Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(24.06. - 30.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Василя Сухомлинського "Вогнегривий коник"


    Сухомлинський В. О. Вогнегривий коник: Казки. Притчі. Оповідання / Упоряд. і передм. О.В. Сухомлинської . — К. : Вікар, 2007. — 200 с.: іл. – (Скарби української літератури).


    Ця книга – збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих великих українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським. Кожна казка, кожне оповідання розповідають читачам про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим.
    Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.






 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олександра Бришнеця та Анатолія Птіцина "Принцеса Анжеліка"



    Бригинець О. М., Птіцин А. О. Принцеса Анжеліка. Нові історії / Олександр Бригинець, Анатолій Птіцин. – К.: Гамазин, 2009. – 224 с.: іл. – (Серія «Для тих, хто не любить читати»).


    Хто знає, як виглядає казка?
    А Юрчик та Іннуся знають, бо вони товаришують із принцесою Анжелікою. Одного разу принцеса об’явилася у їхній квартирі і заявила, що вона – їхня тітонька. Відтоді життя дітей змінилося: у них з’явився казковий друг, вони навчилися користуватися магічними речами і проникати в чарівні світи...
    Хочеш, щоб ця чарівна тітонька прийшла й до тебе? Тоді відкривай книжку і знайомся з принцесою Анжелікою.
    А що ще треба знати про чарівниць, розкаже попередня книжка Олександра Бригинця та Анатолія Птіцина “Анжеліка – принцеса Анру”



(17.06. - 23.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Бруно Ферреро "Сорок казок у пустелі"


    Бруно, Ф. Сорок казок у пустелі / Ферреро Бруно; пер. з італ. Л. Гайдуківського. - Львів: Свічадо, 2010. - 80 с.

    Часто доводиться чути, що Біблія важка і незрозуміла книга. Можливо, для того, щоб показати людям, якою ж простою є Істина, Христос промовляв до них притчами. У казці міститься щось подібне: простий сюжет, герої. Але кожна з них непомітно підводить до тієї Істини, яка, здавалось би, так глибоко захована у Святому Письмі.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Й. В. Ґете "Фауст"


    Гете, Й. В. Фауст / Й. В. Гете; пер. з нім. М. Лукаша; передм. Б. Шалагінової; худ. Є. Вдовиченко. - К.: КЕТС, 2012. — 400 с.


   Трагедія Гете «Фауст» (1832) є геніальним сплавом античної міфології, середньовічних легенд, німецького фольклору та життєвих реалій того часу.
   «Фауст» — літературне втілення двох філософських течій: докантівського емпіричного пасивізму та кантівського ідеалізму.
Це твір, що створив нову літературну епоху на тлі епохи Просвітництва. Не прийнятий сучасниками автора, «Фауст» став визначальним явищем німецької та європейської літератури на рубежі XIX—ХХО ст., суттєво вплинув на світогляд і творчість кількох поколінь. Крім того, в ньому вперше на той час майстерно синтезовані трагічна піднесеність шекспірівської драми та жива природність народного театру.
     «Фауст» — гімн Людині, що через пізнання і творчість у єдності з природою осягає безсмертя.





(9.06. - 16.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Всеволода Нестайка "Дивовижні пригоди в лісовій школі. Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лісею "Кондор""


    Нестайко, В.З. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємний лісею"Кондор" / Всеволод Нестайко; мал. В. Харченко. - Х.: ВД "ШКОЛА",2010. - 128 с.
   
     Легка, життєрадісна, сповнена гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний лісей.
    Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.







відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Елеонора Портера "Поліанна дорослішає"


    Портер, Е. Поліанна дорослішає: роман: [для серед. та ст. шк. віку] / Елеонора Портер; пер. з англ. В. Чайковського; іл. В. Дунаєвої. — К.: Національний книжковий проект, 2013. — 320 с.: іл. — (Б-ка шкільної класики).














 (2.06. - 9.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 Сельми  Лаґерлеф  "Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусями"


    Лагерльоф, С. Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусями : для дош. та мол. шк.. віку / С.Лагерльоф ; переказ Н. Павловської; худ. К. Іванова. - К.: АВІАЗ, 2012. - 64 с.: іл.















відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Сучасна українська проза "Мама по скайпу"


    Мама по скайпу: сучасна українська проза: [для ст. шк. віку] / М. Савка, Г. Малик, О. Лущевська, О. Гаврош, Т. Малярчук, О. Луцишина, Г. Крук, Н. Сняданко, М. Кіяновська, С. Гридін, Н. Гузєєва, В. Бердт; упоряд. М. Савка та К. Бруннер; худ. Н. Гайда. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2013. – 192 с.: іл.

    Ця книга піднімає дражливу і неоднозначну тему соціального сирітства як наслідку трудової міграції і, в ширшому розумінні, комунікаційної прірви між батьками та дітьми. Оповідання мало кого залишать байдужим. Тому що вони написані чесно. Більшість авторів є батьками і знають, що це таке - бути далеко від своєї дитини. Книга нікого не поверне з-за кордону. Однак вона починає озвучувати для суспільства цю гостру проблему. А говорити - значить шукати шляхів її вирішення.