Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 27 вересня 2013р. "Допомагаємо виховувати особистість"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 к Томків, Л. Допомагаємо виховувати особистість [Текст]:[гуртки та клуби за інтересами при книгозбірнях для дітей області] / Л. Томків // Вільне життя. - 2013. - 27 вересня. - С. 5. - (До Всеукраїнського Дня бібліотнек).

Допомагаємо виховувати особистість

   Реалізації творчих здібностей маленьких читачів сприяють гуртки та клуби за інтересами, які функціонують при книгозбірнях для дітей області.
   Зокрема, при відділі мистецтв обласної книгозбірні для дітей діє гурток «Весела майстерня», який створений для розвитку творчих здібностей відвідувачів-учнів 3-8 класів. Тут вони можуть показати творчі здобутки й отримати пораду фахівців. Під час занять діти вправляються у різноманітних техніках рукоділля.
    У гуртках і клубах за інтересами (таких наразі понад 60, відвідує їх близько 900 осіб), які діють в області на базі бібліотек для дітей, практикують години творчості «Талановиті рученята», май-стер-класи. Тематика клубів і гуртків найрізноманітніша: «Узвіз кмітливих» (Підволочиська ЦБД), «Всезнайко» (Монастириська ЦБД], «Юні господарочки» (Хоростківська міська бібліотека для дітей), «Павутинка» (Копичинецька міська бібліотека для дітей), «Родинна світлиця» [в співпраці з «Школою щасливого батьківства та материнства» ЦБД №1 м. Тернополя], «Стежечка» [Борщівська ЦБД], «Книголюб» (Зборівська ЦБД), «Джерельце» (Заліщицька ЦБД), «Краяни» (Бережанська ЦБД).
    Нині у бібліотеках для дітей реалізують перший етап Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше». Основне його завдання — стимулювання пізнавальної активності й розвиток фантазії та творчих здібностей дітей.
   Для реалізації можливостей талановитих та обдарованих чи-тачиків, ОБД ініціювала проведення обласного конкурсу для сімей, що люблять і шанують книгу «Читаємо всією сім єю», деталі - на сайті книгозбірні.
     Наразі в області у бібліотеках для дітей створюють інформаційні бази даних, комплексно-цільові програми «Обдарованість» й «Обдаровані діти».


Л. Томків,
завідувачка науково-методичним відділом ТОБД.