Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 Любов Балух
 
 

   Балух, Л. Індичка: для дітей мол. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2011. - 12 с.: іл.

















    Балух, Л. Мартусині уроки: повість / Люба Балух;. худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2014.- 60с.: іл.

    Період лихих дев’яностих поставив на коліна український народ. Фінансова криза розлучила чимало сімей. Тисячі наших земляків поїхали за кордон шукати кращої долі. Старенькі батьки та недоглянуті діти зосталися в Україні.
    Школярка Мартуся — одна з них. Чи зможе покинута родиною дівчинка вижити у цьому світі? Чи вистачить у неї сили і мужності самотужки побороти дорослі проблеми, що тягарем лягли на дитячі плечі? Чи є надія на краще майбутнє?
   Драматичний початок та щасливий кінець повісті змусять замислитись над істинними цінностями життя. Міцний духовний стержень та вчинки головної героїні приємно здивують читача і відгукнуться в серці повагою до сильної духом дівчинки.





   Балух, Л. Пригоди Оленки, або 28 копійок: для дітей мол. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2013. - 28 с.: іл.


















    Балух, Л. Пригоди півника Рудька та курочки Зозульки: для дітей мол. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2012. - 28 с.: іл.
















   
   Балух, Л. Чарівні кульки для Асі: для дітей сер. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2011. - 32 с.: іл.















 
   Павленко, М. Г. Чемний жолудь: вірші для дітей / Марія Павленко. - Житомир: Рута, 2012. - 24 с. - (Пізнай свій рідний край).

   Творчість відомої письменниці Марії Павленко багатогранна. Вона - лауреат Міжнародної премії ім. Грабовського, обласних - ім. Клименка та «Дідусева казка». Її книжки здобували перемогу на обласних конкурсах «Краща книга року», схвалювалися до друку як соціально значущі.
   Марія Павленко завжди поряд з молоддю. Вона і досьогодні опікується юними талантами, веде не одне літоб'єднання в навчальних закладах. Готує книжки початківців до друку, спілкується з дітьми різного віку на виступах, презентаціях книжок, літературних святах. Наша землячка - завжди в дорозі, в зростанні, при нових літературних набутках.
   Немає сумніву, що попереду - нові обрії, простір для образного осягнення поетичної дійсності світу задля рідного краю, найбільшою цінністю і надією якого є діти.