Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2012 рік / 21 грудня 2012 р. "Андрій Курков вигадував казку"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 к. Хованець, Т. Андрій Курков вигадував казку [Текст]: [в обласній бібліотеці для дітей відбулась репрезентація книги письменника "Чому їжачка ніхто не гладить"] / Т. Хованець //Вільне житя. - 2012. - 21 грудня. - С. 5. - (Бібліотечні новини).

Андрій Курков вигадував казку

    За останні роки на прилавках книжкових крамниць та бібліотек з’являється щораз більше високоякісної української дитячої книги. Для дітлахів пишуть навіть письменники, які досі творили для дорослих. До їх числа належить добре знаний в Україні та за кордоном Андрій Курков - письменник, журналіст, сценарист, член Спілки кінематографістів України та Національної спілки письменників, член Європейської кіноакадемії, лауреат Міжнародної премії імені М. Гоголя в Італії. Він є автором 13 романів та 6 книжок для дітей, за його сценаріями знято понад 20 художніх і документальних фільмів, книги А. Куркова перекладені 36 мовами.
   Уже не вперше до нашого міста завітав цей відомий письменник, щоб представити на суд читачів свої твори. В обласній бібліотеці для дітей у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулась репрезентація його нової книги «Чому їжачка ніхто не гладить». Учасники зустрічі - учні 2-А класу ЗОШ №3 обговорювали з автором книгу. Неабияким сюрпризом для них стало знайомство з ілюстратором книги - молодою художницею Тетяною Горюшиною, за запитаннями до неї діти також до кишені не лізли.
   Малеча із задоволенням відгукнулася на пропозицію гостей взяти участь у майстер-класі з казковигадування та казкомалювання. Разом із письменником придумали головних героїв, обговорили, в яку пору року відбуватимуться події, про що розповідатиметься у казці. У цей час художниця зображала все на аркушах паперу, а ось завершення казки кожна дитина намалювала на своєму аркуші пастеллю.
    Наші читачі надовго запам’ятають творчу зустріч з письменником Андрієм Курковим та художницею Тетяною Горюшиною. Щиро дякуємо за організацію зустрічі та подаровану книгу у фонд бібліотеки видавництву «Навчальна книга - Богдан».

Тетяна ХОВАНЕЦЬ,
бібліотекар ТОБД.