Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(29.10. - 04.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Василя Струтинського "Таємниця квітчаного міста"


      Струтинський, В. Таємниця квітчаного міста: оповідання, казки, вірші, загадки / В. Струтинський; худ. О. Кошель. - Чернігів: Десна, 1992. - 48 с.












у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Л. Українки "Вибране"


    Українка, Л. Вибране: для серед. та ст. шк. віку / Упорядкув. текстів, передм., підготов. комент., прим. та навч.-метод. матеріалів Л. Мірошниченко. — К.: Школа, 2008. — 367 с.: іл.

     До хрестоматії увійшли вибрані твори Лесі Українки: поезія, поеми, проза, драми. Добір поданих текстів зумовлений шкільною програмою з української літератури та рекомендаціями з позакласного читання. Науково-методичний «Додаток до прочитаного» містить біографічні й літературознавчі матеріали, що допоможуть читачеві грунтовніше вивчити життєвий і творчий шлях письменниці, а також орієнтовні теми творів, рефератів, усних доповідей і тезові плани до них.







(21.10. - 28.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 "Промоклі чоботи та інші негаразди"


    
Промоклі чоботи та інші негаразди: для дітей мол. та серед. шк. віку / іл.: У. Золотухіна, Г. Рогова. — X.: Ранок, 2012. — 168 с.: іл. — (Швидка допомога).

    Серія «Швидка допомога» зацікавить школярів молодших і середніх класів, котрі час від часу потрапляють у різні неприємні ситуації, — забувають гроші на проїзд у транспорті, гублять ключі, або випадково псують товар у магазині. Проте, безвихідних ситуацій не буває. А от як навчитися блискавично реагувати на такі халепи та ше й запобігати їм — розповість ця книга.




 
 




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Нелє Моост "Моллі Махлюй. Щасливої подорожі, маленька чарівнице!"


 

    Моост Нелє "Моллі Махлюй. Щасливої подорожі, маленька чарівнице!". - К.: Грані-Т, 2007. - 96 с.: іл.















(15.10. - 20.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Борис Грінченко "Вибрані твори"

 
  
  Грінченко, Б. Д. Вибрані твори: вірші. Оповідання / Упоряд., вступ. ст. і приміт. В. Ф. Погребенника. - Львів: Каменяр, 2004. - 192 с.: портр. - (Шк. б-ка).
    
    До збірки увійшли кращі вірші та оповідання видатного українського письменника, в яких з проникливою теплотою змальовано духовний світ людей праці, зокрема молоді, розкрито їх прагнення жити по-людськи, бути корисними суспільству, народові.
    Для дітей середнього шкільного віку.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Тамари Крюкової "Гордівниця"


 

    Крюкова, Т. Ш. Гордівниця: роман: для дітей серед. та ст. шк. віку / Тамара Крюкова; пер. А. Зіньківська; іл.: Н. Гордієнко, А. Савицька. — X.: Ранок, 2012. — 400 с.: іл. - (Дівоче фентезі).

    «Гордівниця» — це перша з семи історій про пригоди в світі фентезі. На сторінках цього гостросюжетного роману оживають легенди. Кинувши виклик долі, героїня книг Злата пізнає таємниці Всесвіту.
    На шляху до щастя їй доведеться пройти крізь труднощі і негаразди, чари і чорну магію, дізнатися ціну дружбі, любові та зради, відкрити для себе сенс життя...
    У захоплюючій казці «Закляття гномів» красуня Злата потрапляє в астральний світ у пошуках відповідей на чарівні загадки. Через безліч пригод прекрасну героїню веде одне бажання — знову зустрітися з коханим принцом, якого вона колись несправедливо образила.
    Якщо Ви прочитаєте цю книгу разом з дитиною, то і самі отримаєте величезне задоволення і по-новому поглянете на чарівну сторону власного дитинства.


(8.10. - 14.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Українські народні казки: "Про богатиря Сухобродзенка і Настасію Прекрасну"


    Українські народні казки: Про богатиря Сухобродзенка і Настасію Прекрасну. — Донецьк: TOB ВКФ "БАО", 2004. — 288 с.

    В збірник увійшли кращі казки українського народу. Соціально-побутові, чарівні, казки-байки, казки про звірів, багаті на фантазію, містять глибоку народну мудрість. Це видання буде гарним подарунком кожній сім'ї.




 




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Нелє Моост "Моллі Махлюй. Ти зможеш, маленька чарівнице!"



    Моост, Н. Моллі Махлюй. Ти зможеш, маленька чарівнице! [Текст] / Н. Моост; іл. К. Фьолькер; пер. з нім. Н. Сняданко. - К.: Грані-Т, 2007. - 104 с.: іл.

    Моллі хоче вчитися у школі для особливо обдарованих і старанно вправляється у чаруванні. Але підла Труд Злуд пише листа до екзаменаційної комісії і вимагає термінового запровадження найскладніших вступних іспитів. Моллі стає страшно, і вона вчиться ще інтенсивніше. Поштар Пауль хоче допомогти їй, позичає у Труд Злуд чаклунську силу і організовує турнір магів. Але на початку, замість того, аби підтримати Моллі, він лише додає їй невпевненості у собі. Чи вдасться маленькій чарівниці, попри все, скласти вступний іспит?
    Третя книга магічних пригод маленької чарівниці Моллі Махлюй від авторки ілюстрованого бестселера Нелє Моост.




(1.10. - 7.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Хрестоматія для позакласного читання "Осінь"



 
   Осінь: Хрестоматія для позакласного читання / Уклад. Г. Ю. Рогінська. — Харків: Ранок-НТ, 2003. — 128 с.
   
     Збірка містить твори видатних українських письменників, вірші, народні прикмети, прислів'я та приказки, загадки про красу осінньої природи.
    Для учнів і вчителів початкових класів, студентів педагогічних вищих закладів та педагогічних училищ, батьків.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Братів Капранових "Зоряний вуйко"


    
   Брати, К. Зоряний вуйко: оповідання / Брати Капранови.—К.: Гамазин, 2009. — 392 с.

    Чи можуть у майбутньому знову з'явитися чумаки?
    Так — відповідають брати Капранови. З кожним роком сонце все лютіше палить землю, і не виключено, що людям врешті-решт доведеться заховатися від нього у глибокі катакомби. Але і тоді знайдуться сміливці, які збиратимуться у валки і знову ходитимуть по сіль — через покинуті міста, висохлі річища та озера. І так само, як колись, подорожі їхні будуть повними пригод і небезпек...
    А може все буде зовсім інакше — людство навчиться жити у згоді з природою, засвоїть інші планети і галактики. Тоді для захисту космічних українців буде створена Українська Галактична служба, а агент цієї служби — Мамай — героїчно боротиметься з міжпланетними терористами.
    У цій книзі є багато варіантів майбутнього, але найцікавішою виявиться незвичайна, магічна версія сьогодення.
    Чи може ти думаєш, що справжня магія залишилася лише у минулому?