.












  Гром, Е. Небесний край / Едуард Гром. - Херсон: Графіка, 2014.- 63 с.