Архів документів / Надходження (архів) / Надходження 2013 року / Вересень 2013 / Література для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей


     Ко-ло-сок / мал. О. Коваль. – К.: ФО-П – Д. Кейдун. – 10 с.: іл. – (Читаємо по складах).











     Чубач, Г. Хто де живе? / Ганна Чубач; худ. О. Коваль; вірші М. Морозенко. – 25 с.: іл. – (Книжкова хата).












    Веселий трамвайчик: вірші: [для дітей дошк. та мол. шк. віку] / худ.: П. Мірончик, Ель Н. Маулюд. – Харків: Балкар-книга, 2011. – 48 с.: іл. – (Промінець).

   
До збірника ввійшли кращі зразки української гумористичної поезії. Читаючи вірші, малята навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки, бути добрими та ввічливими.











    Казка збирає друзів: казки: [для мол. шк. віку] / худ. К. Самойлов. – Харків: Белкар-книга, 2010. – 64 с.: іл. – (Веселка).

   До збірки ввійшли відомі народні та авторські казки. Читаючи їх, малята навчаться відрізняти добро від зла, здійснювати гарні вчинки, бути розумними та ввічливими.











    Васильчук, В. Пригоди Сновиди та його друзів: повість-казка / Віктор Васильчук; іл.: Я. Гавриш, С. Гавриш. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2010. – 72 с.: іл.

    Ця надзвичайно цікава, хвилююча, дещо повчальна книжка безперечно привабить і дошкільнят, і школярів. Герої повісті-казки — жителі чарівних країн Ладії та Гномії за допомогою прибульця з планети Селенії, хлопчика Сновиди, визволяться від гніту злого Вирвидуба, переживши карколомні пригоди й збагнувши, що таке справжня дружба.






Білосніжка / за казкою братів Грімм; худ.: Г. Георгиев, С. Князева. – К.: Арій, 2011. – 10 с.: іл.











   Грімм, Бр. Пряничний будиночок / Бр. Грімм; іл. О. Звольської. – Харків: Прінт-Сервіс, 2010. – 36 с.: іл. – (Чарівні казки).

    Казка про те, як маленькі діти з волі злої мачухи опинились у дрімучому лісі. Голодні та втомлені, вони натрапили на будиночок з пряників, у якому жила зла чаклунка. Як їм пощастило врятуватися, малята дізнаються з цієї чудової книжки Братів Грімм.









    Перро, Ш. Червона Шапочка / Шарль Перро; іл. О. Звольської — X.: Прінт-Сервіс, 2010. — 20 с.: іл. — (Чарівні казки).

   Казка відомого французького письменника Шарля Перро про пригоди маленької дівчинки, яка пішла навідати хвору бабусю.