Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(23.12. - 30.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
   "Різдвяні історії"



    Різдвяні історії: [для мол. та серед, шк. віку] / упорядкув. та передм. І. М. Андрусяка; іл. В. А. Дунаєвої. — К.: Школа, 2007. — 256 с.: іл. — (Моя улюбл. книжка).

 
    Усі твори, що ввійшли до цієї книжки, пов’язані з Різдвом - чи не найулюбленішим святом християн усього світу. Відкриває збірник вертеп — традиційна святочна вистава, далі йдуть колядки — невід’ємний атрибут Святвечора. Розділ «Різдвяна казка» містить вірші, оповідання, казки українських та зарубіжних письменників.









у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
 Марини та Сергія Дяченків "Мігрант"





    Дяченки, М. та С. Мігрант: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. Я. Житіна. - Харків: Фоліо, 2012.— 348 с. - (Кращі письменники-фантасти Європи).

    Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті — він мігрував з Землі. Два останні роки його життя вилучено в якості сплати за візу, тому Андрій не пам’ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапив Андрій, наповзає тінь...
    Роман «Мігрант, або Вrevi Finietur» Марини та Сергія Дяченків продовжує цикл «Метаморфози», але при цьому являє самостійний твір. Також до книги увійшли повість «Електрик» і оповідання «Самум».






(17.12. - 23.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Роальда Дала "Матильда"



    Роальд, Д. Матильда / Дал Роальд; перекл. В. Морозова; іл. К. Блейк. - К.: А-БА-БА-ГА-МА-ГА, 2009. - 270 с.

    Матильда - геніальна маленька дівчинка, але, на жаль, її родичі так не вважають. Для них вона приносить лише зайві клопоти, головний біль і вона зовсім не така як вони. І Матильда приймає рішення перевиховати своїх обмежених і зациклених на собі родичів, а заодно і просто жахливу директрису школи пані Транчбул ...
    У 1988 році «Матильду» було названо найкращою книжкою для дітей.
«Матильда» - найпопулярніша книга Роальда Даля, одного з літературних батьків Джоан Ролінг, яка написала про Гаррі Поттера ...






у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Крістофера Паоліні "Ерагон. Брізінгр, або Сім обіцянок Ерагон й Сапфіри"




    Паоліні, К. Спадок: Ерагон Брізінгр, або Сім обіцянок Ерагон й Сапфіри: роман. Кн.З / Крістофар Паоліні; під ред. О. Ушкалової; іл. В. Сімонов. – Х.: Ранок, 2009. – 102 с. іл. (Світовий бестселер).

    Під час битви з iмпеpiєю на Палаючій piвнині Ерагон та його дракон Сапфіра ледь не загинули. Вершник готовий завдати удару у відповідь, але на заваді стоять його обіцянки.
    Найперше — це обіцянка своєму двоюрідному братові Рорану визволити його кохану Катріну з полону короля Галбаторікса. Але не тільки це. Ерагон дав клятву вipнocтi i варденам, i ельфам, i гномам. Тож коли тривога охоплює повстанців i небезпека чатує на них з ycix боків, Вершник дракона має зробити свій вибір — вибір, що визначить його долю не тільки на просторах імперії, а й поза ними, вибір, що згодом стане для нього справжнім випробуванням.
    Ерагон — одна-єдина надія на звільнення від тиранії. Чи зможе цей звичайний юнак об’єднати армію повстанців i здобути перемогу над королем?

 

    
(10.12. - 16.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Євгена Гребінки "Байки та вірші"


   Гребінка, Є. Байки та вірші: [для серед. та ст. шк. віку] / Є. Гребінка; упоряд. і передм. Г. Малько; іл. В. Дунаєвої. — К.: Школа, 2009. - 224 с.: іл.

    До видання увійшли твори відомого українського байкаря, поета, прозаїка Євгена Гребінки (1812-1848). Простота й легкість стилю, влучні характеристики персонажів зробили популярними байки Є. Гребінки. Його роман «Чайковський», присвячений подіям визвольної війни 1648-1654 років, Іван Франко називав улюбленим твором галицько-руської молоді 60—70-х років.









 
у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Григорія Квітки-Основ'яненка "Сватання на Гончарівці"



   Квітка-Основ’яненко, Г. Ф. Сватання на Гончарівні: повісті, п’єси / Г. Ф. Квітка-Основ'яненко; худ. А. С. Ленчик. — Харків: Фоліо, 2008. — 351 с. — (Українська класика).

   Григорій Квітка-Основ’яненко (1778—1843) — перший український прозаїк, талановитий драматург, творчість якого мала значний вплив на розвиток української літератури. Головним творчим принципом Квітка-Основ’яненко вважав «писання з натури», про те, що було йому знайоме і близьке. А знав він найкраще і любив свою рідну Харківщину, її природу, звичаї її мешканців, які стали героями його творів.
    Творчий доробок письменника складають комедії, повісті та оповідання, більшість яких здобули визнання сучасників та зберегли свою художню цінність до наших днів.
   До збірки ввійшли повісті «Маруся», «Козир-дівчина» і «Конотопська відьма» — один з перших творів у європейській літературі так званої химерної прози, а також популярні драматичні твори письменника: «Шельменко-денщик» і «Сватання на Гончарівці».







(03.12. - 09.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 Ірини Чуйко "Чорний кіт на снігу"



     Чуйко, І. Чорний кіт на снігу: вірші для дошк. та мол. шк. віку / Ірина Чуйко; худ.: О. Гаврилик, А. Заморока. - Тернопіль: Терно-граф, 2009. - 16 с.: іл. - (Б-чка "Рушника", №11).

    Вірші молодої поетеси з Тернополя Ірини Чуйко для вас, юні друзі.
    Вони надихають радістю і добром.

  







у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
 Чарлза Діккенса "Різдвяні повісті"


 

    Діккенс, Ч. Різдвяні повісті / Чарлз Діккенс: для серед. і ст. шк. віку / пер. з англ. О. Мокровольського. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан; К.: Веселка, 2007.- 464 с. –(Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах «Світовид». Література ХІХ століття.)