Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

HTML-верстальщик (HTML-кодер)
- реалізує Інтернет-проект (розроблений web-дизайнером) у вигляді HTML-коду з урахуванням всіх особливостей стилю і графічного оформлення.
Детальніше: HTML-верстальщик

Web-дизайнер - створює логічне і приємне оку оформлення інформації, яка буде розміщена на сайті. Крім сайтів, web-дизайнери розробляють банери, інтернет-листівки, електронні презентації.
Детальніше: Web-дизайнер

Web-майстер - професійно чи як хобі займається розробкою веб-сайтів в Інтернеті або корпоративних додатків в интранете.
Детальніше: Web-майстер

Web-програміст - втілює ідеї web-дизайнера технічно, «оживляє» сайт: створює динамічні сторінки, пише інтерфейси до баз даних, складає технічні завдання проектів.
Детальніше: Web-програміст

Адміністратор бази даних - відповідає за обслуговування систем управління баз даних (СКБД), підтримує роботу сервера і забезпечує доступ користувачів до потрібної інформації, контролює захист даних.
Докладніше: Адміністратор баз даних

Адміністратор сервера - стежить за працездатністю сервера (серверного устаткування і програм). Адміністратор сервера несе відповідальність за мережеву безпеку.
Докладніше: Адміністратор сервера

Інженер-системотехнік по АСУ - спеціаліст зі створення, впровадження та супроводу автоматизованих систем управління.
Докладніше: Інженер-системотехнік

Інженер-електронік - забезпечує правильну технічну експлуатацію, безперебійну роботу електронного обладнання.
Докладніше: Інженер-електронік (електронік)

Контент-менеджер (контент-майстер) - управляє змістом і структурою web-сайту, створює тексти для Інтернету.
Докладніше: Контент-менеджер

Менеджер Інтернет-проектів - вирішує комплекс завдань по створенню та / або підтримці, просуванню і розвитку Інтернет-проектів.
Докладніше: Менеджер Інтернет-проектів

Менеджер відділу інформаційних технологій - відповідає за безперебійну роботу всіх інформаційних систем підприємства: планує бюджет відділу, закуповує технічне обладнання (проводить тендери), організовує тренінги для співробітників.
Докладніше: Менеджер відділу інформаційних технологій

Оператор ЕОМ - займається введенням і обробкою інформації на електронно-обчислювальних машинах. Володіє знаннями, що дозволяють обслуговувати комп'ютерну техніку та локальні обчислювальні мережі: архітектура ПК, принципи побудови комп'ютерних мереж, основи математичної логіки. Розробляє і адаптує програмні засоби для автоматизованих систем обробки інформації та управління.
Докладніше: Оператор електронних обчислювальних машин (ЕОМ)

Оптимізатор (спеціаліст по SEO) - налагоджує взаємодію веб-сайту з пошуковими машинами (Яндекс, Рамблер, Google і пр).
Докладніше: Оптимізатор

Програміст - розробляє алгоритми і програми на основі математичних моделей для програмованих пристроїв, наприклад: комп'ютерів, стільникових телефонів, серверів.
Докладніше: Програміст


Розкрутчик (веб-промоутер) - фахівець з просування сайту. Раскрутчік реєструє Інтернет-проекти в каталогах і пошукових системах, на великих порталах і тематичних сайтах, організовує обмін посиланнями і банерами, контекстну й банерну рекламу, поштові розсилки.
Докладніше: Розкрутчик сайтів 

Системний адміністратор - встановлює, налаштовує та обслуговує локальні комп'ютерні мережі, відповідає за експлуатацію та обслуговування сервера, обладнання та програмного забезпечення, встановленого на комп'ютерах підприємства.
Докладніше: Системний адміністратор

Системний аналітик - розробляє модель вимог (технічне завдання і специфікацію) бізнесу до впроваджуваного програмного забезпечення, аналізує його роботу.
Докладніше: Системний аналітик

Фахівець з інформаційної безпеки - створює системи захисту для підприємств, захищає локальні комп'ютерні мережі від вірусних атак або злому хакерів. Він запобігає витоку важливої ​​інформації, фальсифікація даних і некомпетентність (злий умисел) власних співробітників. А також розробляють системи захисту стратегічної інформації по обороноздатності країни, формують секретні бази даних, зберігають таємницю ядерної валізки.
Докладніше: Фахівець з інформаційної безпеки


Сценарист комп'ютерних ігор - придумує сюжети рольових ігор і стратегій, описує пригоди в квестах.
Докладніше: Сценарист комп'ютерних ігор

Тестувальник - тестує програмне забезпечення, шукає ймовірні помилки і збої (баги) у функціонуванні програми.
Докладніше: Тестувальник

Флеш-аніматор - робить рухливі картинки для Інтернету: заставки, рекламні ролики та інші "мультики", а також цілі флеш-сайти.

Юзабіліст - піклується про те, щоб сайт був зручний у користуванні. Щоб користувач не заплутався в структурі сайту, щоб призначення всіх елементів сайту було ясно, щоб користувач міг легко орієнтуватися і швидко знаходити на сайті потрібну інформацію, навіть якщо він бачить сайт в перший разів.