Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(25.03. - 31.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів
книга Л. Українки "Давня казка"


 
    Українка, Л. Давня казка: для мол. та серед. шк. віку / Л. Українка; упорядкув. та передм. Л. Ліщинської. - К.: Школа, 2006. — 240 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

    До хрестоматії увійшли вибрані твори класика української літератури Лесі Українки (1871-1913) — казки, поезії, поеми, драматичний твір «Лісова пісня».











у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

Орхана Памука "Мене називають Червоний"

    Памук, О. Мене називають Червоний: роман / О. Памук; пер. з тур. О. Б. Кульчинського;худож.-оформлювач Б. П. Бублик. — Харків: Фоліо, 2012. — 638 с. — (Б-ка Нобелівських лауреатів).

    Ім’я Орхана Памука (1952 р.н.) — одне з найгучніших у сучасній світовій літературі. Відомий турецький письменник, лауреат Нобелівської премії 2006 року, суперечлива постать у себе на батьківщині, він завоював популяр­ність завдяки своєму дивовижному хисту романіста. Кожен його твір — справж­ня енциклопедія казкового Сходу, де меланхолія переплітається з найтоншою іронією, історія проводить паралелі між минулим і сучасним.
    Роман «Мене називають Червоний» автор назвав своїм «найколоритнішим і найоптимістичнішим твором». Історичний детектив переносить читача у середньовічний Стамбул, куди після дванадцятилітніх мандрів повертається Кара і де він знаходить своє втрачене кохання. Незадовго до його повернення красуня Шекюре стежить у шпарину за найталановитішими малярами султа­на, що ночами навідуються до її батька, роблячи ілюстрації до якоїсь таємни­чої книжки. Але що це за книжка і що в ній зображено? Культури змінюються чи перетинаються? Як щезає традиційний світ? На ці питання намагається знайти відповідь Орхан Памук.
    Цей переклад роману «Мене називають Червоний» був відзначений літературною премією ім. Миколи Лукаша «Аrs translacionis» журналу «Всесвіт».


 
 

(18.03. - 24.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Юрія Ярмиша "Казка стукає у двері"



    Ярмиш, Ю. Казка стукає у двері...: Казки - КП “Редакція журналу Дніпро”, 2004. - 352 с.

    
До книги казок відомого українського письменника Юрія Ярмиша увійшли нові оригінальні твори останніх років та кращі твори з попередніх книжок, які полюбилися дітям, вивчаються в школі.
    Тут читачі знайдуть не лише незвичайні пригоди, а й роздуми про вірність, сміливість, мужність, про кращу долю рідного народу.
    Твори Юрія Ярмиша розраховані не лише на дітей, передусім на читачів молодшого та середнього шкільного віку, а й на молодь та батьків.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Осипа Назарука"Роксоляна"


    Назарук, О. Роксоляна: Історична повість / Ілюстрації В. Куща - К.: Школа, 2008. — 336 с.: іл. — (Україна крізь віки).


    Осип Назарук (1883-1940) — український письменник, автор історичних повістей та оповідань, героями яких є непересічні постаті української національної історії. Роксоляна — одна з героїнь - українська дівчина, яка, потрапивши в татарський ясир, зуміла не тільки вижити, а й піднятися на найвищий щабель турецької ієрархії — стати всемогутньою султаншею. І при цьому не забувала отчого дому, не зниділа душею, залишившись вірною дочкою свого народу.








(11.03. - 17.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Марка Твена"Пригоди Тома Сойєра"



    Твен, М. Пригоди Тома Сойєра / Марк Твен. — Харків: ТОВ «Septima»; 2006.— 256 ст.

    Повість «Пригоди Тома Сойєра» — найвідоміший твір видатного американського письменника Марка Твена (1835 —1910), що став новаторською і справді золотою сторінкою в його творчості.
    З добротою і властивим йому гумором розповідаючи про своїх юних героїв, автор знайомить читача з життям Америки XIX століття. З бездоганною правдивістю він відтворює внутрішній світ маленьких людських істот, які ще не втратили душевної чистоти і поетичної чарівності.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Марії Матіос"Вирвані сторінки з автобіографії"


    Матіос, М. Вирвані сторінки з автобіографії / Марія Матіос: - Львів: ЛА «Піраміда», 2011. - 368 с.

    Реальний час, що пливе крізь живі людські долі, і реальні люди, що пливуть крізь плинний час, - такими є основні мотиви книжки «Вирвані сторінки з автобіографії» найпопулярнішої української письменниці Марії Матіос.
    Книга-дайджест «населена» багатьма відомими і невідомими людьми і подіями, які й складають історичну, психологічну, ідеологічну, культурну та побутову мозаїку українського життя перетину XX і XXI століть. Недаремно сама письменниця називає «Вирвані сторінки...» «не просто автобіографією, а стовідсотковою книгою про сучасність і сучасників».











 (03.03. - 10.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Українські літературні казки"


    Українські літературні казки: у 2 т. /упоряд. Д. Міронова; іл. В. Савченко. - К.: Грані-Т, 2006. - Т 2. - 160 с.: іл. - (Джерельце).

 Найкращі казки зі скарбниці класиків української літератури відкривають читачеві мудрий і чарівний світ казок, що супроводжуються чудовими ілюстраціями.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Гріна "Пурпурові вітрила"




    Грін, О. Пурпурові вітрила: повість / О. Грін; пер. з рос.; іл. В. А. Дунаєвої. - К.: Школа, 2007. - 110 с.: іл. - (Світ неймовірних пригод).


     До видання увійшла повість відомого російського письменника О. Гріна «Пурпурові вітрила» - історія про диво, яке двоє людей створили одне для одного. А письменник - для усіх нас ... «Пурпурові вітрила» - лірична поема про кохання, про казку, яка стає реальністю, про віру в те, що людина здатна робити чудеса власними руками.