Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(22.04. - 28.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 Джоель Чендлер Гарріса "Казки дядечка Римуса"




    Гарріс, Джоель Чендлер Казки дядечка Римуса/ Пер. з англ. В. Панченка; Худож. М. Волкова. — К.: Махаон-Україна, 2004. — 96 с.: іл. — (Подорож у казку.)

    У книжці розповідається про забавні пригоди Братика Кролика, Братика Лиса, Братика Вовка та інших веселих звірят. Ці казки, сповнені гумору та життєвої мудрості, давно полюбилися дітворі усього світу.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Роберта Стівенсона "Острів скарбів"



    Стівенсон, Р. Л. Острів скарбів [Текст] / Р. Л. Стівенсон. Робінзон Крузо [Текст] / Д. Дефо; [до зб. в цілому] Пер. І. Л. Бази- лянської. — X.: ВД «ШКОЛА», 2011. — 544 с. — (Золота серія «Бібліотека пригод»).

    Долі героїв, про яких ідеться у цій книзі, — підлітка Джима і моряка Робінзона Крузо — дуже схожі. Серед дикої природи, у протистоянні злу й жорстокості, завдяки працелюбству та вірі у власні сили вони не тільки виживають, а й гартуються, мужніють, стверджуючи незламність людського духу.
    Для широкого кола читачів.







 

(15.04. - 21.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Михайла Стельмаха "У бобра добра багато"


    Стельмах, М. У бобра добра багато: вірші та казки: для дошк. та мол. шк. віку / М. Стельмах; худ. В. Мельниченко. - К.: Веселка, 1979. - 92 с.: іл.












у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Андрія Куркова "Львівська гастроль Джимі Хендрікса"




        Курков, А. Ю. Львівська гастроль Джимі Хендрікса: роман / А. Ю. Курков; пер. з рос. В. С. Бойка; худ.-оформл О. Г. Жуков. — Харків: Фоліо, 2012. — 442 с.

   «У житті найцікавіше — це життя», — сказав одного разу Андрій Курков, звертаючись до своїх читачів. І його новий роман «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», де переплітаються дійсність і вигадка, де немає межі між реальністю і сюрреалізмом, яскраве тому підтвердження. Над сухопутним Львовом літають чайки, і в місті часом пахне морем. Колишні хіпі в компанії з екс-капітаном КДБ збираються на Личаківському цвинтарі біля могили... американського рок-співака і гітариста Джимі Хендрікса. А по стародавніх вулицях міста носиться ночами старенька іномарка з людьми, жадаючими вилікуватися...






 (8.04. - 14.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Сашка Дерманського "Чудове Чудовисько"




    Дерманський, С. Чудове Чудовисько: повість / Сашко Держанський; іл. М. Паленка. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2008. – 270 с. : іл.

    У новій захоплюючій пoвicтi Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Coнi з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити cім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну Жаховиськ. Безліч пригод i небезпек спіткає гepoїв, але справжня дружба творить дива...
    Це четверта дитяча книжка одного з найталановитіших молодих українських письменників.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Марселя Пруста "Полонянка"




    

    Пруст, М. У пошуках утраченого часу. Полонянка: роман / пер. з фр. та примітки А. Перепаді; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — К.: ПП «Золоті Ворота», 2012. — 333 с.

    Марсель Пруст (1871—1922) — видатний французький письменник, родоначальник сучасної психологічної прози.
    У романі «Полонянка», опублікованому в 1923 році, М. Пруст зображує складні людські стосунки. Марсель, засмучений пристрастю та ревнощами, ув’язнив Альбертину у своїй квартирі. Коли напад ревнощів стихає, він усвідомлює, що більше вже не кохає свою подружку, та коли ревнощі спалахують з новою силою, кохання перетворюється на страшну муку.





 (1.04. - 7.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олега Буценя "Солодкий дощ"





    Буцень, О. Солодкий дощ: казки та оповідання: для мол. шк. віку / О. Буцень; передм. Л. Буцень; іл. Т. Кудиненко. — К.: Школа, 2008. — 208 с.: іл. — (Хрестоматія школяра). 

   
 До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя (1923-1966), головною темою яких є виховання дитячої душі та моральних якостей юної особистості, набуття перших навичок і вмінь. Правда, Совість, Доброта — основні цінності, яким приділяв увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читатча багатим і світлим.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Володимира Рутківського "Ганнуся"



    Рутківський, В. Ганнуся: весела пригодницька повість / В. Рутківський; іл. І. Ключковської. - Л.: Видавництво Старого Лева, -  2012. - 253 с.: іл.

    Ця повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер – але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.