Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
(26.11. - 02.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Зима: хрестоматія для позакласного читання"


     Зима: хрестоматія для позакласного читання / худ. оформл. О. І. Злобіної; мал. С. В. Попова. - Х.: Ранок-НТ, 2004. - 128 с.

   
Збірка містить твори видатних українських письменників, вірші, народні прикмети, прислів'я та приказки, загадки про красу зимової природи. У ній також розповідається про те, як святкують Новий рік у різних країнах світу.
  Для учнів і вчителів початкових класів, студентів педагогічних вищих закладів та педагогічних училищ, батьків.










у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Оксани Лущевської "Дивні химерики, або Таємниця старовинної скриньки"


    Лущевська, О. Дивні химерики, або Таємниця старовинної скриньки / Оксана Лущевська. - К: Грані-Т, 2009. - 80 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

    Справжня різдвяна казка від Оксани Лущевської.
   Коли б іще ставатися усіляким дивам, як не на Різдво? А коли ви святкуєте Різдво в далекому, заметеному снігом селі, слідуючи віковічним традиціям, то будьте певні: щось неймовірне обов'язково станеться.
   Ляля разом із своїми друзями вирішує розгадати таємницю старовинної скриньки і дивних створінь - химериків. Задля цього вони вирушають у небезпечну подорож...





(19.11. - 25.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Всеволода Нестайка "Дивовижні пригоди в лісовій школі.
Сонце серед ночі. Пригоди в Павутинії"



    Нестайко, В. З. Дивовижні пригоди в лісовій школі: Сонце серед ночі. Пригоди в Павутинії / В. Нестайко; мал. В. Харченка. - Х.: Школа, 2008. - 208 с.

    Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання.




 

у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
     Богдана Жолдака "Капосні капці"


 
 
      
Жолдак, Б. Капосні капці: кіноказка: [для мол. та серед. шк. віку] / Богдан Жолдак; худ. Марія Кисельова. - К.: Грані-Т, 2008. - 80 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

   Іван Франко переповів свого часу сповнену дивовижних пригод східну історію про Абу-Касимові капці, котрі завдали чимало клопотів їхньому власникові, аж доки, врешті-решт, звели його в могилу. Утім, по смерті оголосили-таки через це Абу-касима - такого бідного, що мав лише ті капці - святим...
    Гадаєте, на тому історія скінчилася? Ох, ні! Виявляється, згодом доля занесла оті злощасні капці в Україну, і тут з ними теж було чимало мороки. Якої саме і що з того врешті-решт вийшло - це відстежив у своїй новій пригодницькій повісті відомий сучасний український письменник Богдан Жолдак. І його історія вийшла динамічною, як гостросюжетний фільм!





(12.11. - 18.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Михайла Слабошпицького "Норвезький кіт у намисті"


   Слабошпицький, М. Норвезький кіт у намисті: оповід. та казки / М. Слабошпицький; мал. О. Міщенка.— К.: Веселка, 1996.— 127 с.: іл.

     Хто з вас чув про африканського папугу жако чи бачив норвезького кота ... в намисті? А може, бував колись у хаті, де живуть страхи? Ні? Тоді запрошуємо вас до цієї надзвичайно доброї, зворушливої, усміхненої, трохи таємничої книжки і обіцяємо: ви не пошкодуєте.







 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Антологія творів зарубіжних письменників для дітей та юнацтва "Синій птах"


       Синій птах: антологія зарубіжних письменників для дітей та юнацтва: для мол. та серед. шк. віку / переклад Н. Павловської; худ.: А. Куртяк. - К.: АВІАЗ, 2011. - 256 с.: іл.













 


(05.11. - 11.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:
 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Цар Соловей "Літературні казки українських письменників"


    Цар Соловей. Літературні казки українських письменників. У 2-х томах / Упоряд. П.Ф. Бондарчук. — Д.: Донбас, 2011. — Том 1. — 384 с.: іл.
    
    До збірки ввійшли кращі літературні казки (у віршах і прозові) українських письменників минулих часів, серед яких: Петро Гулак-Артемовський, Леонід Глібов, Марко Вовчок, Степан Руданський, Іван Нечуй-Левицький, Панас Мирний, Іван Франко, Леся Українка та інші класики української літератури.
    Твори навчають дітей любові до рідного краю, рідної мови, добру та справедливості.





 у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Кира Буличова "Подорож Аліси"

   
  
   Буличов, К. Подорож Аліси: aантастична повість: [для мол. та серед. шк. віку] / К. Буличов; пер. з рос. Є. П. Литвиненка; іл. Є. Т. Мігунова. — К.: Школа, 2008. — 304 с.: іл. — (Моя улюблена книжка).
  
      
Головна героїня фантастичної повісті одного з найпопулярніших фантастів 80-х років XX ст., лауреата Державної премії СРСР Кира Буличова — дівчинка з XXI століття Аліса (добре відома читачам за мультфільмом «Таємниця третьої планети»), яка разом зі своїми дорослими друзями мандрує на інші планети і з якою стаються найнеймовірніші події.