Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Грудень 2013 / Література для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

   Малик, Г. Вуйко Йой і Страшна Велика Кука: повість [для дітей мол. та серед. шк. віку] / Галина Малик; худ. Л. Корж-Радько. - 2-ге вид., без змін. — К.: Грані-Т, 2013. — 136 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).
   
    Кожна дитина любить і має потребу вигадувати — чи якусь історію, чи уявного друга, котрого ніхто з дорослих не може побачити. Фантазія — це те, чого начебто не існує... однак воно все ж є. Вигадка — дуже вимоглива панянка, адже вона хоче не тільки початися, а іце й бути завершеною, цілісною. Персонажі нової книги Галини Малик про вже знайомого всім вуйка Йойя вигадали Куку, проте не повністю, не до кінця. Виникло ТЕ, чого ніхто не знає: яке ВОНО? де живе? що полюбляє? Навіть невідомо, чи ВОНО добре, чи зле. А крім «вигадників», зарадити ніхто не може.
     Яким буде уявний друг вашої дитини, залежить тільки від неї самої. Однак він напевне буде ідеальним, адже матиме все найкраще. Як Страшна Велика Кука, яка насправді виявилася зовсім не страшною і не такою вже й великою. До того ж, її дуже потребує гамірлива компанійка вуйка Йойя. А Кука й сама розуміє, як добре знайти себе і бути собою.



   Вдовиченко, Г. Ліга непарних шкарпеток / Галина Вдовиченко; худож. Д. Скляр. – Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2013 – 128 с.: іл.

   Із цією книжечкою діти навчаться цінувати справжню дружбу, допомагати одне одному й зрозуміють, як важливо бути поруч із друзями, коли вони потребують допомоги чи просто теплого слова.












   Кобзар, В. Буваличі: повість-казка про дітей і батьків / Володимир Кобзар; худож. Ф. Лагно. - К.: Києво-Могилянська академія, 2012. - 60 с.: іл.

   В одному Городі, столиці Небуваличів, несподівано зникають діти. Виявляється, вони тікають до Буваличів - фантастичної місцевості, у якій з людиною трапляються всілякі пригоди, випробування.
   Стурбовані дорослі відряджають на пошуки дітей своїх представників: тьотю Мотю і дядечка Оковитого...
   Повість-казка для читачів молодшого шкільного віку та їхніх батьків, які ще пам’ятають своє дитинство.








   Мензатюк, З. Зварю тобі борщику: для мол. шк. віку / Зірка Мензатюк; мал. О. Магеровська. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 60 с.: іл.

   У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, а ще й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнющих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.








  Микицей, М. Будинок, який умів розмовляти: повість: [для дошк. та мол. шк. віку] / Марія Микицей. - 2-ге вид., без змін. - К.: Грані-Т, 2013. - 68 с.: іл. - (Книготерапія).

   Ця книжка про те, що дива не конче слід шукати за далекими морями-океанами — інколи досить буває виїхати за місто, познайомитися зі статечним паном Будинком і бодай на кілька днів замешкати в ньому. І тоді ти — так само, як Даринка-Жаринка — зможеш здійснити заповітну мрію Бузку, подружитися з паном Лелекою і дізнатися про те, що буває, коли хлопчик і дівчинка міняються ролями… А головне — ти відкриєш для себе дивовижний світ цікавущого родинного спілкування, яке дарує справжню радість і надихає на творення добра!
   Атож: сімейний відпочинок на природі — це не лише можливість подихати свіжим повітрям, а й потужний інструмент згуртування сім’ї. Про це в книзі детальніше розповідає казкотерапевт Катерина Єгорушкіна. А повість Марії Микицей, прочитана разом із малюком у родинному колі, допоможе відчути красу справжнього природного життя та його ритмів.