Видавнича діяльність / 2012 / "З любов'ю і книгою до дітей"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

 



Природа сказала жінці:
будь прекрасною
якщо можеш
мудрою,
якщо хочеш?
але розсудливою ти повинна бути неодмінно. (П. Бомарше)


     Жінка, про яку ми хочемо вам розповісти володіє усіма цими чеснотами. Вона – прекрасна, мудра і розсудлива. Тож природа щедро наділила її своїми дарами. тай до цих рис можна додати ще чимало. Бо ж ця жінка має дар – вона володіє мистецтвом бути Жінкою. Мова піде про Лесю Богданівну Максимчак). Її добре знають у місті Підгайці і за його межами. Ото ж …
    Це було давно – 30 років тому. Ми не хочемо казку розповідати, ми вам хочемо про нашого ювіляра розказати. Ото ж – 30 років тому поріг Підгаєцької бібліотеки переступила молода, дуже скромна, дуже симпатична дівчина, випускниця Теребовлянського училища культури. Оце і була наша шановна ювілярка. Правда, кликали її тоді просто – Леся. Приймали на посаду Лесю. Це було року 1982. І от з тих пір приросла серцем і душею пані Леся до улюбленої справи. Скільки ж любові треба мати до своєї професії, що ж це за серце таке, щоб протягом 30 років нести цю нелегку, дуже важку ношу, жодного разу не зрадивши її і собі.
   Бібліотека, яку вона очолює зміцнює свої позиції, колектив працює злагоджено, дружно, напрацьовуючи нове, продовжуючи добрі традиції попередників і гідно служить дітям.
  На сьогодні у бібліотеки є віддані прихильники, сформувалося коло справжніх поціновувачів гарної книжки, дружнього спілкування, які приходять у свою улюблену бібліотеку, щоб відкрити для себе щось незвичайне, віднайти приємних співрозмовників, доброзичливих та привітних бібліотекарів.
    Леся Богданівна працює над вихованням у дітей любові до книги і читання. І це її вдається, адже серед лауреатів Всеукраїнського, обласного конкурсів «Найкращий читач України» неодноразово перемагали цікаві, творчі читачі-діти з Підгаєцького району та центральної бібліотеки для дітей. А юні шевченкознавці з Підгайців неодноразово дивували нас своїми неординарними, творчими роботами, надісланими на конкурс. Ювілярка є ініціатором організації для користувачів численних цікавих зустрічей з відомими літераторами, творчими людьми Підгаєцького краю.
     Працюючи на посаді завідуючої районною бібліотекою для дітей, Леся Богданівна веде велику роботу з надання методичної допомоги бібліотекарям сільських бібліотек. Сама багато їздила і до неї приїздили з віддалених куточків району за авторитетною, кваліфікованою порадою, тактовними й мудрими зауваженнями. Завжди доброзичливу, усміхнену, готову порадити й підтримати, пані Лесю любили і люблять.
   Леся Богданівна прагне до професійного зростання, самовдосконалення, адже працює заради дітей. Вона активно та систематично відвідує обласні семінари, проблемні навчання, тренінги.



     У щоденних турботах та клопотах про те, як спланувати майбутнє бібліотеки, пані Леся робить усе можливе, а часом і неможливе для того, щоб кожний візит до бібліотеки став для її відвідувачів святом, незабутньою подією. Тому і для читачів, і для співробітників бібліотека перетворилася на другий дім, привітний, щирий, лагідний, щедрий на мудре слово, цікаві новини, корисну пораду.
    Життя ювілярки сповнене радощами народження і виховання донечки Христини, любимого внука, сімейним благополуччям та щастям! Рідним вона віддає часточку свого серця! Тож, з ювілеєм Вас, шановна Лесю Богданівно! Нехай ніколи не покидає Вас творча наснага і оптимізм, завжди процвітає ваша бібліотечна родина, ваша сім’я! Щоб побільшало у вашій бібліотеці веселого дитячого гомону! Ви працюєте і творите заради дитини, і нехай Вам щастить у цій благородній справі, творчої енергії, Вам міцного здоров’я, родинного затишку і благополуччя! Удачі і поваги від колег та близьких Вам людей!

З любов’ю та шаною
колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей