Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 7 червня 2013р. "Особливий день для читачиків"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
к Чайківська, Н. Особливий день для читачиків [Текст]: [Міжнародний день захисту дітей в ТОБД] / Н. Чайківська // Вільне життя. - 2013. - 7 червня. - С.5.

Особливий день для читачиків

    І
з нагоди Міжнародного дня захисту дітей для юних тернополян та гостей міста обласна бібліотека для дітей організувала свято «Хай сонцю і квітам всміхаються діти». У цей день малеча мали чудову нагоду взяти участь у цікавих та веселих заходах, які відбувались на майданчику біля бібліотеки, Театральному майдані та біля фонтану «Кульбабка». Наприклад, увагу привернув майстер-клас «Дивосвіт повітряних кульок», під час якого малеча з великим захопленням створювала різні фігури з кольорових кульок.
    Побавившись у вікторину для кмітливих «Створи свою музику», всі гуртом (діти, батьки та бібліотекарі) організували бібліотечний флешмоб «Часу не гаймо – книги читаймо». На Театральному майдані долоньками створювали малюнок «Сонечко яскраво світить у віконце, ми малюєм разом промінці для сонця». Хлопчики та дівчатка стали учасниками акції «Міняю кульку на віршик», конкурсу для юних леді «Веселий бантик». Біля фонтану «Кульбабка» чекали літературні забави «Казковий світ дитинства» та «Музичний стільчик», на якому кожен міг продемонструвати свої здібності, заспівавши улюблені пісні. 
 
    Крім того, відвідувачі заходів могли оглянути виставки творчих робіт «Дитинства різні кольори», «Руки дітей творять дива», фотовиставку читачів бібліотеки «Мамина радість, татова гордість», експозицію нових надходжень «Мандрівка у світ дитячої літератури та періодики». Впродовж свята читачики брали участь у різноманітних рухливих іграх та розвагах. Усі отримали кульку, найактивніші та найкмітливіші — подарунки.
      Дирекція та працівники бібліотеки вдячні торговельно-відпочинковому центру «Атріум» та ВАТ «Укртелеком» за підтримку в проведенні свята.

Надія Чайківська,
заступник директора ТОБД.