Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(27.08. -2 .09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Миколи Носова "Пригоди Незнайка та його друзів"




    Носов, М. М. Пригоди Незнайка та його друзів / пер. з рос. Ф. Маківчука; худож. О. Зобніна. — К. Махаон-Україна, 2006. — 352 с.: іл.












у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Олександра Гріна «Пурпурові вітрила»



    Грін, О. Пурпурові вітрила: Повість: [Для серед, шк. віку] / пер. з рос.; Іл. В. А. Дунаєвої. — К.: Школа, 2007. — 110 с.: іл.


    До видання увійшла повість відомого російського письменника О. Гріна «Пурпурові вітрила» — історія про диво, яке двоє людей створили одне для одного. А письменник — для усіх нас... «Пурпурові вітрила» — лірична поема про кохання, про казку, яка стає реальністю, про віру в те, що людина здатна робити чудеса власними руками.











(20.08. - 26.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олега Буцень "Солодкий дощ"

 

    Буцень, О. Солодкий дощ: казки та оповідання: для мол. шк. віку /передм. Л. Буцень; іл. Т. Кудиненко. — К.: Школа, 2008. — 208 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

    До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя (1923-1966), головною темою яких є виховання дитячої душі та моральних якостей юної особистості, набуття перших навичок і вмінь. Правда, Совість, Доброта — основні цінності, яким приділяв увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читача багатим і світлим.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Микили та Марії Дмитрієвих «Катамаран "Хі-Хі"»






    Дмитрієви, М. та М. Катамаран «Хі-Хі»: роман/ М. та М.  Дмитрієви. - К.: Зелений Пес, 2007. - 384 с.

    Пригод забагато не буває!
    У цьому на власному досвіді переконалися Сашко, Ярко, Мірек та Нонна, герої книжки Миколи та Марії Дмитрієвих «Заглушецька брама». Влітку вони потрапили в круговерть карколомних інтриг і ледь не загинули в таємних переходах підземелля Луцького замку. Щоправда, знайшли скарб...
    Але то було минулим літом. Попереду в друзів останній шкільний рік. Але будьте певні - історія зі скарбом не закінчилася, навпаки, на хлопців та їхню подругу чекають нові пригоди.
    Хочете знати, що було далі? Тоді перегорніть сторінку.






(13.08. -19 .08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 Ганса Крістіана Андерсена  "Казки"




    Андерсен, Г. К. Казки. — К.: Україна, 1999. — 327 с.: іл.
   
 До книги славетного датського казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805— 1875) увійшли твори, що стануть справжнім подарунком читачеві. Казками «Снігова королева», «Дюймовочка», «Принцеса на горошині» та іншими захоплюються діти всього світу. А такі казки-бувальщини, як «Тінь», «Щаслива сім'я», «Калоші щастя», будуть цікавими та повчальними і для дорослих.
    Для дітей молодшого, середнього і старшого шкільного віку.
 








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
  Лесі Українки"Вибране"


 
 

    Українка, Л. Вибране: для серед. та ст. шк. віку / Упорядкув. текстів, передм., підготов. комент., прим. та навч.-метод. матеріалів Л. Мірошниченко. — К.: Школа, 2008. — 367 с.: іл.

    До хрестоматії увійшли вибрані твори Лесі Українки: поезія, поеми, проза, драми. Добір поданих текстів зумовлений шкільною програмою з української літератури та рекомендаціями з позакласного читання. Науково-методичний «Додаток до прочитаного» містить біографічні й літературознавчі матеріали, що допоможуть читачеві грунтовніше вивчити життєвий і творчий шлях письменниці, а також орієнтовні теми творів, рефератів, усних доповідей і тезові плани до них.








 
(06.08. -12 .08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Лесі Вороніної "Нямлик і балакуча квіточка"



    Воронина, Л. Нямлик і Балакуча Квіточка. — К.: Грані-Т, 2008. — 136 с.: іл. -(Сучасна дитяча проза).

    
Ви вже, мабуть, знайомі з нямликами — маленькими кумедними чоловічками, які живуть у стіні Олянчиного будинку і понад усе на світі полюбляють манну кашу. Це ж про них написала свою дивовижну книжку «Прибулець з Країни нямликів» відома дитяча письменниця Леся Воронина! Про них — і про дівчинку Олянку, яка з ними не лише познайомилась, але й подружилася, і пережила чимало карколомних і дуже веселих пригод.
    А в цій книжці пригоди тривають. Разом із Олянкою і нямликом Буциком ви:
— побуваєте на... Святі Великої Ложки,
— приборкаєте... Привида Здичавілого Сантехніка,
— пригостите добродійним морозивом... справжнісіньких піратів,
— нагодуєте Гладкого Блукальчика... рюкзаком.
    І ні слова про Балакучу Квіточку — ви все про неї дізнаєтеся самі!


у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Сергія Жадана "Ефіопія"



    Жадан, С. В. Ефіопія / Сергій Жадан; худ. оформ. І. Алексеєва. — Х.: Фоліо, 2011. — 121 с. — (Сафарі).

    Сергій Жадан (народився 1974 р.) — поет, прозаїк, есеїст, перекладач. Автор кількох книжок віршів та прози. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки: «Депеш Мод» (2004), «Цитатник» (2005), «Anarchy in the UKR» (2005), «Гімн демократичної молоді» (2006), «Капітал» (2006), «Марадона» (2007).
    «Ефіопія» — книга про маршрути, якими рухаються кур'єри, приносячи добрі новини й поєднуючи між собою громади відступників, грабіжників та репатріантів. Вірші та есеї, вміщені в книзі, є збіркою переказів про життя та небезпечні пригоди видатних мандрівників, державних злочинців, церковних діячів, духовних лідерів, кримінальних авторитетів, нелегальних емігрантів, членів спілки письменників та інших неврівноважених осіб.
    На основі реальних подій.




(30.07. - 5.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Лариси Денисенко "Ліза та Цюця П."



    Денисенко, Л. Ліза та Цюця П. / Л. Денисенко; худ. О. Шикура. — К.: Грані-Т, 2007. — 112 с.: іл. (Сучасна дитяча проза).

    "Ліза та Цюця П." — справжня пригодницька історія про пошуки вірних друзів: зі шпигунами, таємними агентами-горобентами, Кущовою Тітонькою та ще багатьма героями з чудернацькими прізвиськами, яких вигадала письменниця Лариса Денисенко. Ця книжка — перша збірка творів для дітей відомої сучасної письменниці. Авторка вдало використала дотепну дитячу звичку давати предметам свої власні назви з тим, аби вони ожили і заговорили, та наповнила цими фантазіями книгу. 




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Григорія Квітки-Основ'яненка "Конотопська відьма", "Сватання на Гончарівці" та інші твори


   Квітка-Основ'яненко, Г. Конотопська відьма, Сватання на Гончарівці та інші твори / Г. Квітка-Основ'яненко; худ. С. 

    До цього збірника ввійшли вибрані твори видатного класика вітчизняної літератури Григорія Федоровича Квітки-Основ'яненка (1778-1843), який став основоположником нової української прози.
    Читач з веселою посмішкою спостерігатиме за пригодами сотника Забрьохи та писаря Пістряка з повісті «Конотопська відьма». Із завмиранням серця він зануриться у світ народної фантастики в оповіданні «Мертвецький Великдень». Навряд чи вдасться читачеві втриматися від сліз, співчуваючи героїням повістей «Маруся» та «Сердешна Оксана». Напевно, комедія «Сватання на Гончарівці» змусить його не раз розсміятися. Отже, читання творів Квітки-Основ'яненка стане справжньою естетичною насолодою для шанувальників українського слова.