Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 27 вересня 2013р. "Даруємо мудрість книг"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
к Шилова, Л. Даруємо мудрість книг [Текст]:[інновації в ОБД] / Л. Шилова // Вільне життя. - 2013. - 27 вересня. - С. 6. - (До професійного свята).

Даруємо мудрість книг

   Професійному святу -Всеукраїнському дню книгозбірень виповнилось 15 років. Академік Дмитро Лихачов сказав, що якщо бібліотеки не заливають водою і розміщені вони в гарному приміщенні, мають багатий фонд, очолені не випадковими людьми, а професіоналами - тоді культура у країні не загине.
   Проте інколи в житті кожного бібліотекаря бувають хвилини зневіри: невелика зарплата, брак коштів на літературу. Але потім розумієш - жодне багатство не зрівняється з книгою. В наших бібліотеках зустрічаються різні покоління, тут народжується інтелектуальне майбутнє країни. Народжується з першої прочитаної книжки. Тому такою важливою є місія бібліотекаря, який працює з дітьми.
   Час інформаційних технологій змінив і книгозбірні. У 2011 році Тернопільська обласна бібліотека для дітей перемогла у конкурсі «Навчально-Інноваційні бібліотеки» з проектом «Бібліомістечко - майданчик для розвитку дітей». На грант закупили сучасне мультимедійне обладнання, тим активізували запровадження інтерактивних та ігрових форм роботи, що суттєво поліпшило обслуговування читачів і залучило нових користувачів.
   У відділі обслуговування учнів 5-11 класів стартує ще один проект - «Поглянь у майбутнє». Це ресурсний інформаційно-освітній центр для незахищених категорій.
   Цьогоріч професійне свято бібліотекарі ТОБД відзначають під гаслом «Бібліотеки потрібні дітям, а діти потрібні бібліотекам». Цей день збігається з християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Тож, шановні бібліотекарі, віри нам у власні сили, надії на те, що наша праця буде достойно визнана, любові наших користувачів і мудрості у здійсненні великих планів.

Людмила Шилова,
завідувачка інформаційно-бібліографічним
відділом ТОБД.