Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 19 липня 2013р. "Тернопільське "Бібліомістечко" побувало на ярмарку"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 к Курій, Н. Тернопільське "Бібліомістечко" побувало на ярмарку [Текст]: [міжрегіональний ярмарок "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє у рамках програми "Бібліоміст"] / Н. Курій // Свобода. - 2013. - 19 липня. - С.4.

Тернопільське «Бібліомістечко» побувало на ярмарку

    9-10 липня 2013 року у приміщенні Українського католицького університету відбувся міжрегіональний ярмарок «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє» у рамках програми «Бібліоміст».
    Упродовж двох днів майже 200 учасників з Волинської, Рівненської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Хмельницької областей презентували цікаві проекти.
    Тернопільська обласна бібліотека для дітей представила на ярмарок одну з популярних серед маленьких читачів форм роботи - заняття за методикою відомого італійського педагога Марії Монтессорі. Її педагогіка розвиває потенційні здібності дитини на основі спеціально розроблених навчальних матеріалів, приділяючи велику увагу незалежності дитини та її індивідуальним потребам. Присутні на ярмарці охоче брали участь в майстер-класах: «Сортування круп», «Пересипання круп», «Пошук іграшки в крупі», «Малювання на манці», «Чарівний мішечок» та «Шнурування». Ігри за методикою Марії Монтессорі з крупами спрямовані на роботу дитячих пальчиків і розвиток рук, що безпосередньо пов’язано з мовним та інтелектуальним розвитком дитини. Ігри-шнурівки Монтессорі розвивають сенсомоторну координацію, дрібну моторику рук; розвивають просторове орієнтування, сприяють розумінню понять ”вгорі”, “внизу”, “справа”, “ліворуч”; формують навички шнурування.
   Високу оцінку майстер-класам дали представники Міністерства культури. Своїми враженнями учасники ярмарки поділилися на сторінках книги відгуків і побажань «Цікавий світ «Бібліомістечка». Ось деякі з них:


"Якби я була дитиною, додому не ходила б,весь час була б у бібліотеці. Дякую!!!
9.07.2013 р. Ю.Ткачук".


"Надзвичайно важливий і цікавий проект! У нас є майбутнє! Щира вдячність!
Л. Нікіфоренко, Мінкультури України".

"Захоплений ентузіазмом і винахідливістю бібліотекарів Тернополя. Саме так треба залучати нових користувачів,заохочувати їх до знань, учити любити книгу й бути готовими до відкриттів.
Іван Сварник, історик, директор ЛОУНБ".

Надія Курій,
студентка факультету журналістики
Львівський національний університет.