Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  

    Андреев С. Н. Футбол – твоя игра / С. Н. Андреев. – М.: Просвещение, 1989. – 144 с.: ил.

   Ця книга розкаже вам про найпопулярнішу в світі гру – футбол, про його історію, розвиток, правила; про те, як самостійно їх вивчити, ази техніки і тактики.














   Блохин О., Аркадьев Д. Футбол на всю жизнь / Олег Блохин, Дэви Аркадьев. – К.: Веселка, 1988. – 351 с.: ил.

    Ця книжка – немов сповідь Олега Блохіна. Він розказує про своє життя в футболі, про інтересні події, в яких йому довелося брати участь.












     Граємо в футбол. – К.: Махаон, 1998. – 32 с.: іл.

    Це надихаючий практичний посібник для юних футболістів. У ньому є все, що має знати початківець. Тут і поради з контролювання м’яча, пасування, дриблінгу, із забивання голів. Чіткі пояснення й привабливі малюнки спонукатимуть початківців опанувати основами майстерності й домагатися успіху.







   Крижанівська М. А. Дітям про футбол / М. А. Крижанівська. – Львів : Апріорі, 2012. – 48 с.: іл.

    Про зародження футболу та його розвиток як командної гри, а також про основні правила гри в футбол читачі можуть довідатись з цієї книжки.












     Лебедев Л., Немировский Л. А ваше решение? / Л. Лебедев, Л. Немировский. – М.: Сов. спорт, 1990. – 95 с.: ил.

     За допомогою яскравих і забавних малюнків і коментарів до них книга допоможе не тільки любителям футболу, але і спеціалістам самостійно перевірити свої знання правил, розібратися в заплутаних ігрових ситуаціях, які виникають на полі під час матчу.









    Легкий Л. Футбол Тернопілля / Левко Легкий. – Тернопіль: Лілея, 2002. – 169 с.

    Автор книжки намагався зробити доступними широкому колу читачів напівзабуті сторінки кращих команд Тернопільщини, які свого часу прославляли наш край на футбольних полях України, колишнього Союзу, далекого зарубіжжя, сподіваючись, що справжні вболівальники бажають більше знати про свою команду.









   Померанцев Ю. Як до м’яча слава прийшла / Ю. Померанцев. – К.: Веселка, 1979. – 256 с.: іл.


    До книжки увійшли розповіді про футбол, баскетбол, волейбол, гандбол, водне поло.











    Понедельник В. Мяч - в ворота / Виктор Понедельник. – М.: Малыш, 1980. – 34 с.: ил.

    Автор розказує, що таке футбол, історію його виникнення, як добитися успіху в цьому захоплюючому і мужньому виді спорту.














    Шегоцький К. В. У грі та поза грою: спогади футболіста / К. В. Шегоцький. – К.: Здоров’я, 1991. – 280 с.: іл.

    У книжці відомий форвард і капітан футбольної команди київського «Динамо» розповідає про своє життя у спорті, про славне покоління відомих майстрів шкіряного м’яча, розмірковує про майбутнє футболу.









    Юный футболист: учебное пособие для тренеров / под. ред. А. П. Липтева, А. А. Сучилина. – М.: Физкультура и спорт, 1983. – 225 с.: ил.

    В книжці розглядається система підготовки юних футболістів, як багаторічний процес цілеспрямованого навчання і тренувань. Викладені особливості виховної роботи, питання методики підготовки і відбору юних футболістів.