Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(23.12. - 29.12) найбільшим читацьким попитом користувалась:

 у відділі обслуговування учів 1-4 класів книга
Галини Вдовиченко "Ліга непарних шкарпеток"


  Вдовиченко, Г. Ліга непарних шкарпеток / Галина Вдовиченко; худож. Д. Скляр. – Х.: Клуб сімейного дозвілля, 2013 – 128 с.: іл.

  Із цією книжечкою діти навчаться цінувати справжню дружбу, допомагати одне одному й зрозуміють, як важливо бути поруч із друзями, коли вони потребують допомоги чи просто теплого слова.









 у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Лесі Вороніної "Прибулець з Країни нямликів"


 Вороніна, Л. Прибулець з Країни нямликів: казка: для дошк. та мол. шк. віку / Леся Вороніна; худож. К. Білетіна. - К.: Грані-Т, 2006. - 16 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

   Ви вірите в те, що манна каша може робити дива? Мабуть, ні! А от дівчинка Олянка переконалась у цьому, познайомившись із кумедним чоловічком на ім’я Буцик, який полюбляє Чарівну Страву. Він і його родичі можуть оживляти іграшки, літати, перетворюватися на..
     Та ви й самі переконаєтесь у цьому, прочитавши нашу нову книгу.





(16.12. - 22.12) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Коли звірі розмовляли: казки про тварин"


   Коли ще звірі розмовляли: укр. народні казки про тварин / Упоряд. Т. М. Панасенко; іл. Н. І. Козлова, І. І. Яхін; худ.-оформл. Л. Д. Киркач-Осипова. - Х.: Фоліо, 2005. - 383 с. - (Бібліотека українських казок).

 
    Чому живуть і не вмирають народні казки? Тому що в них живе і не вмирає сам народ, його мудрість, віра і незгасаюче працелюбство, його джерельна совість та іскрометний жарт, бо вони упродовж віків були і залишаються чарівними проповідниками доброти й милосердя, яких сьогодні так болісно не вистачає в людських взаєминах. До збірки увійшли найпопулярніші народні казки про тварин, в яких розкривається дивовижний світ українського фольклору.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Сергія Оксеника "Лісом, небом, водою"


Оксеник, С. Лісом, небом, водою. Кн. 1. Лисий: пригодницько-фантастичний роман / С. Оксеник; худ. О. Міхнушов. - 2-ге вид. випр. і доп. - К.: Коник, 2005. - 200 с.

   Коли на плечі дванадцятилітнього хлопчика лягає тягар відповідальності за інших, коли весь страшний ліс повстає проти нього, коли самому треба вирішувати, що є добре і що є погано, кожен крок небезпечної мандрівки може виявитись останнім.
   Чи вдасться герою дійти до мети своєї подорожі? Чи пощастить йому врятувати людей і при цьому не перетворитися на вовкулак? Чи допоможе йому те, що він іще підліток, чи стане на заваді?






(09.12. - 15.12) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Н. Забіли "Велика збірка творів. Проза"



   
 Забіла, Н. Велика збірка творів. Проза / Наталя Забіла; худ. Є. Житник. — Xарків: Школа, 2005. — 304 с.: іл. 

 
Книга містить кращі віршовані та прозові твори Наталі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.
   До збірки не ввійшли деякі твори та окремі фрагменти, що зображували певні історичні та ідеологічні реалії, незрозумілі або ж нецікаві сучасному читачеві.
   Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійного читання — молодшим школярам.


  



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Катерини Лебедєвої "Птаха Корабель"


    Лебедєва, К. Птаха корабель / К. Лебедєва. – К: Грані-Т, 2007. – 128 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють. Такими пригодами сповнена і наша книга. Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він? Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового.






 (02.12. - 08.12) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Анатолія Костецького "Мої та твої таємниці"




    Костецький, А. Г. Мої та твої таємниці: вірші та казки / А. Г. Костецький. — К.: Початкова школа, 2003. — 352 с.

    До книжки відомого українського письменника ввійшли нові та раніше друковані вірші й казки про шкільні справи, про веселих пустунів і вигадливих мрійників.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олекси Стороженка "Скарб"


    Стороженко, О. Скарб: [для мол. та серед. шк. віку] / О. Стороженко; упорядкув. та передм. О. Шевченко. - К.: Школа, 2008. - 208 с.: іл.

    До збірки увійшли твори українського письменника Олекси Петровича Стороженка (1806-1874). Побут, звичаї, повір'я українського селянства, героїчні сторінки козацької вольниці, пов'язані з останнім періодом існування Запорозької Січі, Коліївщина — основні теми творчості письменника.
    Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
    Розрахована на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю О. Стороженка.