Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(24.03. - 30.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
В. Сухомлинського "Бути людиною"


  Сухомлинський, В. О. Бути людиною: оповідання, казки / Василь Сухомлинський; худ. Л. В. Белякова, К. В. Самойлов. - Х.: Белкар-книга, 2013. - 64 с.: іл. — (Веселка).

   «Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які оточують вас, було добре», — писав відомий український педагог і письменник Василь Олександрович Сухомлинський.
    Твори Сухомлинського формують у дітей найголовніше — людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.
Для дітей молодшого шкільного віку.





у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Л. Лузіної "Київські відьми. Меч і хрест"


   Лузіна, Л. Київські відьми. Меч і хрест / Л. Лузіна; пер. з рос. В. С. Бойка; худ.-оформл. О. Д. Кононученко. — Харків: Фоліо, 2012. — 431 с.

   Три молоді киянки прийняли від помираючої відьми Килини її дар. Як же вони зуміють розпорядитися ним? Адже вони такі різні: студентка історичного факультету Маша Ковальова, залізна бізнес-леді Катерина Дображанська і звільнена з нічного клубу співачка-зайди-голова Даша Чуб на прізвисько Землепотрясна.
   Всі події розгортаються в наші дні. Але, володіючи магічною силою, не важко потрапити в минуле і познайомиться з авторами «Трьох богатирів» і «Демона» — Віктором Васнецовим та Михайлом Врубелем. А також відвідати київську Лису Гору, де, за переказами, збиралися усі слов’янські відьми.






(17.03. - 23.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Вірне серце звіра"



    Вірне серце звіра: оповідання про тварин: [для дітей мол. та серед. шк. віку]. - К.: Інтерпрес, 2004. - 303 c.: іл. - (Зарубіжні письменники - дітям).

    До збірника увійшли твори відомих зарубіжних письменників – Джека Лондона, Ернеста Сетон-Томпсона, Чарлза Робертса, Джеймса Кервуда, Джералда Даррелла, Еріка Найта, Джерома Клапки Джерома, Віри Чапліної, Ольги Перовської та Яна Грабовського. Оповідання побудовані на реальних подіях, до того ж письменники тонко відчувають психологію звірів, добре знаються на їхніх характерах та звичках. Перед читачем відкриються незвідані таємниці звіриної душі, її закони, її загадки.

 




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Кобилянської "Земля"



   Кобилянська, О. Ю. Земля: повість, оповідання / О. Кобилянська; худ. А. Ленчик. — Харків: Фоліо, 2006.— 351 с. — (Українська класика). 

   Ольга Кобилянська (1863-1942) - видатна письменниця-демократка, класик української літератури. Її творча спадщина велика і різноманітна: поезія в прозі, новели, оповідання, повісті, романи.
    Повість "Земля" — вершина реалізму письменниці. Цей твір, завдяки своїй великій життєвій правді і високій художності, став одним з найвідоміших в українській літературі.
    Усім своїм єством пов’язаний із землею герой повісті Івоніка Федорчук. Він шанує і береже землю, тяжко працює на ній усе своє життя, плекаючи надію, що вона принесе щастя його синам. Аце ж боротьба за землю, яка роками точилася в його родині, зруйнувала душі рідних людей, призвела до трагедії, до братовбивства. Із втратою сина втрачає Івоніка свої мрії і сподівання, свою віру в землю. 



(10.03. - 16.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Віри Паронової "Іспит милосердя"



     Паронова, В. Іспит милосердя: оповідання / В. Паронова; худ. В. Дунаєва. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2010. - 32 с.
 













у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
І. Дуди та Б. Мельничука "Тарас Шевченко на Тернопільщині"


   Дуда, ІМельничук, Б. Тарас Шевченко на Тернопільщині. Вид 3, доб. Тернопіль: Новий колір, 2007. - 108 с.

    Книжка веде дорогами, якими мандрував по Тернопільщині Тарас Шевченко, ознайомлює з пам’ятними місцями, пов’язаними з перебуванням у краї Великого Кобзаря, розповідає про увічнення його пам’яті.










 (03.03. - 09.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Г. Бічерa-Стоу "Хатина дядька Тома"



    Бічер-Стоу, Г. Хатина дядька Тома: роман: для серед. шк. віку / Г. Бічер-Стоу; перекл. з англ. В. І. Митрофанов; іл. Є. М. Рибальченка. - К.: Школа, 2008. - 352 с.: іл. - (Дит. світ. бетселер).

     Американська письменниця Гаррієт Бічер-Стоу написала цей роман понад сто років тому. На той час він мав шалений успіх, спонукаючи всіх чесних людей світу виступити проти жорстокої системи невільництва.
Твір читається із зацікавленням, а тема будь-якого гноблення людини людиною актуальна й досі.



 



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
"Весна" (хрестоматія для позакласного читання)



   Весна: хрестоматія для позакласного читання / Уклад. Г. Ю. Рогінська. - Харків: Ранок, 2003. - 128 с.

    Збірка містить твори видатних українських письменників, вірші, народні прикмети, прислів’я та приказки, загадки про красу весняної природи.
Для учнів і вчителів початкових класів, студентів педагогічних вищих закладів та педагогічних училищ, батьків.