Видавнича діяльність / 2013 / «У світ дитинства – через книгу» (методичні поради по проведенню Всеукраїнського тижня дитячого читання 2013)

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  
           

 
  Незабаром до кожної бібліотеки для дітей завітає щорічне бібліотечне свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Кожен день свята читання має свою тематику, традиційне театралізоване відкриття та закриття, чимало запрошених гостей відвідають бібліотеку: книговидавці, письменники і партнери.
    Плануючи програму Тижня дитячого читання на 2013 рік, пропонуємо врахувати успішні власні традиції його проведення, а також звернути увагу на:
- план заходів Тижня дитячого читання Національної бібліотеки України для дітей – 2013 рік (http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=6316);
- план заходів Тижня обласної бібліотеки для дітей (http://www.odb.te.ua/?menu=info&id=2214);
- методичні поради ОБД «Дитина читає – Україна процвітає» – (2011р.), які ми пропонуємо переглянути на веб-сайті ОБД в розділі «Скарбничка методиста» рубрика «Консультації».
 - "Книга - світ, книга - серцю привіт" (методичні рекомендації з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня дитячого читання - 2013) Національної бібліотеки України для дітей.
    Під час проведення Тижня рекомендуємо звернути увагу на слідуючі пам’ятні дати, річниці з дня народження таких письменників:
- 110 років Н. Забіли (березень);
- 100 років С. Михалкова (березень);
- 95 років О. Гончара (квітень);
- 105 років С. Олійника (квітень);
- 65 років від дня народження тернопільського поета-пісняра О. Германа та ін.
    Використання сучасних інтерактивних, ігрових, театралізованих методів, під час проведення заходів в рамках Тижня дитячого читання, дозволить зробити його більш цікавим, масовим і святковим.
    Креативні карнавали літературних героїв улюблених книг, фестивалі дитячого читання та творчості, приурочені до Свята книги, стануть заохоченням дітей до читацької культури, спілкування, радісних відкриттів світу літератури. А створення емблеми Тижня дитячого читання стане поштовхом до творчого пошуку цікавих ідей серед наших відвідувачів і зокрема бібліотекарів.
Найцікавіші заходи, що будуть проведені під час Тижня дитячого читання, важливо зафіксувати в електронному, відео або фото форматі.
    Ми будемо вдячні, якщо після завершення Тижня дитячого читання Ви надішлете нам інформацію фото-відео звіт про проведення найцікавіших заходів та текстове пояснення, щодо усього що відбувалося у бібліотеці в рамках свята. Обласна бібліотека для дітей планує видати ілюстративний бюлетень «Свято дитячої книги і читання на Тернопіллі – 2013» на основі ваших інформаційних повідомлень. Найцікавіші електронні матеріали будуть також розміщені на сторінці відповідної бібліотеки у розділі «Дитяча Бібліопланета Тернопілля».
    Якщо у вас та ваших користувачів, після знайомства з планом заходів Обласної бібліотеки для дітей, які відбудуться під час Тижня дитячого читання, з’явиться бажання переглянути якийсь із них у форматі Skype–перегляду, це можливо при попередній домовленості через заявку на електронну пошту ОБД або по телефону (25-39-41). Бажаємо творчих успіхів та радісного Свята читання!