Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2010 рік / 17 березня 2010р. У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 Томків, Л.
„У вінок кобзаря ми вплітаємо майбутнє” [Текст]: [про конкурс дитячої творчості у обласній бібліотеці для дітей] / Л.Томків // Вільне життя. – 2010. – 17 березня. – С. 6.

„У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє”

У цьогорічне пошанування 196-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, відзначення 150-ліття «Кобзаря» гармонійно вплітається започаткований Міністерством культури і туризму України та Національною бібліотекою України для дітей Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «У вінок Кобзаря ми вплітаємо майбутнє».
Конкурс проводиться у два тури. Перший, обласний, тривав із 20 січня по 1 березня 2010 року. Другий (підсумковий) - завершиться 29 березня в Києві.
Обласна бібліотека для дітей забезпечила організацію та проведення конкурсу в нашій області. До участі в ньому запрошувалися школярі 11-16 років. Творчі роботи оцінювалися у чотирьох номінаціях. Визначалися кращі малюнок до творів Кобзаря, вишивка, вірш про Т. Шевченка та кращий прозовий твір на тему «Кобзар у моєму житті та в житті моєї родини».
На адресу обласної бібліотеки для дітей було надіслано 100 творчих робіт. Найбільш яскравими, оригінальними стали роботи з Чортківського, Монастириського, Борщівського, Кременецького, Гусятинського районів і Тернопільської міської ЦБС (бібліотеки-філіали для дітей № 1, № 2, № 4);
Усього в обласному турі конкурсу у відповідних номінаціях взяли участь 95 дітей, а 17 стали переможцями, їхні роботи надіслано на адресу головного оргкомітету до Києва.
Серед найкращих робіт варто відзначити вишивки Іванни Дискурської та Людмили Пружак із Монастириського району, Марії Пастух, Тараса Ляховика і Андрія Ляховика з Чортківщини. Вітаємо переможців та бажаємо успіхів у підсумковому турі.

 
Людмила ТОМКІВ,
завідувачка відділу обласної бібліотеки для дітей.