Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 27 вересня 2013р. "Нові способи активного навчання"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 к Береженко, О. Нові способи активного навчання [Текст]:[про літню школу молодих бібліотекарів в туристичному комплексі "Буковель"] / О. Береженко // Вільне життя. - 2013. - 27 вересня. - С. 5. - (Відвідайте).

Нові способи активного навчання

   Учасникам літньої школи молодих бібліотекарів допомагали швидко та легко адаптуватись у професійному середовищі і сформувати власну активну позицію. Провела школу Українська бібліотечна асоціація за підтримки програми «Бібліоміст». Заняття відбулися у селі Поляниця Івано-Франківської області в туристичному комплексі «Буковель».
   Потрапити у школу було непросто, адже з 121-го відібрали лише 30-х молодих і креативних бібліотекарів. У школі нас поділили на групи і почалося: безліч творчих, трохи шалених ідей, цікаве навчання.
    Нові знання здобували в інтерактивній формі: майстер-класи та практика, тренінги та екскурсії. Найцікавішим став вуличний університет, де відбувалися неформальні лекції просто неба, обмін досвідом у спілкуванні. Запам'ятався, зокрема, неформат-ний урок на горі Буковель. Залишила слід поїздка до водоспаду Гук, де проходив майстер-клас із фотографії та зйомки відео. Свої роботи ми репрезентували в останній день навчання.
   Висловлюю щиру вдячність Українській бібліотечній асоціації, тренерам і школярам за незабутньо проведений тиждень.


Оксана Береженко,
провідний бібліотекар обласної книгозбірні для дітей.