Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2015 року / Квітень 2014 / Література для дітей середнього та старшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

   Антощак, М. В. Воістину люблю: поезії / М. В. Антощак. – Тернопіль: Терно-граф, 2012. – 124 с.

    У збірці поезій "Воістину люблю" молодого автора Миколи Антощака із Бердянська Запорізької області розкриваються почуття любові до рідного краю, матері-України. Вірші озиваються відкритістю, одкровенням, почуттям вдячності близьким та рідним людям.
     Молодий поет намагається висповідатися перед читачами за пережите і переболіле. Поезія його безпосередня, щира і відкрита. Тематика творів різноманітна — від патріотичної до інтимної лірики.
      Книга розрахована на масового читача.










   Стронський, І. А. Вірші глухонімого / Іван Стронський; худ. В. Якубовський. – Тернопіль: Горлиця, 2009. – 32 с.: іл.

    «Вірші глухонімого» - третя подорож у поетичний світ Івана Стронського - поета із Заліщицької землі, дві перші: «Таріль соняху» - 1993 р., «Провіяні зерна» 1999 р. знайшли своїх прихильників і стали бібліографічною рідкістю.










     Стронський, І. А. Зоряні литаври: поезії / Іван Стронський. – Чернівці: Друк Арт, 2011. – 176 с.

 
 Нова збірка автора, написана впродовж усього творчого періоду, захоплює своєю щирістю, ліризмом і мелодійністю, філософським баченням і розумінням життя. Книга не залишить байдужим жодного читача.











     Семенів, О. Є. Тернопіль у вогні: хроніка подій весни 1944 року / Олександр Семенів. – Тернопіль: Терно-граф, 2011. – 192 с.

    Видання висвітлює хід військових подій Другої світової війни, що наклала величезний відбиток на життя та розвиток міста Тернопіль. Тернопільщина, в силу свого стратегічного розміщення, стала місцем масштабних бойових дій у 1944-му році. На її території в надзвичайно складних умовах відбуваюсь німецько-радянське військове протистояння, що позначилось на житті майже коленого населеного пункту краю. Книга "Тернопіль у вогні" є комплексною розробкою, що покликана дати зважену оцінку подій того часу на Тернопільгцині та безпосередньо у місті Тернопіль.
     Видання ілюстроване великою кількістю фотоматеріалів, військових карт, таблиць, що показують події періоду Другої світової війни на території нашого краю.
   Для широкого кола читачів, науковців, студентів, а також усіх, хто цікавиться історією Тернопільщини.