Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(28.10 - 03.11) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Вірне серце звіра"


      Вірне серце звіра: оповідання про тварин: [для дітей мол. та серед. шк. віку]. - К.: Інтерпрес, 2004. - 303 c.: іл. - (Зарубіжні письменники - дітям).

     До збірника увійшли твори відомих зарубіжних письменників – Джека Лондона, Ернеста Сетон-Томпсона, Чарлза Робертса, Джеймса Кервуда, Джералда Даррелла, Еріка Найта, Джерома Клапки Джерома, Віри Чапліної, Ольги Перовської та Яна Грабовського. Оповідання побудовані на реальних подіях, до того ж письменники тонко відчувають психологію звірів, добре знаються на їхніх характерах та звичках. Перед читачем відкриються незвідані таємниці звіриної душі, її закони, її загадки.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Богдана Лепкого "Казки"



   Лепкий, Б. Казки: [для мол. та серед. шк. віку / Б. Лепкий; іл. В. Дунаєвої. — К.: Школа, 2007. — 192 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

    До видання увійшли твори Богдана Лепкого (1872-1941) - талановитого українського письменника, літературознавця, видавця, творчість якого довгий час замовчувалася. Книжка стане в пригоді вчителям та учням — до неї вміщені казки «Цвіт щастя», «Мишка», мемуари «Казки мого життя», рекомендовані шкільною програмою з української літератури, а також прислужиться тим, хто глибше і досконаліше хоче пізнати творчість Богдана Лепкого.







 


(21.10 - 27.10) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олеся Бердника "Серце Матіоли"



    Бердник, О. Серце Матіоли / О. Бердник. – К.: Книга, 2007. – 56 с.

    Казки та легенди «Серце Матіоли» – це спроба відомого українського письменника-фантаста Олеся Бердника повернутися в правічне річище народної мудрості, де простими словами та образами передаються найскладніші філософські поняття, а за дитячими сюжетами приховуються болючі роздуми мислителя про вічні проблеми людства.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Люсі-Мод Монтгомері "Енн із Ейвонлі"




    Монтгомері, Л-М. Енн із Ейвонлі: роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. А. Вовченко. - Львів: Урбіно, 2013. - 272 с.
    Після вчительської семінарії Енн повертається до Ейвонлі, щоб працювати в місцевій школі. Юній учительці доведеться завойовувати прихильність і любов своїх учнів, бо ж серед них чимало шибеників, ледарів і незграб. До того ж, у Зелених Дахах вона мусить допомагати виховувати шестирічних близнят, Дору й Деві, чия мама, далека родичка Марілли, померла. На щастя, Енн вкотре переконується, що в житті завжди можна зустріти рідну душу. Крім того, дівчина раптом усвідомлює, що їй дедалі більше подобається один юнак...
    Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874-1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у СПІА, Канаді, Австралії та країнах Європи, за ними знято популярні кінофільми.
Це друга книга із циклу про життя Енн Ширлі, який складається з восьми романів.





(14.10 - 20.10) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Грицька Бойка "Билиці діда Гриця"


  
  Бойко, Г. П. Билиці діда Гриця: веселинки, скоромовки-спотиканки, зarадки: для дошк. та мол. шк. віку / Г.П. Бойко; [упоряд. І. Т. Бойко; передм. В. Г. Бойка]; худож. В. Г. Ширяєв. - К.: Веселка, 2004. - 119 с.: іл. - (Українській дитині).

    Грицько Бойко (1923-1978) - ввійшов у літературу для дітей на початку 50-х років і дуже швидко полюбився маленьким читачам. Лише в Україні за життя поета вийшло понад п'ятдесят книжок. Секрет успіху - в рідкісному дарі підмічати й поетично осмислювати кумедні пригоди, що трапляються з дітьми. Найдотепніші твори поета - смішинки про малят і звірят, шкільні й спортивні веселинки, скоромовки-спотиканки, Загадки. Адресовані вони тим, хто цінує гостре, влучне слово, любить і розуміє гумор, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із себе самого, хто хоче, сміючись, позбутися якоїсь вади, стати мудрішим, кмітливішим.



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Чарльза Вільсона та Джона Макспеддена"Робін Гуд", Вальтера Скотта "Айвенго"



    
Вільсон, Ч. Робін Гуд / Ч. Вільсон, Дж. Макспедден. Айвенго: роман / В. Скотт; пер. І. Базилянської. - X.: Школа, 2011. - 528 с. - (Золота серія «Бібліотека пригод»).

    У книзі зібрано два твори різних авторів. А головна дійова особа — одна. Це англійський народний герой, благородний розбійник Робін Гуд, що разом зі своїми друзями нападав на замки й монастирі, захищаючи скривджених та безпорадних, допомагаючи бідним. Його пригодами завжди захоплювалося багато поколінь хлопчаків із різних куточків світу.








(7.10. - 13.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Хрестоматія для позакласного читання "Осінь"


 

    Осінь: Хрестоматія для позакласного читання / Уклад. Г. Ю. Рогінська. — Харків: Ранок-НТ, 2003. — 128 с.

    Збірка містить твори видатних українських письменників, вірші, народні прикмети, прислів'я та приказки, загадки про красу осінньої природи.
    Для учнів і вчителів початкових класів, студентів педагогічних вищих закладів та педагогічних училищ, батьків.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга  
Лімана Френка Баума"Дивовижний чарівник країни Оз"



    Баум, Л.-Ф. Дивовижний чарівник країни Оз: для мол. шк. віку / Ліман Френк Баум; пер. з англ. А. Сагана; післям. Т. Рязанцевої; іл. О. Левської. - Львів: Вид-цтво Старого Лева, 2006. - 255 с.: іл.










 

 (30.09. - 6.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталії Забіли "Велика збірка творів: проза"


    Забіла, Н. Велика збірка творів. Проза: казки та оповідання / Наталя Забіла; худ. Є. Житник. — Xарків: Школа, 2005. — 304 с.: іл.

    Двотомник, містить кращі віршовані та прозові твори Наталі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.
До збірки не ввійшли деякі твори та окремі фрагменти, що зображували певні історичні та ідеологічні реалії, незрозумілі або ж нецікаві сучасному читачеві.
    Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійного читання — молодшим школярам.





у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга  
Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні?"



    Мирний, П. Хіба ревуть воли, як ясла повні?: [для серед. та ст. шк. віку] / П. Мирний; передм. О. Шевченко. - К.: Школа, 2007. - 336 с. — (Шкільна хрестоматія).

    Дане видання пропонує роман «Хіба ревуть воли, як ясла повнії» видатного українського письменника Панаса Мирного (1849-1920), про якого І. Франко сказав: «Свіжий і сильний талант». Своє творче покликання Панас Мирний визначив ще в юності, записавши в «Щоденнику»: «... хочу показати безталанну долю життя людського, високую його душу, тепле серце». Мети він досяг в одному зі своїх кращих творів.
    Розрахована на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю Панаса Мирного.