Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Листопад 2013 / Література для дітей середнього та старшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  
    Янченко, В. А. Радар, або сонцепоклонники: роман-казка: Т. 6. Ч.2. / Віра Янченко; худ. А. Косупа. - К.: ДІЯ, 2013. — 360 с.: іл.

  У другій частині роману-казки Віри Янченко «Радар, або сонцепоклонники» ведеться розповідь про перебіг життя його основних персонажів од 2008-го року до 2012-го включно.
      Богодар і Милорада й надалі осмислюють буття «від квіток — до зірок», як завважено було і в першій частині твору. Одначе їхня спільна земна дорога обірвалася в жовтні 2010-го року... Її своєрідне продовження подається в розділі «Володар час». Події в ньому відбуваються майже за дві сотні років після нинішньої доби, проте зображуються в картинах XIX ст.






 

   Шергей, Г. П. Кордишів: минуле та сьогодення / Григорій Шергей, Анатолій Лукащук. - Тернопіль: Терно-граф, 2013. - 304 с.: іл.

    У документально-краєзнавчому нарисі Григорія Шергея та Анатолія Лукащука на загальноукраїнському тлі показано від давнини до сучасності історію одного з найпривабливіших сіл тернопільської Волині - Кордишева, якому виповнюється 500 років.
   Автори віднайшли та використали великий пласт архівних та археологічних матеріалів, спогадів очевидців, інших документів.
Книга розрахована на масового читача, зокрема на вчителів, студентів, краєзнавців.
    Видання може бути використане як джерело додаткових знань, особливо при вивченні історії рідного краю.





   Прадо. Мадрид / текст Даниэлы Тарабра. - К.: Зеніт, 2011. - 159 с.: іл. - (Великие музеи мира).
 













   Семеняк-Штангей, В. Писана торба (а в тій торбі...): оповідання та інша дещиця / Валентина Семеняк-Штангей. — Тернопіль: Астон, 2012. — 116 с.

   Містичні оповідання, які пропонує письменниця В. Семеняк-Штангей у своїй новій книзі «Писана торба» (а в тій торбі...) — це дорога до... самого себе. Це світ не матеріальної природи, а духовної.
   Твори дуже актуальні сьогодні, у час Великого Переходу: з Епохи Риб в Епоху Водолія (Золотий вік).
    Книга написана для широкого кола читачів.









   Корсун, І. В. Енциклопедія цікавих фізичних фактів: навчальний посібник / І. В. Корсун. - Тернопіль: Терно-граф, 2013. - 224 с.: іл.

   Ця книга допоможе Вам відшукати відповіді на багато «чому?», оскільки у ній зроблено аналіз різноманітних життєвих фактів з фізичної точки зору. Навчальний посібник є чудовим доповненням до чинних підручників з фізики для 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.
      Для учнів, вчителів, викладачів та усіх, хто цікавиться фізикою.