Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Листопад 2013 / Література для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 


   Ростоцька, М. Є. Англійська мова: підручник для 2 кл. загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням англійської мови / Марія Ростоцька, Оксана Карп'юк; худ Л. Бейгер, П. Тирпак. — Тернопіль: Астон, 2012. — 160 с.: іл.

    Підручник є основним компонентом навчально-методичного комплекту, розробленого на основі оригінальної авторської концепції креативного іншомовного навчання молодшого школяра, яка акцентує особливу увагу на ролі уяви та творчого розвитку учня у формуванні комунікативної компетенції. Книга продовжує серію навчальних видань авторів для початкової школи і містить навчальний матеріал, передбачений чинною Програмою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з предмета „Англійська мова” для 2 класу загальноосвітніх навчальних закладів із поглибленим вивченням англійської мови.


 



   Демкина, Т. В. Путешествие цапли / Татьяна Демкина; худ. ил. Т. В. Демкина. - К.: НПП Интерсервис, 2013. -  20 с.: ил. 25.

   Сказочная история, рассказанная в зтой книге, основана на многолетних наблюдениях автора за жизнью и поведением птиц Восточной Африки. Все персонажи имеют реальных прототипов. Иллюстрации в книге сделаны на основе авторских фотографий.
 Книга предназначена для детей младшего школьного возраста.










   Семеняк, В. Великі пригоди маленького люстерка / Валентина Семеняк; худ. Т. Осіпова. - Вид. 2-ге, змін. і допов. - Тернопіль: Горлиця, 2013. - 24 с.: іл.

   Книга пронизана невидимими променями Світла, Любові, Добра.
Навчає маленьких читачів любити світ і робити добрі справи.









 
 

   Позакласне читання: Збірник художніх творів із щоденником читача: посібник для учнів 3 класу / уклад.: Н. Будна, З. Головко. – 3-тє вид., перероб., доповн. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2011. – 160 с.

    У збірнику увійшли вірші, оповідання, казки українських письменників, зразки фольклору, твори зарубіжної дитячої літератури, матеріали про дитячі журнали. З них учні дізнаються про минуле нашої країни, її природу, сьогодення, про те, як живуть, навчаються, відпочивають діти. Запропоновані твори допоможуть учителю підібрати матеріал до уроків позакласного читання.
     На останніх сторінках книжки подані норми техніки читання та щоденник читача.
    Для учнів та вчителів початкових класів.






    Казки Сходу: для дошк. та мол. шк. віку / пер. з рос. Т. Щегельської; худ. Т. Вульф. – К.: Нац. книжковий проект, 2011. – 47с.: іл. – (Казки - хіт).













 
   Хоровод казок: збірка казок: [для мол. шк. віку] / худ. В. Скаканді, М. Коршунова, Л. Кириленко та ін. – Х.: Пегас, 2011. – 64с.: іл. – (Веселка). 

   У збірці представлені найцікавіші чарівні народні казки з усього світу, які навчають дітей доброті й справедливості, працьовитості й чесності, сміливості та винахідливості. На сторінках книги ви познайомитеся з хитрим лисом і могутнім джином; потоваришуєте із крихіткою Жаном-загорни-під-рукав і Василиною-Прекрасною; разом із Аладіном переможете злого чарівника. Ласкаво просимо до світу чарівних казок!
      Для дітей молодшого шкільного віку.






    Чарівне слово: оповідання: [для мол. шк. віку] / упоряд. І. Біляєва; худ.: П. Мірончик, Н. Ель Маулюд, І. Копєйкін. – Х.: Белкар-книга, 2009. – 64 с.: іл. – (Веселка). 

    До збірки увійшли найкращі оповідання українських та зарубіжних письменників. Познайомившись з героями творів, діти навчаться доброті, порядності, шанобливому ставленню до оточуючих. Збірка стане в пригоді батькам для сімейного читання, допоможе учням молодших класів на уроках, а також учителям у позакласній роботі.
    Для молодшого шкільного віку.










    Мишача рада: укр. народні казки: для дітей дошк. та мол. шк. віку / худ. О. Трусова. – Х.: Сінтекс ЛТД, 2011. – 64с.: іл. – (Сонечко).

    Казки, що увійшли до цієї книжки, по праву вважаються золотим скарбом українського народу. Не одне покоління дітей охоче лине в оповитий чарами світ казки, де на них чекають улюблені герої та цікаві й повчальні пригоди. І кожна така нова зустріч – це завжди радість. Адже казка вчить добра, мудрості, сміливості, чесності – усього найкращого, що повинно бути притаманним кожній людині.










    Клименко, В. Про все на світі: вірші для дітей / Віра Клименко; худ. О. Оснач. – Тернопіль: Джура, 2011. – 32с.: іл.

   Любі батьки. Ця книжечка – маленька скарбничка, у якій зібрані яскраві, цікаві, легкі для запам’ятовування вірші. Вони допоможуть Вашій дитині збагатити свою мову та уяву про навколишній світ, полюбити його.











   Клименко, В. Веселі каруселі: вірші для дітей / Віра Клименко; худ. В. Дунаєва. – Т.: Джура, 2012. – 32 с.: іл.