Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2015 року / Лютий 2014 / Література для дітей середнього та старшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

   Подільська толока: альманах літературного об'єднання при Терноп. обл. організації НСПУ. вип. 8. / упоряд. З. М. Кіпибіда; передм. І. Чуйко. - Тернопіль: Терно-граф, 2012. - 208 с.: іл.















   Жулковська, О. А. За тебе, моя свята Україно!: поезія / О. А. Жулковська. - Тернопіль: Терно-граф, - 2013. 132 с.: іл.

    Вже сама назва збірки поезій Ольги Жулковської повідомляє читача про її тематику, а саме - вона присвячена багатостраждальній неньці Україні, її народові, всім, хто боровся і віддав життя за її незалежність. І взагалі, всі вірші мають свого адресата-маму, племінника, подруг по спільній долі, колишнього президента В. Ющенка, депутатів та ін. Усі поезії навіяні патріотизмом, переживанням, любов'ю до рідної Вкраїни, боротьбою та болем.











   Балюк, Л. В.  Зі знаком поклику: поезії / Леся Балюк; худ. Х. Левицька. - Тернопіль: Терно-граф, 2012. - 104 с.: іл.

   Друга поетична збірка талановитої авторки Лесі Балюк “Зі знаком поклику” розкриває глибинні переживання жінки, її вболівання та осмислення своєї причетності до творення сонячного і світлого у царині Слова. Молода поетеса намагається висповідатися в особливий спосіб за усе пережите, перебуте, перейдене у цьому нелегкому житті. І тут вона звертається не лише до традиційної форми віршування, але й освоює формалістичні новації вільного вірша.














    Василь Зуляк - людина і митець / упорядн. Кройтор Ю. Г. - Тернопіль: Терно-граф, 2012. - 124 с.: іл.

   Видання присвячене пам’яті відомого музиканта, майстра народних музичних інструментів, заслуженого працівника культури України Василя Зуляка.













   Міллер, Л. О. Свічка пам’яті: пісні на слова поетів Тернопілля / Леонід Міллер - Тернопіль: Терно-граф, 2013. - 80 с.

     Це друга збірка автора, яка була скомпонована з творів відомих поетів. Деякі з них, на жаль, передчасно пішли з життя. Власне їх творчість надихнула композитора на створення цих пісень.
   Книжка призначена для широкого кола музичних колективів, вокальних ансамблів, солістів та вокалістів.