Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
    Милиадис, Я. История из Геродота / Я. Милиадис, В. Соколюк. – М.: Дет. лит., 1982. – 158 с.: ил.
   
   Автор показує яскраву картину життя античного світу, розповідаючи юним читачам про напад персів на Грецію, про Скіфію, про Марафонську битву та інші події.










    Древняя Греция: книга для чтения / ред. С. Л. Утченко. – М.: Просвещение, 1974. – 274 с.: ил.


   З невеликих оповідань ви дізнаєтесь про відкриття Трої, троянського коня, давню Спарту, олімпійські ігри, Александрійську бібліотеку…












     Стародавній світ / Г. Г. Дюков, Н. А. Коцюба, Н. А. Яковенко. – К.: Павлін, 2005. – 272 с.: іл.


   З книги ви дізнаєтесь про минулі часи Стародавнього Сходу, Греції, Риму. Найважливіші події та найвидатніші люди минулого постануть перед вами.









    Замаровський, В. Їх величності піраміди: наук.-худож. нарис / П. Замаровський [та ін.] – К.: Веселка, 1988. – 373 с.: іл.


  В книзі відомого чехословацького письменника розповідається про історію відкриття одного з чудес світу – єгипетських пірамід. Автор оживив розповідь особистими враженнями від пірамід.












   Лурье, С. Я. Письмо греческого мальчика: исторический рассказ / С. Я. Лурье, Б. Белов. – М.: Дет. лит., 1989. – 47 с.: ил.


   Розповідається про те, як жили люди в Давньому Єгипті п’ятнадцять століть тому.












  Флоренсов, Н. А. Троянская война и поемы Гомера / Н. А. Флоренсов. – М.: Наука, 1991. – 144 с.


   В книжці розповідається про Троянську війну, про долю її героїв, про матеріальну і духовну культуру людей, які жили в басейні Егейського моря…












   Воронкова, Л. Герой Саламина: историческая повесть / Л. Воронкова, И. Ильинский. – М.: Дет. лит., 1975. – 221 с.: ил.


  В 
повісті розповідається про події часів античності – грецько-персидські війни та героїчну боротьбу Еллади за свою незалежність.





 




 
    Кондратов, О. М. Від таємниці до знання / О. М. Кондратов [та ін.] – К.: Веселка, 1972. – 204 с.: іл.


   Ця книжка познайомить Вас із захоплюючими загадками давніх цивілізацій, народів, мов, витворів мистецтва, а також з тим, яким чином вчені відновлюють події давноминулих часів.










   Корышковский, П. О. Монеты Ольвии: очерк денежного обращения Северо-Западного Причерноморья в античную эпоху / П. О. Корышковский [та ін.] – К.: Наукова думка, 1988. – 167 с.: ил.


   Книга для тих, хто цікавиться античними монетами, особливістю грошового обігу Ольвії та закономірностями, характерними для античної економіки.