Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2013 рік / 1 лютого 2013 р. "Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
    к Федчина, Л. "Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ" [Текст]: [про вечір-реквієм в обл. б-ці для дітей до 95-0ї річниці бою під Крутами] / Л. Федчина // Свобода. - 2013. - 1 лютого. - С. 1: фотогр. - (Пам'яті Героїв Крут).


"Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ"


Крути! Крути! Мужність і посвята!
Вірність, що міцніша понад смерть.
Крути! Крути! Горда і завзята
Кличе пісня і веде – вперед.


   Історія українського народу містить в собі багато славних подій. Одна з них – героїчний подвиг юнаків, які полягли за незалежність молодої Української держави на станції Крути 29 січня 1918 р. Це був гідний вияв мужності, жертовності і героїзму. 300 студентів захищали підступи до Києва від кількатисячної більшовицької армії Михайла Муравйова.
   У свідомості багатьох українців подвиг і самопожертва цих юнаків – дороговказ усім наступним поколінням.
    Знати історичне коріння – святий обов’язок кожного свідомого українця. Тільки пам’ятаючи минуле, ми будемо мати гідне і надійне майбутнє.
   Відзначаючи 95-ту річницю бою під Крутами, в обласній бібліотеці для дітей відбувся вечір-реквієм «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ», участь у якому взяли учні 8-В класу (куратор Л.В. Буняк) Української гімназії імені І.Франка – Тетяна Шпірак, Владислав Грицинюк, Леся Лесів, Назарій Таванець, які декламували вірші, присвячені Героям Крут.
    Присутні переглянули слайд-презентацію «Героїчний бій під Крутами».
    Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув у бою під Крутами.
    Крути – не тільки трагедія, а й велика національна гордість. Схилімо голови в глибокій пошані перед світлою пам’яттю наших героїв. Хай вони завжди будуть у наших серцях.

Леся ФЕДЧИНА.