Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(26.05. - 2.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Міфи Давньої Греції"
  

    Міфи Давньої Греції: для серед. та ст. шк. віку / переказала К. Гловацька; [авт. передм. А. Білецький]; худ. Р. Масаутов. — К.: Веселка; Тернопіль: Навчальна книга — Богдан; 2005, — 295 с.: іл. — (Б-ка світової л-ри для дітей у 100 томах «Світовид»).

Книжка знайомить читачів із найвідомішими міфами Давньої Греції. 








відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Вальтера Скотта "Айвенго"


    

    Скотт Вальтер. Айвенго: Роман: Для серед. шк. віку / Пер. з англ. Ю. Я. Лісняка та Г. Г. Лозинської; [Післямова Н. Д. Білик; Приміт. Г. Г. Лозинської]. - К.: Веселка; Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005. - 435 с. (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах "Світовид". Серія друга. Література ХІХст.)

    Дія історичного роману "Айвенго" видатного англійського письменника Вальтера Скотта (1771-1832) відбувається в ХІІ ст. Через 150 років після завоювання Англії норманами країну і далі роздирають гострі суперечності і нескінченні війни. Прагнення короля Річарда Левове Серце припинити ворожнечу і об’єднати країну викликає постійний супротив бунтівних феодалів. На тлі запеклої боротьби за цілісність країни розгортається романтична історія кохання доблесного рицаря Айвенго і прекрасної леді Ровени.



(19.05. - 26.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
  Тетяни Луньової "
Усі ми будемо королевами або Казка про Маринку та Мишенятко"



    Луньова, Т. Усі ми будемо королевами або Казка про Маринку та Мишенятко: казка: [для дошк. та мол. шк. віку] / Тетяна Луньова; худ.: К. Іванова. — К.: АВІАЗ, 2012. — 64 с.: іл












у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Марини та Сергія Дяченків "Мігрант"



    Дяченки, М. та С. Мігрант: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. Я. Житіна. - Харків: Фоліо, 2012.— 348 с. - (Кращі письменники-фантасти Європи).

    Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті — він мігрував з Землі. Два останні роки його4 життя вилучено в якості сплати за візу, тому Андрій не пам’ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапйв Андрій, наповзає тінь... Роман «Мігрант, або Brevi Finietur» Марини та Сергія Дяченків продовжує цикл «Метаморфози», але при цьому являє самостійний твір. Також до книги увійшли повість «Електрик» і оповідання «Самум».


 






(13.05. - 19.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Миколи Стеценка "Фокус"


    Стеценко, М. Фокус: оповідання: [для дошк. та мол. шк. віку] / Микола Стеценко; худ. А. Ф. Золотарьов. - Х.: Прапор, 1988. - 45 с.: іл.

     Книга українського письменника адресована дітям. Автор у цікавій формі розповідає про героїчні події Великої Вітчизняної війни, про щасливе мирне дитинство юного покоління в нашій країні сьогодні, про любов до тварин, до рідної природи.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Нечуя-Левицького "Запорожці"


    Нечуй-Левицький, І. Запорожці: казка: [для серед. шк. віку] / Іван Нечуй-Левицький; іл. Н. В. Задорожної. — К.: Школа, 2007. — 124 с.: іл.

   До видання увійшли вибрані твори видатного українського письменника І. С. Нечуя-Левицького (1838-1918) — казка "Запорожці", переклади казок М. Салтикова-Щедріна "Повість про те, як мужик харчував двох генералів" і "Дикий пан", легенда "Скривджені й нескривджені".
    Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
     Розраховане на школярів, вчителів, усіх, хто цікавиться творчістю І. Нечуя-Левицького.