Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2015 року / Травень 2014 / Література для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

  Казковий світ: енциклопедія дошкільника; худ. В. Сандуляк. - Х.: Ранок, 2012. - 32 с.: іл.

















    Чарська, Л. О. Дикун: для дітей мол. і сер. шк. віку / Лідія Олексіївна Чарська; худ.: Н. І. Гордієнко, А. Л. Савицька. – Х.: Ранок, 2013. – 304 с.: іл. – (Дівочі історії).

    Герой захоплюючої повісті Лідії Чарської «Дикун» Діма Стоградський па перший погляд здається похмурим і відлюдькуватим хлопчиком.
    Насправді ж за його зовнішньою суворістю прихована добра, вразлива душа та палке серце. Ця книга розповідає про те, як Діма Стоградський зустрів Сергія та Машу і потоваришував із ними. Діма, Сергій і Маша навіть не підозрювали, які дивовижні події трапляться з ними, які незвичайні пригоди їх чекають...
     Повісті Лідії Чарської виховують почуття власної гідності, обов'язку і справедливості, вчать товариськості, милосердя, добра.
     Книга призначена, перш за все, юному читачеві, але її залюбки прочитають і дорослі.





     Чарська, Л. О. Князівна Джаваха: для дітей мол. і сер. шк. віку / Лідія Олексіївна Чарська; худ.: Н. І. Гордієнко, А. Л. Савицька. – Х.: Ранок, 2013. – 496 с.: іл. – (Дівочі історії).

    «Княжна Джаваха»— найвідоміший роман письменниці Лідії Чарської. Разом з головною героїнею, одинадцятирічної Ніною читач потрапляє в круговерть романтичних і повних небезпек пригод на Кавказі. Нові пригоди відбуваються з Ніною у столичному інституті шляхетних дівчат. Вишукані манери, строгі класні дами і суворі вчителі — все це не може стримати складний дівочий характер: те, що її відрізняє від інших, — це гаряча кров, адже Ніна Джаваха — грузинська княжна. Дівчинка шукає довіри, взаєморозуміння, а натомість вона повинна прийняти рішення — підкоритися правилам колективу або діяти за власними принципами. Ніна переживає те, що переживають більшість дівчат п віку — і нерозуміння і образи, але незабаром знаходить справжніх друзів на все життя.
      Ця книга — гарна знахідка для поповнення сімейної та шкільної бібліотек.




    Чарська, Л. О. Щастя маленької артистки: для дітей мол. і сер. шк. віку / Лідія Олексіївна Чарська; худ.: Н. І. Гордієнко, А. Л. Савицька. – Х.: Ранок, 2013. – 272 с.: іл. – (Дівочі історії).

 
  «Щастя маленької артистки» — це захоплююча повість, сповнена дивних подій, яка, без сумніву, торкнеться сердець юних читачів. Чесність та добре серце героїні книги Лізоньки Окольцевої допомагають пройти всі важкі випробування, що випали на її долю на шляху до щастя.









   Лускунчик / худ. Н. І. Гордієнко. – Х.: Ранок-НТ, 2010. – 32 с.: іл. – (Найкращі казки).

    У  цій книжці ви знайдете твори знаменитих казкарів — чудові казки, що входять до золотого фонду дитячої літератури. Ці казки допоможуть дитині придбати безцінний досвід — зрозуміти тонкощі людської натури, яка дуже змінилася за останні двісті років. Ваш малюк полюбить цю книгу за її яскраві, живі та добрі ілюстрації. Спілкування з чудовою книжкою подарує щасливі хвилини і дорослим, і дітям.
     Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.








     Казаліс, А. Олдін, ведмежа-чарівник: для дітей дошк. віку / Анна Казаліс; худ. Тоні Вульф. — X.: Ранок, 2013.— 40 с.: іл. - (Світовий дитячий бестселер).

    Розгорнувши книжку, ми потрапляємо у казковий світ, сповнений таємниць, дивовижних подій і пригод. Знайомтеся: Великий Маг Олдін. Уже тут нас очікує перша несподіванка: виявляється, Олдін — це ведмедик!
   Усім відомо, що він наділений неабияким розумом і знається на маги, хоч і буває неуважним і забудькуватим. На щастя Олдін має кількох вірних помічників: це кажанчик Флаппі, привид Бебіхенк, маленька зелена змійка Спілло, павук Руді...



    Казаліс, А. Олдін 
і магія фараонів: для дітей дошк. віку / Анна Казаліс; худ. Тоні Вульф. — X.: Ранок, 2013.— 40 с.: іл. - (Світовий дитячий бестселер).

  Відкривши книжку, ми потрапляємо до казкового світу, сповненого таємниць, дивовижних подій і пригод. Знайомтеся: Великий Маг Олдін. Уже тут нас очікує перша несподіванка: виявляється, Олдін — це ведмежа!
    Усім відомо, що він наділений неабияким розумом і знається на маги, хоч і буває неуважним і забудькуватим. На щастя, Олдін має кількох вірних помічників: це кажанчик Флаппі, привид Бебіхенк, маленька зелена змійка Спілло, павук Руді...