Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(22.07. - 28.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталії Забіли "Велика збірка творів: проза"


   Забіла, Н. Велика збірка творів. Проза: казки та оповідання / Наталя Забіла; худ. Є. Житник. — Xарків: Школа, 2005. — 304 с.: іл.

    Двотомник, містить кращі віршовані та прозові твори Наталі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.
    До збірки не ввійшли деякі твори та окремі фрагменти, що зображували певні історичні та ідеологічні реалії, незрозумілі або ж нецікаві сучасному читачеві.
   Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійного читання — молодшим школярам.






у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Анатолія Птіцина "Ниточка і Ложкін"

     
     Птіцин, А. Ниточка і Ложкін: [для дітей серед. та ст. шк. віку] / А. Птіцин; худ. М. Ольхова. — К.: Грані-Т, 2009. — 95 с.: іл. — (Сучасна дитяча проза).

    Письменник Анатолій Птіцин наполягає, що ця історія не вигадка, а щирісінька правда. З тими звичайними дівчатками, що читають Велику Поважну Книгу, відбувається найбільше всього незвичайного. У Наталочки-Ниточки ранок почався надто вже дивно. Це відчув навіть кіт Коржик, якому щастить неймовірно, адже щонеділі він снідає по сім разів! А капосне дзеркало тут-таки вередувати почало! Ниточка взула дивні жовті черевички та й пішла собі… Проте зовсім не до школи. Іти їй довелося весь час ліворуч, бо встала вона з лівої ноги, а цього правила в жодному разі не можна порушувати. Аж тут раптом звідкілясь узявся дивний хлопчик Ложкін, який знає напевне, що на зворотному боці Місяця така нудьга! Читайте дотепну історію про Ниточку та Ложкіна, про дива та дружбу.



 
(17.07. - 21.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Марії Пригари "Михайлик - джура козацький"


    Пригара, М. Михайлик - джура козацький: іст. повість: для мол. та серед. шк. віку / М. Пригара; худ. С. П. Караффа-Корбут. - К.: Веселка, 2004. - 146 с.: іл. - (Козаченьки).
 

   Повість про боротьбу українського народу проти іноземних загарбників, про долю хлопчика, що став свідком і учасником великих історичних подій.












у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Катерини Паньо "Полювання на сліпса"


    Паньо, К. Полювання на сліпса / К. Паньо; худ. Н. Пастушенко. - К.: Грані-Т, 2009. — 104 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

    Якщо ви коли-небудь знайдете стільця, в якому мешкає маленький Хтось, будьте з ним обережні. Це може виявитися Сліпе, який не лише заморочить вам голову, але й натворить стільки капостей, що хоч ховайся! Мама Лу не зможе приготувати жодної смакоти, а найкращий друг професор Ґлючкінс позбудеться справи цілого свого життя...
   Утім, не все так погано. Бо навіть Сліпсові, виявляється, найдужче потрібне те, що й будь-якій дитині – матусина любов і ласка! Саме про це найперше й оповідає у своїй другій повісті молода талановита письменниця Катерина Паньо.




(08.07. - 14.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Бруно Ферерро "Часом досить промінчика"


     Бруно, Ф. Часом досить промінчика: короткі історії для душі / Ферерро Бруно; пер. з пол. Н. Римської. — Львів: Свічадо, 2009. — 80 с.

    Екологи увесь час попереджають нас про загрозу глобального потепління на Землі. Але чому ми так часто відчуваємо холод? Чому так бракує тепла у цьому світі?
    Кожна із коротеньких притч Бруно Ферреро немовби запалює невеличку свічечку, яка, проте, здатна розтопити скуте льодовою кіркою серце. Саме так: промінчиком приязної посмішки, дружнім потиском руки, одним підбадьорливим поглядом...
      Даруємо ці свічечки усім, хто прагне зігрітися.





у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Тетяни Щербаченко "Як не заблукати в павутині"


    Щербаченко, Т. Як не заблукати в павутині: для серед. шк. віку / Тетяна Щербаченко; іл. Д. Кузьменка. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2013. – 100 с.: іл.

     Можна грати в різні онлайн-ігри - воювати зброєю чи чарами, будувати міста або порядкувати на власній віртуальній фермі чи в зоопарку, дивитися онлайн-телебачення різних країн і слухати радіо, і навіть створити власну радіостанцію, замовляти столики в ресторанах світу й одружуватися...
    Коли Ти будеш знайомити з Інтернетом своїх дітей, мабуть, цей перелік триватиме до безкінечності, адже Мережа невпинно росте й розвивається!
Скоро Ти навчишся визначати, куди потикатися в Мережі, а без чого можна обійтися; де Тобі щось нахабно нав’язують, а що справді варте уваги.





(1.07. - 7.07.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Бруно Ферреро "Сорок казок у пустелі"
 


    Ферреро, Бруно Сорок казок у пустелі / Пер. з італ. Л. Гайдуківський. - Львів: Свічадо, 2010. - 80 с.


    Часто доводиться чути, що Біблія важка і незрозуміла книга. Можливо, для того, щоб показати людям, якою ж простою є Істина, Христос промовляв до них притчами. У казці міститься щось подібне: простий сюжет, герої. Але кожна з них непомітно підводить до тієї Істини, яка, здавалось би, так глибоко захована у Святому Письмі.
    Для широкого кола читачів.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Люка Бессона "Артур і війна двох світів"



    Бессон, Л. Артур i війна двох світів: роман / пер. з франц. Є. Морозова. — К.: Махаон-Україна, 2007. — 320 с.


    Щоб зберегти кохання прекрасної принцеси Селенії, Артур ладен стати до бою проти Урдалака як у свiтi мініпутів, так i у великому справжньому світі.