Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
                   
  
  Лущевська, О. Найкращі друзі: для серед. шк. віку / Оксана Лущевська; іл. Н. Гайди. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 172 с.: іл. – (Класні Історії).
  
      
Ксеня, дівчинка iз провінційного українського містечка, має вірного друга, котрий мешкає за океаном. Ерік i Ксеня листуються з того часу, як дівчинка відвідала англомовний тa6ip у Сполучених Штатах. Ксеня мpiє про зустріч з Еріком - i мрія збувається. Ерік приїжджає в Україну, на гостину до Ксені. Але не сам... Із галасливим товариством, яке, хоч i дуже приємне, однак постійно не дає найкращим друзям, Epiкy i Kceнi, залишитися наодинці.










    Ковальська, К. Канікули прибульців із Салатти: для мол. шк. віку / Ксенія Ковальська; іл. О.Мазур. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2010. – 268 с.: іл. – (Планета прибульців).

    У дітей на далекій планеті Салатта, виявляється, так само є канікули! I їx треба провести весело i з користю. Отож Го, Гоо та Гооо на старенькому міжпланетному човнику вирушають у подорож Всесвітом. I треба було ж статися такому, щоб дідусь Карпо, гукаючи на своїх кіз Кашу i Лялю “Го-го, коза!”, мимоволі запросив прибульців у гocтi. А відтак уже почалися їхні спільні пригоди. Taкi, що ого-го!







    Дерманський, С. Чудове Чудовисько в країні жаховиськ: повість / Сашко Держанський; вступ. іл. І.Малковича ; іл. М. Паленка. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. – 288 с. : іл.
   
    «Це друга книжка майбутньої трилогії «Чудове Чудовисько». Щиро вважаю, що цією повістю Сашко Дерманський починає справджувати найсміливіші надії на ycпix нової української дитячої літератури... Після прочитання рукопису мене від радосі аж розпирало. Засмучувало одне: я не мав з ким поділитися нею, адже на той час ніхто ще книжки не читав. Я зателефонував авторові i не менше двадцяти хвилин «ocпівував» його нову повість. Toдi примчав додому i запропонував рукопис синoвi. Далі не спав до третьої ночі, вдоволено наслухаючи, як він нестримно сам до себе гигоче, i вгадував, про що сааме він у цю мить читає. Я мало не пурхав, коли син, дочитавши, зaбiг до мене i ми напівпошепки - бо ж yci давно сплять! — смакували найефектніші епізоди i мріяли про український Голлівуд, адже «Чудове Чудовисько в Kpaїнi Жаховиськ» ще й надзвичайно кінематографічна piч... А тепер ось не можу дочекатися, коли цю книжку нарешті надрукують, щоб i ви, любі читачі, змогли втішно порозкошувати...»
Іван Малкович



    Нестайко, В. З. Пригода в кукурудзі: оповідання / Всеволод Нестайко; іл. Ю. Радіч-Деми- дьонок. — К.: Країна Мрій, 2012. — 208 с.: іл.

    До пропонованої збірки класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка ввійшли найкращі оповідання, які публікувалися в періодиці та включалися до збірнків протягом десятків poкiв i тільки вперше були зiбpaнi під однією палітуркою. Переживаючи яскраві пригоди з маленькими героями оповідань, юний читач пізнаватиме світ, довідуючись, чим відрізняються правда i кривда, як залишатися оптимістом у найскладніших ситуаціях, а головне — що таке справжня дружба.
    Для дітей молодшого шкільного віку.









    Распе, Р. Е. Пригоди барона Мюнхаузена : для мол. шк. віку / Рудольф Еріх Распе ; пер. знім. В. Левицьксї; іл. В. Котлярова. – К.: Країна Мрії, 2012. – 128 с.: іл.


    Сміливий i вигадливий барон Мюнхаузен із захопленням розповідає читачам про своє неймовірні пригоди. Тільки чомусь мало хто вірить у правдивість його icтоpiї.
    Для дітей молодшого шкільного віку.












    Дерманський, С. Чудове Чудовисько: повість / Сашко Держанський; іл. М. Паленка. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2008. – 270 с. : іл.


    У новій захоплюючій пoвicтi Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Coнi з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити cім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну Жаховиськ. Безліч пригод i небезпек спіткає гepoїв, але справжня дружба творить дива...
    Це четверта дитяча книжка одного з найталановитіших молодих українських письменників.









    Шевчук, В. Дім на горі: роман / Валерій Шевчук; обкл. Р. Ольбінський. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. – 558 с. – (Перлини сучасної літератури)
.


















    Малик, Г. Вуйко Йой i Страшна Велика Кука: повість: для дітей мол. та серед. шк. віку / Галина Малик; худ. Л. Корж-Радько. — К.: Грані-Т, 2011. — 136 с.: іл. («Сучасна дитяча проза»).


    Кожна дитина любить i має потребу вигадувати — чи якусь icropiю, чи уявного друга, котрого ніхто з дорослих не може побачити. Фантазія — це те, чого начебто не існує... однак воно все ж є. Вигадка — дуже вимоглива панянка, адже вона хоче не тільки початися, а ще й бути завершеною, цілісною.
    Персонажі нової книги Галини Малик про вже знайомого всім вуйка Йойя вигадали Куку, проте не повністю, не до кінця. Виникло ТЕ, чого ніхто не знає: яке ВОНО? де живе? що полюбляє? Навіть невідомо, чи ВОНО добре, чи зле. А крім «вигадниківв», зарадити ніхто не може.
    Яким буде уявний друг вашої дитини, залежить тільки від неї самої. Однак вiн напевне буде ідеальним, адже матиме все найкраще. Як Страшна Велика Кука, яка насправді виявилася зовсім не страшною i не такою вже й великою. До того ж, її дуже потребує гамірлива компанійка вуйка Йойя. А Кука й сама розуміє, як добре знайти себе i бути собою
.



    Паоліні, К. Спадок: Ерагон Брізінгр, або Сім обіцянок Ерагон й Сапфіри: роман. Кн.З / Крістофар Паоліні; під ред. О. Ушкалової; іл. В. Сімонов. – Х.: Ранок, 2009. – 102 с. іл. (Світовий бестселер)
.


    Під час битви з iмпеpiєю на Палаючій piвнині Ерагон та його дракон Сапфіра ледь не загинули. Вершник готовий завдати удару у відповідь, але на заваді стоять його обіцянки.
    Найперше — це обіцянка своєму двоюрідному братові Рорану визволити його кохану Катріну з полону короля Галбаторікса. Але не тільки це. Ерагон дав клятву вipнocтi i варденам, i ельфам, i гномам. Тож коли тривога охоплює повстанців i небезпека чатує на них з ycix боків, Вершник дракона має зробити свій вибір — вибір, що визначить його долю не тільки на просторах імперії, а й поза ними, вибір, що згодом стане для нього справжнім випробуванням.
    Ерагон — одна-єдина надія на звільнення від тиранії. Чи зможе цей звичайний юнак об’єднати армію повстанців i здобути перемогу над королем?





    Паоліні, К. Спадок: Ерагон. Спадок, або Склеп Душ: роман. Кн. 4 / Крістофер Паоліні; уклад., переклад: О. Ушков, Л. Ушаков, И. С. Горпинченко. – Х.: Ранок, 2012. – 1087 с.: іл. (Світовий бестселер).


    Довгі місяці тренувань i чимало перемог породжують надію, та водночас приносить втрати й розбивають серця. Утім головна битва Ерагона й Сапфіри ще попереду — Вершник i його дракон мають здолати Галбаторікса. Другого шансу не буде, i, кpiм них, на це не може зважитися нixто. Чи знищать вони ненависного короля, чи відновлять справедливістъ в Алагезії? I яку цiнy доведеться за це сплатити?








    Юр’є, Ж. Свято повного місяця...: казкові icтopiї / Женев’єва Юр’є;пер. з фр.; худож. Л. Жуанніго. — К.: Махаон-Україна, 2009. — 80 с.: іл. — («Жили co6i кролики...»).














    Кіплінг, Р. Метелик, який тупнув ніжкою: для мол. шк. віку / Редьярд Кіплінг; пер.з англ. В. Чернишенко; худ. В. Штанко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. – 29 с.: іл.















    Князі України / авт.-упоряд. Ф. Левітас; худ. О. Кононученко. — 4-те вид., випр. — К. : Казка, 2012. — 64 с. : іл. — (Легенди та перекази).


    Книжка містить адаптовані для юних читачів легенди та перекази про видатних князів Pyci-Украни. Завдяки цікавому викладу, оригінальним ілюстраціям княжа доба вітчизняної icтopiї постає в усій своїй кpaci та величі.










    Українські князівни / авт.-упоряд. Ф. Левігас, С. Левітас; худ. Р. Кононученко. — 3-те вид., випр. — К. : Казка, 2012. — 64 с.: iл. — (Легенди та перекази).


    Книжка містить адаптовані для юних читачів легенди та перекази про видатних українських князівен, що стали відомі завдяки своїй мудрості, кpaci та доброчинності й покинули неповторний слід у вітчизняній icтopiї.










    Княгині України-Pyci / авт.-упор. С. Левітас; худ. О. Кононученко. — К.: Казка, 2010. — 64 с.: іл. — ( «Легенди та перекази»).


    Книга містить адаптовані для юних читачів легенди та перекази про видатних українських княгинь-іноземок, які прославилися завдяки своїй мудрості, кpaci та доброчинності й залишили неповторний слід у вітчизняній істopiї. Це видання стане додатковим джерелом інформації для вcix, хто прагне збагатити свої знания та осягнути величне минуле України-Pyci.
 





 


    Бессон, Л. Артур i війна двох світів: роман / пер. з франц. Є. Морозова. — К.: Махаон-Україна, 2007. — 320 с.

    Щоб зберегти кохання прекрасної принцеси Селенії, Артур ладен стати до бою проти Урдалака як у свiтi мініпутів, так i у великому справжньому світі.












    Бессон, Л. Артур i помста Жахливого У / Люк Бессон; пер. з фр. Є. Морозової. — К.: Махаон-Україна, 2010. — 320 с.















    Бредбері, P. Кульбабове вино: повістъ / Рей Бредбері; пер. з англ. В. Митрофанова. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. — 328 с.— (“Горизонти фантастики”)


















    Бредбері, P. Марсіанські хроніки: повість / Рей Бредбері; пер. з англ. О. Тереха. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. — 296 с. — (“Горизонти фантастики”)
















    Стругацький, A. i Б. Малюк: повість / Аркадій і Борис Стругацькі; пер. з рос. А. Сагана; за заг. ред. Б. Щавурського. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. — 212 с. — (“Горизонти фантастики”.)
















    Стругацький, A. i Б. Хлопець iз пекла: повість / Аркадій і Борис Стругацькі; пер. з рос. А. Сагана; за заг. ред. Б. Щавурського. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. — 144 с. — (“Горизонти фантастики”)















    Стругацький, A. i Б. Пікнік на узбічі: повість / Аркадій і Борис Стругацькі; пер. з рос. А. Сагана; за заг. ред. Б. Щавурського. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011. — 240 с. — (“Горизонти фантастики”)
















    Шефер, Б. Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей: для серед. шк. віку / Бодо Шефер; пер. з нім. Н. Іваничук; іл. М. Шутурми. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2008. – 230 с.: іл.


    Дванадцятирічна дівчинка Kipa знаходить пораненого пса. Виявляється, пес yмiє говорити! Biн відгукується на кличку Maні i знає все про rpoшi. Дуже скоро й Kipa, прислухаючись до порад Maні, i сама стає справжнім фінансовим експертом i допомагає іншим правильно розпоряджатися грошима.









    Шефер, Б. Кіра й таємниця бублика, або формування характеру за сім кроків: для серед. шк. віку / Бодо Шефер; пер. з нім. Н. Іваничук; іл. М. Шутурми. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2009. – 229 с.: іл.


     Життя Kipи цілком змінилося після того, як вона врятувала пса — чудового лабрадора Мані. Пес умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати i розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри - i вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати - адже для цього потрібно знати ciм правил життя...  








    Франко, I. Сойчине крило : із записок відлюдника: [для ст. шк. віку]. / Іван Франко. - Львів: Aпріорі, 2012. - 88 с.: портр.
    
    В оповіданні відомого українського письменника Івана Франка “Сойчине крило” розповідається про тремтливу та пристрасну icторію першого кохання, яке обірвалося так само раптово, як i спалахнуло...
Рекомендовано програмою загальноосвітньої школи з української літератури.











    Вілсон, Д. Дитина-валіза / Джаклін Вілсон; перекл. В. Чернишенка; іл. Г. Осадка. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдана, 2010. – 149 с.: іл. – (Дівчатка Джаклін).

    «Дитина-Валіза» — це надзвичайно зворушлива icтopiя.дівчинки на iм’я Андреа. Її батьки розлучилися, живуть на різних кінцях Лондона i мають нові родини. Та Андреа не хоче розлучатися нi з мамою, нi з татом, тож їй доводиться жити по тижню то в одному, то в іншому будинку. Вона страждає, зриває злість на інших, замикається в co6i. Але минає час — i Андреа знаходить вихід, вона вчиться жити по-новому, i це їй вдається.
    Така от вона, сила дитинства!








    Вілсон, Д. Зірка з ліжка та сніданку / Джаклін Вілсон; перекл. В. Чернишенка; іл. Г. Осадка. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдана, 2011. – 224 с.: іл. – (Дівчатка Джаклін).

    "3ipкa з ліжка та сніданку" ("The Bed and Breakfast Star") розповідає про ще одну дивовижну дівчинку — Ельзу. Ельза Mpiє стати відомою комедіанткою i постійно вигадує кумедні й не дуже жарти... Вона має маму, вітчима, а ще напівбратика i напівсестричку. Вона любить маму, любить сестричку Піппу, але трохи менше, братика Генка — ще трохи менше, i геть не любить вітчима. Та все йшло добре, доки той не втратив роботу i родина не опинилася на самому дні. Без роботи, без грошей, без надії вибратися зi скрути, Ельза з родиною опиняється у готелі з ліжком та сніданком, серед бідноти та eмirpaнтiв. Але знаєте що?
    Ельза таки змогла стати відомою.
    Прочитайте — i дізнаєтесь, як саме.







  
  Вітчер, M. Джено i біла руна Золотого Кречета: для серед. шк. віку / Муні Вітчер; пер. з італ.: А. Перепадя, О. Мокровольський. - К.: Махаон-Україна, 2012. - 560 с.

    Знаменита італійська письменниця Myнi Вітчер продовжує захопливу розповідь про пригоди юного мага Джена Астора Венті. Вирушивши на пошуки батьків i брата, він здійснює другу подорож у чарівний світ. Проте Джено й уявити co6i не міг, наскільки небезпечною вона виявиться. Пройшовши вci випробування, юний чapiвник потрапляє до далекої Ірландії, де друїд вручав йому рятівний магічний предмет. А у вирішальну мить хлопчикові допоможе Золотий Кречет: він принесе половинку давньої білої руни, здатної змінити долю ciм’ї Астор Венті.








    Верн, Ж. П’ятнадцятирічний капітан : роман :[для серед. та ст. шк. віку] / Жюль Верн ; пер. з фр. П. Соколовського ; іл. В. Дунаєвої. — 3-те вид., без змін. — К.: Національний книжковий проект, 2011. — 416 с.: iл. — (Бібліотека шкільної класики).

    Пригодницький роман відомого французького письменника Жуля Верна розповідає про Діка Сенда — хороброго, талановитого юнака, який після загибелі капітана взяв на себе командування шхуною. Дік разом зi своїм невеличким загоном здійснив подорож Анголою (Екваторіальна Африка), щоб урятувати людей. Ця, сповнена смертельних небезпек, мандрівка закінчилася щасливо.










    Стівенсон, P.-Л. Острів скарбів: роман: [для серед, шк. віку] / Роберт- Льюїс Стівенсон ; пер. з англ. Ю. Корецького ; iл. В. Дунаєвої. — 3-те вид, без змін. — К.: Національний книжковий проект, 2011. — 288 с.: іл. — (Біблютека шкільної класики).

    Суперпопулярний роман Роберта-Льюїса Стівенсона про морські пригоди піратів i чесних англійських джентльменів, що вирушають на пошуки скарбів.












    Турянський, О. Поза межами болю: для старш. шк. віку / Осип Турянський; передм. Приліт. JI. Слободянюк; худ. оформл. Т. Кущ. — К.: Національний книжковий проект, 2011. — 272 с.: іл. — (Бібліотека шкільної класики).

    Турянський Осип Васильович (1880—1933) — західноукраїнський прозаїк, який працював також у поетичних i критичних жанрах, перекладав з іноземних мов.
    У це видання вміщено повість-поему «Поза межами болю» та роман «Син землі».
    Автобіорафічна поема в прозі «Поза межами болю» про трагічні події Першої світової війни була написана в 1917 році в Taбopi військовополонених в Італії. Вона хвилює людські серця, просвітлює душу високим безжальним трагізмом i осудом будь-якої війни.
    Роман «Син землі» відрізняється від інших творів письменника виразним романтичним спрямуванням, для нього характepнi піднесеність, висока емоційна напруга, співучість i ліризм. Перед нами не роман-хроніка. не епопея побуту й звичаїв, не художньо об’єктивна картина icтopiї, а пісня — хвала людській мужності, чистому i по-справжньому красивому коханню.






    Ібсен, Г. Ляльковий дім: п’еси / Генрік Ібсен; пер. з нар. О. Сенюк; худ.оформлю. Б. Бублик. — Харків: Фоліо, 2011. — 346 с.: порт. — (Б-ка світ. літ-ри).

    Генріх Ібсен (1828—1906) — «володар дум», драматург, чиї п’еси стали явищем на рубежi XIX—XX століть i дoci не сходять зi сцен ycix театрів cвiтy. Реалізм, напружений сюжет i яскраві персонажі, накреслені пером Майстра, — не даремно Ібсена називали «Фройдом драматургії». Сила таланта дозволила йому органічно поєднувати у своїй творчості найрізноманітніші, навіть полярні, теми й ідеї, що й знайшло своє відображення в п’есах «Підпори суспільства», «Ляльковий дім», «Привиди», «Дика качка», що ввійшли до цієї книжки.










    Kyпpiн, О. Білий пудель : для серед, шк. віку / Олександр Купрін; пер. з рос., упоряд. та передмова О. Таранченко; іл. Т. Кущ. — К.: Національний книжковий проект, 2011. — 192 с.: iл. — (Дитячий світовий бестселер).

    «Людина прийшла у cвіт для безмірної волі творчості i щастя» — ці слова видатного російського письменника O.I. Kyпpiна (1870-1938) можна було б взяти епіграфом до yciєї його творчості. Великий життеєлюб, він вірив, що життя стане кращим, i мріяв, що прийде час, коли всі люди будуть щасливими. O. I. Kyпpiн — визнаний майстер короткого оповідання, автор чудових повістей, в яких змальована широка, різноманітна картина російського життя кінця минулого століття i початку нинішнього.
    До книжки увійшли твори O. I. Kyпpiнa «Білий пудель», «Гранатовий браслет», «Олеся».







    Осмир Магура. Переродження: містико-реалістична повість. - Львів: Aпpiopi, 2012. - 112 с.

    Що таке життя i для чого воно? Багато людей не замислюється над цим, а дехто задумується над цим питанням в часи скрути або перед смертю. Багато мислителів від найдревніших часів цьому питанню присвячують усе своє життя. А перед головним героєм пoвicтi, молодим i перспективним, воно постало на межі душевного зриву. Biн хотів проблему залишити у Карпатах, але потрапляє у круговерть карпатської мicтepiї, в якій межа між дійсністю i фантастикою розчиняється. Дійсність набуває іншого змісту, магія стає буденністю. А зрештою, що таке дійсність i де вона? I так виглядає, що життя між світами нашому герою сподобалось.
    Пoвicть пройнята розширеним світоглядом, яким може оволодіти будь-яка людина, незалежно від природних задатків. Адже відомо, що Людина використовує свій мозок тільки на 5%, бачить навколишній світ, включно i3 допомогою різних приладів, тільки до 5%. А що є рештою? Потрібно переосмислити нашу дійсність з 5%, усвідомити це i перед Людиною відкриється велич i безмежність Божого творіння. Розширений світогляд дасть відповідь на одвічні проблеми запитання, які стоять перед Людиною i людською цивілізацією.
    Читайте, розширюйте свій світогляд i давайте co6i раду у житті, творіть своє щастя, щастя своєї ciм’ї, родини i народу.




    Рутківський, В. Джури і підводний човен: заключна книга трилогії «Джури» / Володимир Рутківський ; худ. М. Паленко. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. – 400 с.: іл.

    «Джури i підводний човен» — заключна книга захоплюючої історичної трилогії «Джури». У цьому романі Володимир Рутківський знову постає блискучим оповідачем i чарівником слова. На тебе, любий читачу, чекають неймовірні пригоди, шалені звитяги i нові відкриття. Разом з героями роману ти оборонятимеш Київ, перепливеш неприступні дніпровські пороги, poзвідаєш таємниці підземної Хортиці, штурмуватимеш Очаківську фортецю. Ти також дізнаєшся, як Санько допоміг Грицикові стати непереможним воїном-характерником, чому Демко Дурна Сила знову змінив своє прізвисько, i як Телесикові з Чорториєм вдалося винайти підводний човен i перепливти на ньому Чорне море. А небезпеки... На те вони й небезпеки, аби їх долати. На жаль, чудовий художник нашої трилогії Максим Паленко так перейнявся характерництвом, що в пошуках нових вражень вирушив у cyвopi козацькі мандри, у яких зламав coбi руку, i не встиг у призначений час завершити вcix ілюстрацій...






    Рутківський, В. Джури-характеристики: роман. 2-га книга трилогії «Джури». / Володимир Рутківський; худ. М. Паленко. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 448 с.: іл.

    «Джури-характерники» — друга книга захоплюючої історичної трилогії провідного сучасного українського письменника Володимира Рутківського. У новому гостросюжетному романі читачі зустрінуться зi своїми улюбленими героями з попереднього роману «Джури козака Швайки» — юним характерником Саньком та його вірним другом Грициком. Хлопці підросли, змужніли, i тепер нapiвнi з дорослими козаками беруть участь у військових виправах. У романі з’являється ще один відчайдушний герой — маленький характерник Телесик зі своєю дитячою ватагою. А небезпека й надалі чигає на кожному кроці...








    Рутківський, В. Джури козака Швайки: історична трилогія для дітей. Кн. І. / Володимир Рутківський; худ. М. Паленко. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 430 с.: іл.

    Уci ми знаємо iмeнa Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи.
    А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися?
На ці запитання ти знайдеш відповідь у новому гостросюжетному іторичному романі Володимира Рутківського — одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників. Його дивовижні герої — Грицик та малий волхв Санько, юний богатир Демко Дурна Сила, його мама-велетка, невловимий козак Швайка зi своїм вірним вовком Барвінком та їхні численні дpyзi — з честю виходять iз найскладніших ситуацій. А небезпека читає на кожному кpoцi, а надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною — майже нікого...







    Інноченті, М. Пірати Острова Туманів / Марко Інноченті; пер. з рос. В. Верховень; іл. С. Фраска. — X.: Прінт-Сервіс, 2011. — 128 с.: iл. — (Капітан Фокс).

    Познайомившись iз Piккi Ретом — безстрашним мишеням з добрим i відданим серцем, ваша дитина вже не зможе відірватися від захопливих пригод головного героя, що волею долі став членом піратського екіпажу під проводом шляхетного капітана Фокса. Перегортаючи сторінку за сторінкою, юний читач буде в захваті від неймовірної мужності i винахідливості бравої команди i сили духу маленького Piккi, який нapiвнi з бувалими моряками протистоїть каверзам підступних i жорстоких рептилій Імперії Великої Ящірки. Книги цієї cepiї призначені для дітей молодшого шкільного вікy та... їxнix батьків, не позбавлених почуття гумору!






    Гетьман, В.І. Українські Карпати: ландшафтно-рекреаційні ресурси / Володимир Гетьман. — Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2010,— 136 с.

    У книзі викладено конструктивно-теоретичні основи ландшафтно-рекреаційного природокористування, подано характеристику природно-ресурсного потенціалу ландшафтів Карпатського рекреаційного регіону, запропоновано визначення низки термінів, зокрема “рекреація”, “рекреаційний ландшафт”, “ландшафтно-рекреаційний ресурс” тощо. Значну увагу у виданні приділено можливостям розвитку екотуризму на природно-заповідних територіях Українських Карпат, зокрема національних природних парків і Карпатського біосферного заповідника.
    Для викладачів, студентів, фахівців туристичної галузі, природознавців, курортологів, туристів, а також краєзнавців і всіх, хто бажає відпочивати в Карпатах.






    Крижанівська, М. А. Дітям про футбол / М. Крижанівська. - Львів: Апріорі, 2012. - 48 с.: іл.( «Апріорі - дітям» )


    Футбол - найпопулярніша командна гра на планеті. Цей спорт розвивається на всіх рівнях - від дитячих змагань на галявині до футбольних баталій професіоналів.
    Про зародження футболу та його розвиток як командної гри, а також про основні правила гри в футбол читачі можуть довідатися з цієї книжки.












    Що необхідно знати кожному хлопчикові / під. заг. ред. Священика Олексія Грачова, лікаря-періатра; передм. священ. О. Грачова, лікар-педіатра. – Тернопіль: Тернопільська – Кретенецька єпархія, 2010. – 199 с.


    У цій книзі, призначеній для сімейного читання, з погляду православ’я висвітлюються важливі питання морального виховання дітей та підлітків.
    Книга застерігає хлопчика від так званих «шкідливих» звичок, які руйнують його тіло й душу, та допомагає набути корисних. Тут розглядаються деякі модні захоплення сучасних підлітків і дається їх духовна оцінка. Написана у формі повчальних розмов батька та сина (спочатку це п’яти-шестирічний малюк, наприкінці — чотирнадцятирічний підліток, майже юнак), книга легко читається, тому, сподіваємося, стане в пригоді як батькам, так і дітям.





    Що необхідно знати кожній дівчинці або бесіди про сокровенне / під. заг. ред. священика Олексія Грачова, лікаря-періатра; передм. священ. О. Грачова, лікар-педіатра. – Тернопіль: Тернопільська – Кретенецька єпархія, 2010. – 199 с.


    Книга розкриває найважливіші питання морального виховання дівчинки і призначена для читання в колі сім’ї. Особливу увагу приділено підготовці дівчинки до сімейного життя, здобуттю гарних звичок і якостей, необхідних майбутній дружині та матері. На сторінках книги із православної точки зору висвітлюються проблеми, що найбільше хвилюють дівчаток-підлітків: дружба і кохання, краса зовнішня і внутрішня, справедливість і милосердя, вибір життєвого шляху.
    Укладена в формі довірливих бесід мами з донькою (спочатку це маленька п’ятирічна дівчинка, а наприкінці їй майже п’ятнадцять років), книга читається легко й невимушено. Сподіваємося, вона буде корисною і батькам, і дітям.






    Іваницька, Д. Дітям про Україну: для мол. та серед. шк. віку / Дарія Івеницька; худ. оформ. В. Дзинари; фотогр.: Ю. Николишин, С. Тис, А. Кирчів, А. Майовський. - Львів : Апріорі, 2012. - 56 с.: іл.


    Книга запрошує читачів до захоплюючої мандрівки Україною.
    Ви побуваєте в різних куточках нашої Батьківщини, побачите, якою гарною є українська земля, яку багату і цікаву історію мають її міста і села.
    Нехай ваша мандрівка сторінками книги стане першим кроком до пізнання рідної землі, її історії та сьогодення. Гарного вам читання!









    Майхрич, Я. І. Друга книга користувача ПК / Ярослав Майхрич; іл. О. Майхрич. — Львів: СПД Майхрич Я. І., 2010. - 461с.: іл.


    Багатьом користувачам, які зробили перші кроки на шляху до впевненого спілкування з комп'ютером, потрібна книга, котра допомогла б знайти відповіді на питання, що постійно виникають в процесі роботи, пояснила значення комп'ютерних термінів, стала “настільним” довідником.
Саме таку “другу книгу користувача комп'ютера" (після самовчителя роботи) пропонує читачу автор.
    Ця книга є своєрідним продовженням посібника автора "Ваш учитель роботи на комп’ютері" і буде корисна усім, хто прагне стати кваліфікованим користувачем ПК.
    Ключові розділи посібника — налаштування ВІ0S, встановлення операційних систем Windows, редагування реєстру Windows, робота в операційній системі Linux, браузери Інтернету та програми електронної пошти, оптимальний вибір програмного забезпечення для роботи на комп'ютері, англо-український словник комп'ютерної лексики.






    Войтович, В. М. Міфи та легенди давньої України / Валерій Войтович; передм. С. Пінчук; післям. Г Дет’янчук; іл. В. Войтович. — Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2011. — 392 с.: іл.

    
    «Міфи та легенди давньої України» — захоплююча літературно-художня розповідь про дивовижний світ наших далеких пращурів, їхню високу духовність і єдність із Природою, рідйою Землею. Пером і пензлем автор малює яскраві міфічні образи, які, незважаючи на усілякі перешкоди, пережили віки і дожили до наших днів. Це — Сварог, Перун, Дажбог, Лада, Купало, Коляда, Берегиня та інші, а ще — величезна кількість демонологічних персонажів.
    Пропонована книга — то набуток багаторічної праці, який пропонується усім, хто цікавиться українським народознавством, з вірою і надією, що його належно поцінують як широкий загал читачів, так і мистецтвознавці.






    Фразеологічний словник / авт.-упоряд. Ю. Григор’єв; іл. І. Михайлова. - К.: Національний книжковий проект, 2010. — 176 с.: — (Мій перший словничок).


    Серія «Мій перший словничок» призначена для самостійного використання дітьми молодшого та середнього шкільного віку.
    Словничок стане незамінним помічником під час вивчення й засвоєння школярем фразеологічних зворотів української мови та їх значень.