Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
«Історичні особистості в художній літературі»
«Видатні полководці світової історії»
«Античність – колиска виховання творчої особистості»

Хто не знає свого минулого,
той не вартий свого майбутнього.

М. Рильський

   
    Історія починається словом «колись». Наприклад, колись, близько трьох тисяч років до Різдва Христового, в Єгипті правив цар на ім’я Менес. Чи пам’ятають про нього зараз, чи не забули інших відомих фараонів та правителів, героїв давніх переказів?
    Про легендарні та славні часи древніх держав – Єгипет, Месопотамію, Вавилон, Грецію та Рим можна дізнатись, прочитавши книги першого розділу виставки «Античність – колиска виховання творчої особистості».
     Великі народи вели завойовницькі війни, й на чолі армій були герої другого розділу виставки «Видатні полководці світової історії», в якому йдеться про життя людей, які прославилися далекоглядністю, організаторськими здібностями, надзвичайною силою характеру, стратегічною хитрістю та витримкою.
    Майстри у військовому ремеслі завжди цікавили письменників різних епох і тому третій розділ виставки, який має назву «Історичні особистості в художній літературі» присвячується захованим на полицях відомим постаттям та героям нашої минувшини.
    Непересічні люди, складна епоха та захоплюючі пригоди постають перед читачами, адже минуле, закарбоване в народній пам’яті, народному переживанні й переказах, стає міфом, котрий переплітається з реальністю, щоб стати основою чергового вдалого сюжету.


 
 

 

odb.te.ua
odb.te.ua
odb.te.ua