Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(18.06. - 24.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Світлани Поваляєвої  "Вррум-чарівник"


    Поваляєва, С. Вррум-чарівник / Світлана Поваляєва. — К: Грані-Т, 2007. — 112 с, іл. – (Сучасна дитяча проза)

    Життя сучасних дітей не таке просте, як може видаватися дорослим. Окрім мобільного телефона, комп'ютера та велосипеда дітям не вистачає життєрадісної няні... або няня. Вррум — саме такий нянь-слимак, який доглядає за дітьми письменниці Світлани Поваляєвої Васильком і Романом. Разом із синами авторки та виноградним слимачком ви поринете у дивовижний світ пригод, який яскраво зобразила відома художниця Світлана Фесенко.
    Книга для сучасних дітей і заклопотаних батьків.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Жуля Верна "П'ятнадцятирічний капітан"


    Верн, Ж. П'ятнадцятирічний капітан / Жуль Верн. — Донецьк: БАО, 2007. — 320 с.

    Жуль Берн створив багато захопливих творів, але саме роман «П'ятнадцятирічний капітан» можна вважати справжнім шедевром. Це твір про пригоди європейців у нетрях Екваторіальної Африки. Відвага, кмітливість і розум здатні перемогти найзапекліших ворогів — доводить автор.
    Динамічний сюжет, яскравість пейзажних описів роблять роман дуже привабливим для цінителів пригодницького жанру. Переконайтеся в цьому самі, прочитавши сучасний український переклад знаменитого твору.
    Видання адресоване широкому читацькому загалу.







(11.06. - 17.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
І. Андрусяка "Зайчикова книжечка"
 
   

   Андрусяк, І. Зайчикова книжечка / Іван Андрусяк; худ. М. Кісєльова. – К.: Грані-Т, 2008. – 48 с.: іл.

   Тато також був маленький. І мама, і навіть бабуся з дідусем теж свого часу були маленькими. І так само, як ти, бавилися, веселились, а іноді й пустували. І вони залюбки розкажуть тобі про те, якими були в дитинстві. Точнісінько так, як тато-Зайчик оповідає у «Зайчиковій книжечці» про це своїм малятам...
   Між іншим, тато-Зайчик навіть тепер іноді полюбляє пустувати. Одного разу, скажімо, він приснився маленькій дівчинці. Весело стрибав і кумедно бавився з нею у сні, а тоді раптом жартома перестрибнув у сон... її татка! І оповів не лише доні, а й таткові всі ці веселі й повчальні історії.
Звідки ж йому було знати, що тим татком виявиться колись дуже серйозний і дуже дорослий поет Іван Андрусяк, котрий завдяки Зайчикові й сам тепер геть здитинів — настільки, що всі оці розповіді, заримувавши, переповів нам...

 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
С. Процюка "Марійка і Костик"


    Процюк, С. Марійка і Костик / Степан Процюк; худ. О. Полоскіна. - К.: Грані-Т, 2008. - 64 с.: іл.

    Марійка і Костик не чекали на нього, а воно раптом прийшло. На нього ніхто не чекає, адже воно Перше. Несміливе, полохливе і до кінця не усвідомлене. Про кохання Марійки і Костика, здається, знала вся школа. Поза очі їх називали Ромео і Джульєтою. Їм заздрили, чинили перешкоди й не хотіли зрозуміти. Однак від того вони ще дужче вірили у своє кохання, а тому ця історія має інший фінал, аніж у шекспірівських героїв. Узагалі з до фіналу історії ще далеко.






 


(04.06. - 10.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
М. Твена "Пригоди Тома Сойєра"



   Твен, М.  Пригоди Тома Сойєра / М. Твен. — Харків: Septima, 2006.— 256 с.

   Повість «Пригоди Тома Сойєра» — найвідоміший твір видатного американського письменника Марка Твена (1835—1910), що став новаторською і справді золотою сторінкою в його творчості.
   З добротою і властивим йому гумором розповідаючи про своїх юних героїв, автор знайомить читача з життям Америки XIX століття. З бездоганною правдивістю він відтворює внутрішній світ маленьких людських істот, які ще не втратили душевної чистоти і поетичної чарівності.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
С. Процюка "Аргонавти"




    Процюк, С. Аргонавти. Третя історія Марійки і Костика / С. Процюк. - К.: Грані-Т, 2008. - 64 с.: іл.

     Іскорка безстрашних шукачів істини та справжнього щастя - аргонавтів - горить у кожного в серці. Вона вказує шлях і супроводжує людину все життя. Марійку і Костика веде перше кохання, яке допомагає пробачити друзям зраду, захищає від заздрісників і дає розуміння того, що матеріальне благополуччя не варте родинного спокою. Чим же завершиться трилогія Степана Процюка і чи стане перше кохання єдиним - дізнайся вже зараз.









 
(28.05. - 03.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Г. Малик "Вуйко Йой і Лишиня"


     Малик, Г. Вуйко Йой і Лишиня / Г. Малик; худ. Т. Ніколаєнко. — К.: Грані-Т, 2007. — 112 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

    Книжка — для повного щастя!
   Сталося так, що будинок, який сто п'ятдесят років стояв у затишному куточку Карпат і в якому мешкав справжній вуйко — вуйко Йой, якісь незнайомці вирішили перевезти в сканзен. Ой, лишенько! Що залишається робити нашому герою? Їхати за будинком і влаштовуватись на новому місці. Що на нього там чекає та що воно таке є - сканзен, з майстерністю дитячого письменника розповіла Галина Малик. З першої до останньої сторінки казкова повість «Вуйко Йой і Лишиня» наповнена колоритом Закарпатського краю.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Довженка "Зачарована Десна. Оповідання. Щоденник (1941-1956)"



    Довженко, О. П.  Зачарована Десна. Оповідання. Щоденник (1941—1956) / О. Довженко. — К.: Дніпро, 2001. — 512 с. - (Бібліотека школяра).

     До збірки творів великого українського кінорежисера і письменника О. П. Довженка (1894-1956) увійшли його прозові твори: кіноповість "Зачарована Десна" — автобіографічна лірико-філософська оповідь про становлення людини на зламі XIX—XX ст., оповідання-новели періоду Великої Вітчизняної війни та "Щоденник (1941—1956)" — документ епохи середини XX ст., філософське осмислення подій і часу.